Ше гласувате ли?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ще гласувате ли?

Да
31
54%
Да, но само за европарламент
0
No votes
Да, но само за парламент
6
11%
Не, нямам право/възможност
8
14%
Няма да гласувам
12
21%

Total votes: 57

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 02, 2009 8:45 am

Itilon wrote:Хъм, Синята коалиция или НДСВ? :roll: Имам още два дни да реша!
Винаги можеш да гласуваш в пропорционалната листа за едно, а в мажоритарната за друго :) нали точно това беще идеята на мажоритарния вот ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Jul 02, 2009 8:50 am

Хъм, аз не гласувам в София (където обаче на практика живея) и нямам много добра представа за мажоритарните кандидати в моя град - изключая Пламен Галев, разбира се :mrgreen:. Така че идеята ми беше да гласувам само пропорционално.

И щях да съм много твърд потдръжник на Синята коалиция, ако не беше господин Костов и малко... странните позициии на неговата (иначе дясна) партия по няколко въпроса. :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 02, 2009 9:53 am

Itilon wrote:И щях да съм много твърд потдръжник на Синята коалиция, ако не беше господин Костов...
Кажете ги най-после тия ужасни грехове на Костов, че да мирясаме да му се не види. Ей на, и колежката ти Валерия Велева снощи разправя: "Всички знаем ужасните грехове на Костов." После се оказа не че всички, но тя със сигурност ги знаела, понеже била вътре в нещата, но не пожела да ги каже и така си останах в неведение. Фондацията на Еленка си беше тъпотия, факт - хич никакви изнудвания да не е имало, пак щяха да се намерят 10 души да кажат, че е имало. Осем години не е във властта, можеха той или тя да го отнесе отдавна. Пенсиите: Завари ги от Виденов на 6 долара, остави ги на 90, факт. И по 900 да ги беше оставил, все тая - неговите грехове растат експоненциално, докато тези на Виденов вече ги няма. От друга страна, може пък Иван да се е покаял, да си е взел бележка - няма да рекетира малки семейни фирмички за по 2 милиона, няма да си говори с теменужките, всеки има право да се усъвършенства, нали?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Jul 02, 2009 10:13 am

Виж сега, нямам толкова голям проблем с миналите грехове на Костов, колкото със сегашните му позиции по някои въпроси, както съм си казал по-горе. Въпреки това, никога няма да забравя протестите срещу него през '98-ма в компанията на майка ми, например, когато той смени едно доказано ръководство с 25-26-годишен младеж, чието единствено достойнство беше, че носеше фамилията на известна фигура в СДС.

Та, на въпросните протести излязоха около 3-4 хиляди души. По телевизията и буквално във всеки вестник, за който имам спомен, се говореше за "стотината заблудени протестиращи".

Впоследствие компанията беше приватизирана с огромно закъснение и на не повече от една трета от стойността, която имаше през '98-99.

Бтв, един добър приятел работи в "Шоуто на Слави" (тогава "Хъшове"). Той ми беше разказвал тогава какъв натиск им се оказва през цялото време - както пряко, така и, например, на компаниите, които искат да рекламират в предаването.

Такива бяха времената. Сега вече не е възможно да се управлява по този начин :mrgreen:.

Сега за позициите: един приятел попита Костов на сайта му как смята да се справи с проблемите в съдебната система. Той отговори, че ще намали мандатите на главния прокурор и на върховните съдии, ще поиска Висшия съдебен съвет да се избира с квалифицирано мнозинство и ще ратува за прехвърляне на прокуратурата към изпълнителната власт. И трите мерки са популистки, но, обективно, единственото, до което ще доведат, е по-голяма зависимост на съдебната система от политиците (а в случая с квалифицираното мнозинство могат да блокират цялата съдебна власт, ако една достатъчно мотивирана опозиция реши да пречи на управляващите).

И да, всеки има право да се усъвършенства. Именно за това обмислям за кого ще гласувам на базата на позиции, а не това дали определена личност ми е приятна или не.
Last edited by Itilon on Thu Jul 02, 2009 10:19 am, edited 1 time in total.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 02, 2009 10:15 am

Костов е големият лош в момента, водят негативна кампания срещу него. Всъщност на БСП от много време Костов им е виновен за какво ли не. На Него пък Червените са му виновни за какво ли не. Единствените позитивни кампании тази година са на НДСВ и ДПС. Доган беше казал тези дни в интервю, че не му се налага да води негативна кампания - и е прав. Почти всички други партии я водят срещу него, той си има електорат, който слушайки всичката помия просто още повече се мобилизира да гласува. НДСВ от 1-2 процента подкрепа ще влязат в парламента докато другите се карат помежду си.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Jul 02, 2009 1:53 pm

Още забавни новини:

http://www.dnes.bg/politika/2009/07/02/ ... boti.73626

Единствените позитивни кампании тази година са на НДСВ и ДПС.
Специално ДПС наистина нямат колко по-негативни да бъдат защото всички в момента ги следят изкъсо, но техните истински оръжия са страхът и контролът. За мен заплахите за нов възродителен процес, които Доган употребява, насаждайки етническа нетърпимост, са достатъчно негативни. Освен това голяма част от агитацията на ДПС протича зад стените на джамиите и чрез различни форми на натиск и контрол, който лесно може да се упражнява върху слабо-образовани хора с нисък социален статус.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 02, 2009 2:08 pm

Днеска слушам как Станишев прилага "двумисъл" - челите 1984 знаят. Приказва някакви странни и невернни неща и сякаш сам си вярва.
Особено изцепката че клипа с брадвата не бил , разбираш ли негативна кампания и че БСП щели да спрат Доган , и че държавата била най-малко пострадалата от ЕС от кризата и други от сорта.
Гледам и се чудя Станишев дали е закусил с гъбите от специални сортове или просто вече 1984 е реалност и 2+2=5

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jul 02, 2009 3:26 pm

Пък аз получих писмо от него. :neutral:

А иначе кампанията на ДПС си е про форма. Дори никаква кампания да не провеждат, те си имат подсигурен брой избиратели. Просто правят някаква, колкото да не е без хич.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Jul 02, 2009 3:29 pm

Да оставим настрана това за кампанията, но България Е най-малко пострадалата от кризата държава в ЕС. Съвсем друга (и изключително спорна сред икономистите) тема е по какви причини.

Според една статистика, която излезе днес (и която не е правена от българи) безработицата в еврозоната е почти 10%, докато у нас все още е под 7. Според друго проучване на ООН в последните не знам колко точно месеца ние сме привлекли най-много чуждестранни инвестиции на глава от населението след Хонконг.

Отделен е въпросът дали това се дължи на правителствени мерки, изостаналост, неразвита банкова система или нещо друго, както и въпросът дали кризата няма да ни удари сериозно през следващите няколко месеца (а тя вероятно ще).
Last edited by Itilon on Thu Jul 02, 2009 3:32 pm, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 02, 2009 3:29 pm

на мен пък Костов ми отговори с сайта си с видео въпроси и отговори :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 02, 2009 3:54 pm

Itilon, питай твоя приятел от Шоуто на Слави, що не се бъзикат със Сергей Станишев. Много ще ми е забавно да разбера. :lol: Щото бат Славчу при мандата на Костов го направиха най-големия мъченик, а и тогава и сега си остава един гъзолизец. Но Ванката не му трябваше да му лижат гъза и докато Костов е краднал някой и друг милионец, НДСВ+Станишев и компания краднаха няколко милярда и нагоре. Веднага след идването на власт на НДСВ стана модерно депутати да се разкарват с Бентлита по-морето(децата им също), да си строят хотели и комплекси. Кога започна анархията? Не беше по времето на Ванката, това е сигурно. Може да е бил всякакъв, но дупелизците и крадците го мразеха до дъното на душите си защото в държавата малко или много имаше ред и такива мишуги, като Славчо Трифонов се бяха покрили.

Кой каквото иска да ми говори, но дори сравнение не може да става между правителствата на Костов, Кобурга и Станишев. При Костов нещата се движеха някак си, въпреки мизерията, в която се беше потопила държавата, когато я пое. От Кобурга нагоре в държавата се редят абсурд след абсурд. Бивши мизерници и педали станаха хай лайфа на България. Инфраструктурата тръгна пак надоле, морето се унищожи от строежи, започнаха да се замислят абсурдни неща за образованието, пенсиите едвам мърдат, заплатите също. Който не е имал допир със по-бедните части на България изобщо не е наясно в какво положение е изпаднала държавата в момента. Ние тук даваме стаи за курорт и преди 7-8 години всичко беше заето и резервирано още от Юни месец за цялото лято. Сега в началото на Юли още няма никой. Хората не могат да си позволят да изкарат 300-400 лева за една почивка. Държавата не е спряла да деградира от правителството на Костов насам, но пък медиите стават все по-силни и все по-умело го прикриват. Целия народ се е зомбирал и изнервил. За нищо не ставаме вече. А повечето от хората на възраст 18-25 години няма да гласуват изобщо.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 02, 2009 3:58 pm

А повечето от хората на възраст 18-25 години няма да гласуват изобщо.
Освен атакистите и тези от ДПС районите.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 02, 2009 6:58 pm

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 02, 2009 7:25 pm

Interpreter wrote:Завари ги от Виденов на 6 долара, остави ги на 90, факт. И по 900 да ги беше оставил, все тая - неговите грехове растат експоненциално, докато тези на Виденов вече ги няма.
От друга страна и самият Виденов вече го няма, докато разложения политически труп Иван Костов продължава да се напиня за власт.

И плз не ми говорете кой кви милиони и милиарди бил задигнал, след като Най-Зловещото Гушене в тая държава (а.к.а. масова приватизация) беше дирижирано именно от него.

Аз ще запомня управлението му с приятната диктатура и цензура, която беше наложил в медиите. Нямам много спомени от самия комунизъм като такъв, но Ваньо ми демонстрира някои негови характерни черти в условията на демокрация. Странно как тази прекрасна личност, за която тогава пишеха само хубави работи (или поне не пишеха никакви лоши) биде така низвергната от българския гласоподавател и се дъни вече на ненам колко избори.

Време му е да се пенсионира. И не само на него - разложено вонливо месо има навсякъде. Аз примерно така и не можах да разбера защо Румен Овчаров ПРОДЪЛЖАВА да има някаква власт и не е разкаран от БСП след толкова години свинщини.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jul 02, 2009 7:45 pm

Защото имаше невероятно брутална анти кампания срещу Костов и подготвяне за идването на Симеон от Тошо Тошев и подобни нему?

Сега специално за избори 2001 съм ги следил много изкъсо защото ми бяха първите в които имах право да гласувам. Кампанията беше огромна и започна някъде от около средата на 2000.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.