Колето wrote:ЗОМГ ОМГ Dragon Age бла бла Fable 2 буу бла бла
Бал съм ви в опарените фенбои бе.Amikae wrote:-------||-------

Ако искате аргументация, ето ви я:
Автоматично тръгвате от презумпцията, че по някакъв начин диалогът, количеството (за туй ще си поговорим по-долу) и комплексността на системата по някакъв начин преборват всичко.
Лично мен Fable 2 ме кефи много повече и то не поради една или две причини. Като за начало има интересен, различен свят без стандартните толкинизми, в които се давят игри като Dragon Age. Това е една чудесна приказка, не хай (он крак) фентъзи, което се взима на сериозно до пръсване.
Специално диалогът на мен въобще не ми липсваше във Fable 2, даже преобладаващата му липса ми дойде много добре, при положение че от стандартните RPG-та се очаква да те удавят в него. Интеракцията със света ми беше далеч по-зарибяваща с експрешъните, които ми позволяваха да правя ТОЧНО каквото си поискам. В Dragon Age имаме съкрушаващ излишък от диалози, повечето от които са посредствено написани - фрашкани с безсмислени или "грешни" опции, както и фентъзи клишета, изрецитирани само с половин идея по-добре отколкото в Oblivion и най-вече - пропити със скука. Вече всеки втори прочувствен безкраен диалог с рандъм незначителни хорица просто почнах да го скипвам, дотоколкова ми е тегав. За сметка на това във Fable 2 доста по-малката директна интеракция с разни персонажи беше озвучена чудесно и просто кефеше. Най-запомнящи се примери са гениалният Reaver, Charles (и майка му), Roland the Bard, Chesty, Victor и историйката му с Lady Gray и т.н. А и, как да ви кажа... Британски актьори > реднек джуджаци.
Друго голямо предимство на Fable 2 - страничните куестове. Тия в Dragon Age са силно недоклатени - събери телата и ги метни в кладенеца, изтреби ненам кво си, убеди елфката да се забие с Майкъл Сера. Мижави са на фона на целия мащаб в играта. Fable 2 също има разни рандъм мисийки, но има и невероятни странични куестове като този с пиратите, да речем. Но да, в Dragon Age има доста по-развита централна история, макар че едва ли може да мине за по-малко долнопробна в основите си.
Поредна причина Fable 2 да ми харесва повече - левъл дизайнът и цялостната визия. Dragon Age изглежда като всяко второ фентъзи и нито светът, нито персонажите са изобразени както трябва. Във Fable 2 светът често граничи с безбожно красив и докато бродиш из него не си ограничен до някакви смешни пътечки, въпреки че не е чак Oblivion-стил open world. Не може да не спомена и невероятното небе с въздействащия денонощен цикъл. Тук стигаме и до прословутата големина на Dragon Age. Еми просто не е вярно, че играта е по-голяма от Fable 2, ако гледаме чисто и просто локациите. Нито Денерим е по-голям от Бауърстоун, нито има повече места за посещаване, нито има повече дънджъни. И да не забравяме, че във Fable 2 можеш да влизаш във всяка сграда, докато в Dragon Age повечето врати са просто за украса. Просто битките и диалозите в DA отнемат повече време и на места има повече копи-пейст в нивата.
Fable 2 ме кефи повече и откъм екстри. Песът, гениалните гаргойлета, завърналите се от предишната част говорещи портали, възможността да изкупиш цялото кралство.
Предметите? Във Fable 2 определено можеше да са повече, особено що се отнася до дрешките, но и трите мейла в Dragon Age с по три-четири цвята всеки някак не успяват да ми влязат в класацията за разнообразие. За мен тия във Fable 2 имат лек превес, защото ВСЕ ПАК най-уникалните от тях може да се намерят из самите нива, а не трябва да зобиш кълектърс едишъни, DLC-та и да си ги купуваш за 130 злато.
Колкото до ролевата система - тук си говорим за хардкор ПеЦе RPG с 200 умения, от които 100 са само за присъствието vs екшън RPG с 20, които обаче се ползват постоянно, комбинирайки мелене със стрелба и магия, междувременно мешайки поне три жанра. Сега като се замисля като уориър в Dragon Age правя точно четири неща във всяка шибана битка: щит в мутрата, чакане докато враго стане, оувърпауър в мутрата, тройно комбо в мутрата, стън с щита в мутрата, ринс & рипийт. Евентуално давам и по някоя команда на мейджа, ако спи, и това е. Но няма спор, че магиите в Dragon Age са по-добри, във Fable 2 са ефектни, но не се открояват достатъчно една от друга. Също така трудността на Dragon Age със сигурност е предимство донякъде (Fable 2 е прекалено лесна като цяло), но пък в това отношение Bioware са попрекалили. DA е типичен пример за ПеЦе игра, разчитаща на постоянен quick load в по-злобните битки, докато хванеш "правилната стратегия" след опит-два. Чист трайъл енд ерър един вид. И държа да вметна, че Mass Effect също нямаше кой знае колко умения, но откъм геймплей пак ме радва много повече от Dragon Age.
Нито Dragon Age, нито Fable 2 са перфектни игри. Но Fable 2 определено ми харесва повече. И за да не се оцъклите, дълбаейки дълбоки бразди в бюрото с нокти - това не означава, че на ВАС трябва да ви харесва повече.
Говоря постоянно и не ми дава никакви интересни опции вече сума време. Поне откакто ми каза да се оправя с Флемет.Говорете няколко пъти с Мориган. Направете си едно куик сейфче, да не объркате нещо и ще я ударите.
Колкото до забивациите - сейвя постоянно вече и не ми е забивало поне 15 часа.