A V A T A R

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Колко пъти гледахте Аvatar?

Poll ended at Wed Feb 03, 2010 8:17 pm

Веднъж
24
34%
Два Пъти
16
23%
Повече от два пъти
12
17%
Веднъж, но планирам още гледания
9
13%
Не съм го гледал
9
13%

Total votes: 70

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Dec 26, 2009 10:04 pm

Петъчните числа:

1. Sherlock Holmes - $25.5 million
2. Avatar - $24.3 million (-9%)
3. Alvin and the Chipmunks 2 - $14.9 million
4. It's Complicated - $7.2 million
5. Up in the Air - $3.5 million
6. The Blind Side - $3.2 million (+5%)
7. The Princess and the Frog - $2.1 million (-40%)
8. Nine - $2 million
9. Did You Hear About the Morgans? - $$1.5 million (-35%)
10. Invictus - $1.3 million (-2%)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Dec 26, 2009 10:20 pm

Направо взе да ми става малко жал за безбройните тролове на IMDB форума на филма, всеки ден прогнозират, че почва сриването на Аватар в боксофиса, и всеки ден биват категорично опровергани. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Dec 26, 2009 10:38 pm

Добре, не мога да разбера какво му се възхищавате на б.о. резултатите на тоя филм... Не разбирате ли, че колкото повече пари, толкова повече и по-скапани прибързани продължения?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 26, 2009 11:00 pm

Silver wrote:Добре, не мога да разбера какво му се възхищавате на б.о. резултатите на тоя филм... Не разбирате ли, че колкото повече пари, толкова повече и по-скапани прибързани продължения?
Дреме му на Камерън за парите. Тоя е голям и прави к'вот си иска. Съмнявам се, че има някой, който може да го притиска. Сега му е паднало да създаде вселена от калибъра на Star Wars. Не мисля, че ще се провали.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Dec 26, 2009 11:09 pm

Камерън отдавна е доказал, че може да прави прекрасни продължения (Aliens и Terminator 2), така че не виждам проблем.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Dec 26, 2009 11:18 pm

А наясно ли си, че Камерън няма да режисира продълженията?
Проблем има, щото след Aliens (който между другото е въздух под налягане в сравнение с останалите 3) имаме Alien vs. Predator, а след T2 имаме изцепките на Мостов и МакДжи...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Dec 26, 2009 11:45 pm

Гледах днеска Аватар-а с щерката в Мола. Приятничко, ефектно, но нищо повече. А и с пуканките и колата чувствам, че и 3Д-то скоро ще отшуми. Чакам холо-мувито да дойде, до 10 г. със сигурност. Но и то ще е същата боза, докато ми се повтарят евтини уестърн щампи. А и повече ефект си трябва вече – креслото ти да се пораздруса там, нещо да ти изсвисти покрай тиквата, да замирише на това-онова...
Едно време с Тарковски по ми харесваше.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 26, 2009 11:58 pm

Silver wrote:А наясно ли си, че Камерън няма да режисира продълженията?
Проблем има, щото след Aliens (който между другото е въздух под налягане в сравнение с останалите 3) имаме Alien vs. Predator, а след T2 имаме изцепките на Мостов и МакДжи...
Къде си прочел, че няма да ги режисира той? Поне до колкото помня той отказа да режисира Терминатор 3, защото по думите му е разказал историята и е трябвало да пише нова. За Аватар разбирам, че актьорите са подписали за 3 филма.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Dec 27, 2009 12:14 am

Преди време му гледах някакво видео интервю, където казваше, че филмът му е завършен и ако има евентуални продължения ще остане само като продуцент. По времето на подписването на договора Сам Уъртингтън е живял в колата си, така че си направи сметка колко им е коствало на Фокс да го цанят за още 2 филма. Следващият на Камерън вероятно ще е Battle Angel и никой няма да го чака да свърши с него, че да започне Аватар 2. Въобще, забравете ги мислите за сносно продължение - оригиналът се крепи единствено на педантичността и перфекционизма на Камерън.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 27, 2009 12:33 am

...и с нищо няма да стане по-лош, ако получи калпаво продължение, както Матрицата не е по-лош заради своите. И бтв, на Камерън Пришълците ЕСТЕСТВЕНО е вторият най-добър от четирите филма...
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Dec 27, 2009 2:13 am

Как така естествено, при положение, че не може да стъпи на малкото пръстче по атмосфера на третия, а дори изкукалият на Жьоне е по-забавен за гледане от това средностатистическо екшънче? Но да не спорим за вкусове.

Ами аз бих предпочел на света да нямаше Матрица 2 и 3 (въпреки, че в перспектива сега ми се виждат съвсем кадърни пордължения), Индиана 4, Терминатор 3 и 4, Умирай трудно 4... То ясно, че не правят старите филми по-лоши буквално, но все пак си е гнусно да разказваш история не защото има какво да разказжеш, а за да си напълниш джоба (btw, с тия последните няколко четворки просто не е истина до кви компромиси се е стигнало с идеята и формата на предните филми).

Ето една интересна гледна точка върху комплексите на Камерън:
http://io9.com/5422666/when-will-white- ... ike-avatar

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Dec 27, 2009 8:35 am

На второ гледане - Real 3D определено е доста по-добро от IMAX 3D. Създава осезаемо по-реално усещане за триизмерност, което се забелязва особено по-добре в сцени с повече дълбочина, стъкла и т.н.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Dec 27, 2009 8:51 am

На мен пак ми се разказа играта на очите. Пак бяхме на скапани места - тоя път на третия ред, твърде близо до екрана, може затова да е.

На третия път ще идем 2 часа по-рано в киносалона да си вземем нормални места, ДА ГО ЕБА!!! Сега се замотахме с боксинг дей пазаруването на блурейките в мола - доста е слабо тая година, намаленията са все на някви тъпи неща, които не искам да имам. Взехме си спешъл едишъна на Бастердсите - вътре има синджир с метална плочица (тия опознавателните, дет ги носят войниците), на която е щампован надписа на филма с пречупения кръст...

Тоя път реших да обърна внимание на музиката на Аватар и тя ми хареса - добре се връзва, обикновена и неоригинална като историята и работи също толкова добре колкото нея.

Искам да отбележа острата липса на сякви полови органи в навитата (може USB-порта им да им служи за размножаване, знае ли човек), която сигурно е за да са по-аеродинамични. Циците и топките няма да понесат тия гимнастики с падането от високо по корем върху някви листа... Мисля, че д-р Манхатън е обрал всичките сини пишки на Холивуд и вече никога няма да видим такива... :cry:

Тоя филм бтв няма да ми писне скоро. Пак ми се гледа, въпреки шибаното главоболие, с което излязох и двата пъти от киносалона. Мисля преди да потретим, да изгледаме Шерлок Холмс и Имагинариума на д-р Парнасус...

Гледахме трейлър на Алиса на Тим Бъртън. Изглежда БРУТАЛНО - нямам търпение да излезе.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Dec 27, 2009 10:02 am

На който не му харесват продълженията – просто да не ги гледа.
Аз така и не съм гледал Терминатор 3 и 4 и не смятам някога въобще да го правя.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 27, 2009 10:28 am

А какво е "Real3D"?
And you can't dance with a devil on your back...