Joss Whedon's Dollhouse

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Dec 26, 2009 10:14 pm

А, ясно.
То и аз не мога да понасям дублирани сериали, преводачите режат адски много от остротата на диалога… И всъщност сравнително рядко гледам нещо по телевизията, дори със субтитри.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 07, 2010 8:04 am

В самолета си изгледах 4 и 5 епизод (за толкова стигна батерията) и се разбих от кеф! Баси якото развитие за само две серии! А щом и нататък е в тоя дух, направо нямам търпение.
And you can't dance with a devil on your back...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Jan 09, 2010 8:07 am

Е неееееееееееееееееееее, днешният епизод беше толкова страхотен, не е истина просто….
Толкова
Spoiler: show
неочаквани и шокиращи обрати
не съм виждал в сериал от години… Dollhouse наистина отвсякъде е Уидъновата версия на Alias (Наричана още).
But goddamn,
you got me in love again

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Jan 09, 2010 1:38 pm

Е, не, това беше наистина брутално неочаквано. Все пак две серии остават, вече почвам да се чудя какво още ще има наблъскано.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Jan 09, 2010 5:51 pm

Туистът с Бойд не беше много неочакван при положение, че един от малкото персонажи, на които не им беше разкрит ориджина.Това с Бенет не го очаквах
, но си беше точно в стила на Уедън.Общо взето сериалът вече си е типичен Уедънски.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Jan 09, 2010 8:04 pm

Wow!!!

Май стигнахме етапа
"Прекратявате ми предаването? Вижте сега как се прави Телевизия!!"

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Jan 09, 2010 8:17 pm

Точно този етап мисля че отдавна го минаха :)

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jan 10, 2010 1:18 am

Това с Бойд или ще е брутално изпипан обрат или (далеч по-вероятно, поне според мен) ще се окаже смехория, която не издържа при повторно гледане. Но да видим.

Заварката между Бенет и Тофър беше такова Mutant Enemy клише... Окей, знам, че не обичат връзките да са щастливи, но това в двайсетина минути да сложиш флирт и целувка, а накрая да убиеш единия вече си е гавра с труп. Това го казвам като човек, който хич не се трогна от сцената, защото не му дремеше за Бенет, просто беше ръшната яко цялата работа. Знам, че Фокс са виновни и това и онова, но това като зрител не ме топли много.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 10, 2010 5:31 am

Не, Мат, ако ще търсиш вина, тоя път тя не е у Фокс, ако изключим първите пет епизода на първи сезон. Уидън тогава все още можеше да обърне тенденцията със стендалоунките, но сам си каза, че не е искал.

Ще повторя за кой ли път: ако първи сезон беше развил историята - общата история - както го прави втори, вероятността да спрат сериала щеше да е много по-малка. Все пак Фокс дадоха достатъчно шансове на Уидън, ама не са благотворителна организация.

Иначе репликата на Клеър (д-р Сондърс)
I wish we had more time
е тъжно-иронична. Обаче Уидън си вкара автогол в тая ситуация според мен. Стана вече дума за това по-назад в темата.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Jan 10, 2010 8:30 am

Абе вината си е в Елайза и в това, че тя реално не е способна да направи повече от 26 епизода :D В Бъфивърса има 26 серии (20 в Бъфи и 6 в Ейнджъл), в Tru Calling пак реално са 26 серии и Dollhouse си е с два сезона по 13 серии...
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jan 10, 2010 8:49 am

Ама 20-те й появи в "Бъфи" бяха по-силни от всичките на главната героиня взети заедно. :mrgreen:

Абе Уидън отдавна знае, че като работи за ефирна телевизия, трябва да се съобразява с масовата публика поне малко от малко, че рейтинги си трябват. Той обаче не ще. От творческа гледна точка го разбирам, но тогава да не се пъне да работи с ефирни телевизии.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Jan 10, 2010 9:06 am

Тук съм съгласен. И аз смятам за голяма грешка това, че е решил да работи с телевизия Фокс. Наистина няма смисъл – те спират всичко с по-нисък рейтинг, без значение от реалните качества на сериала. Който прави сериали там наистина трябва да подхвърля неща и за масовата публика.
Аз мисля, че ако прави в бъдеще сериали, трябва да се ориентира към нещо като The CW. Доста бебешки/повърхностни са повечето им неща, но пък обикновено доживяват завиден брой сезони. А за Уидън се знае, че няма да направи нещо бебешко/повърхностно.
But goddamn,
you got me in love again

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Jan 10, 2010 1:06 pm

Всъщност бих предпочел да не е точно за CW, Уидън би трябвало да се насочи към нещо от типа на HBO или Showtime, които наистина не се влияят от рейтинги, а пи скоро по качеството на сериала.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Jan 10, 2010 6:57 pm

Не, Мат, ако ще търсиш вина, тоя път тя не е у Фокс, ако изключим първите пет епизода на първи сезон. Уидън тогава все още можеше да обърне тенденцията със стендалоунките, но сам си каза, че не е искал.
Аз въобще даже не мисля, че вината е у Фокс, просто споменах какво много фенове със сигурност ще изтъкнат като оправдание на Джос.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jan 12, 2010 2:34 am

Доста любопитно интервю с Tim Minear. Пълно е със спойлъри за излъчените досега епизоди, четете на ваш риск.
How long ago did you guys decide that Boyd Langton was going to be the mastermind behind Rossum? Was this a recent decision, or something planned since the beginning?

It was decided upon early in the forming of the stories this season.

Знаех си, че не са го планирали от самото начало.

The notion was that nobody could ID Boyd as the head of Rossum. How he ran the company and kept his face hidden is something I will leave to the speculation of others.

Ъ, само на мен ли ми се струва, че това си е долно измъкване? Значи няма да има обяснение как по дяволите Бойд ги е правил тия фокуси. Maybe a wizard did it...[/headbang]