Dragon Age : Origins
Moderator: AlDim
Има го този момент.
Аз реших (така и така почваме поредната 22ра страница, което си е своеобразен малък рекорд за нашата скромна геймс-секция) да синтезирам в едно мнение нещата от света на Драгън Ейдж, които ми харесаха като идея или ги намирам за определено оригинални. И така, в Драгън Ейдж следните неща за мен излизат малко или много извън канона и ми допадна идеята за тях:
+Chantry-то или как би изглеждалo християнството във фентъзи:) Също така ми хареса и хрумката вариантът на Христос (Андрасте) да е жена
+Подбудите и цялостната идеология и морална сивота на Grey Wardens - хем са много идеалистични, хем навремето са се опитали да правят преврат и намесванията им в едно или друго важно събитие хич не са дребни
+The Right of Conscription само по себе си (even a prince and king!:))
+Джуджетата като цяло и кастовата им система и дворцови интриги в частност - чао, чао на имиджа на добрите наблягащи на ейла миньорчета
+Постоянният контрол на Темпларите върхи Circle of Mages и The Right of Annulment:)
+Елфите, които са били поробени години наред от хората и са стабилно расово дискриминирани (неравенството им с жужетата в ползва на вторите ми е допълнителен кеф, винаги е в обратната посока в повечето фентъзита или си е просто равенство)
+Цялата ОГРОМНОСТ на света (доколкото разбрах целият свят се казва Thedas), от който Ферелден е само една част - Orlais, Tevinter, земите на Qunari - всичко това са възможности за особено здрави експанжъни и продължения
+Дворцовите интриги при хората, които са почти на нивото на Мартин
+The Antivan Crows и Antiva като място (поговорете си със Зевран)
Еми това е от мен на прима виста.
И още нещо: image comparison между версиите на ДА за трите платформи:
http://www.gamespot.com/features/623946 ... slot;img;3
Конзолите видимо изостават, а боксът на определени шотове е просто плачевен....
Аз реших (така и така почваме поредната 22ра страница, което си е своеобразен малък рекорд за нашата скромна геймс-секция) да синтезирам в едно мнение нещата от света на Драгън Ейдж, които ми харесаха като идея или ги намирам за определено оригинални. И така, в Драгън Ейдж следните неща за мен излизат малко или много извън канона и ми допадна идеята за тях:
+Chantry-то или как би изглеждалo християнството във фентъзи:) Също така ми хареса и хрумката вариантът на Христос (Андрасте) да е жена
+Подбудите и цялостната идеология и морална сивота на Grey Wardens - хем са много идеалистични, хем навремето са се опитали да правят преврат и намесванията им в едно или друго важно събитие хич не са дребни
+The Right of Conscription само по себе си (even a prince and king!:))
+Джуджетата като цяло и кастовата им система и дворцови интриги в частност - чао, чао на имиджа на добрите наблягащи на ейла миньорчета
+Постоянният контрол на Темпларите върхи Circle of Mages и The Right of Annulment:)
+Елфите, които са били поробени години наред от хората и са стабилно расово дискриминирани (неравенството им с жужетата в ползва на вторите ми е допълнителен кеф, винаги е в обратната посока в повечето фентъзита или си е просто равенство)
+Цялата ОГРОМНОСТ на света (доколкото разбрах целият свят се казва Thedas), от който Ферелден е само една част - Orlais, Tevinter, земите на Qunari - всичко това са възможности за особено здрави експанжъни и продължения
+Дворцовите интриги при хората, които са почти на нивото на Мартин
+The Antivan Crows и Antiva като място (поговорете си със Зевран)
Еми това е от мен на прима виста.
И още нещо: image comparison между версиите на ДА за трите платформи:
http://www.gamespot.com/features/623946 ... slot;img;3
Конзолите видимо изостават, а боксът на определени шотове е просто плачевен....
Бтв, всичко, освен евентуално донякъде далаверата с елфите и донякъде магьосниците, дето са под контрола на чантрито, се среща масово във фентъзито. Играта определено не е ПЪЛНОТО КЛИШЕ като свят, но оригинални елементи вътре просто няма. Просто са готино забъркани клишетата.
And you can't dance with a devil on your back...
ИМаше си хас да не напишеш двуредово флеймче по темата, за да ни покажеш колко си прочел
Виж сега горното са интересните неща за човек, който не се занимава полу-професионално като теб с четене на фикшън като теб, както смятам и че са повечето хора пишещи тук и ъобще. За теб може да е клише, за мен не е.

- RossTheBoss
- Adept
Бате, почни да си удържаш комплексите много скоропостижно, защото ми писна от теб и наистина ще почна да те модерирам, пък ако ще целия свят да пропищиш заради неправдата
ОТКАЗВАМ да си крия лит-културата само защото ти не четеш книги и ще се почувстваш лично засегнат. ОТКАЗВАМ да си премълчавам мненията за игри, защото ти държиш на всеки мой гейм-пост да демонстрираш колко повече знаеш от мен (и после имаш наглостта на МЕН да ми говориш за изтъкване?). Или се научи да не реагираш като ощипана госпожица всеки път, когато нещата опрат до кой колко знае в съзнанието ти (щото аз лично изобщо не разсъждавам по тоя начин), или спри да постваш, щото третата опция е насилствена.
Не ми отговаряй на горното.
И бтв, за протокола - повечето хора в този форум (да, ВКЛЮЧИТЕЛНО в гейм форума) четат много. Не знам как това се транслира като "полупрофесионално", аз лично не се считам за полупрофесионалист, каквото и да значи това, съотнесено към литературата. Но е факт, че повечето от нас няма как да видят нещо оригинално в играта, освен евентуално подхода, който е по-тъмен от стандартния.
И разбира се, Ефо е абс прав, че е се тая, щом играта е яка. Което беше и МОЕТО твърдение някъде преди 1000 страници.

Не ми отговаряй на горното.
И бтв, за протокола - повечето хора в този форум (да, ВКЛЮЧИТЕЛНО в гейм форума) четат много. Не знам как това се транслира като "полупрофесионално", аз лично не се считам за полупрофесионалист, каквото и да значи това, съотнесено към литературата. Но е факт, че повечето от нас няма как да видят нещо оригинално в играта, освен евентуално подхода, който е по-тъмен от стандартния.
И разбира се, Ефо е абс прав, че е се тая, щом играта е яка. Което беше и МОЕТО твърдение някъде преди 1000 страници.
And you can't dance with a devil on your back...