От много време не съм поствал в една от темите, в които известно време бях горе-долу редовен. Та да си кажа и аз двата цента:
1. ЛОСТ - направо ме разбихте с тези новини. Трети сезон с много малко изключение на мен ми допада страшно много дотук и мога само да съжалявам, че за Изгубените няма да ми пука въобще вече. 4 сезона си беше ок, но финал през 2010 е...Да бъдем хора за 5 минути все пак. А тъкмо бях на много голям кеф заради епизода с произхода на Бен и особено края му...
2. The Tudors - просто страхотен. Който досега не е загледал - да почва, може би единствения исторически сериал в последно време, който е на нивото на Рим. Джон Рис-Майерс е особено талантлив.
3. Heroes - въпреки синдрома "Лост", тук поне е като изваден от стилен комикс. Героите кефят почти всичките и ако слуховете се окажат верни този сериал се превръща в новия ми фаворит. А те са, че накрая на първи сезон наистина ще стане голямата битка, много от героите ще умрат и втори сезон ще почне на друго място с чисто нови герои.
4. Sopranos - много ми е трудно да пиша за него, винаги ми е било. Сериалът продължава в добрите си традиции. Ще напиша голям пост накрая.
5. 24 - просто забравете, 3 епизода преди края мога с ръка на сърцето да кажа, че бай Джак трябва да си стъпи на главата, за да го спаси тоя сериал...То не беше повтаряне на сюжети, на теми, на всичко...Само дето сега е без готините хора от преди сезони и изглежда недоклатено и все едно е сюжет за тъпа книга на Том Кланси. Бях дефинитивно опроверган, че един Кийфър сериал не прави.
И за накрая:
Oz -
http://www.hbo.com/oz/cast/index.shtml - в момента доглеждам 4ти сезон и засега съм много впечатлен. Жестокият реализъм на сериала просто смачква сетивата в един момент (хората със слаби нерви - пишките на затворниците и еднополовия секс са ви най-малкият проблем в този сериал...не че показват нещо конкретно но достатъчно:(). Всичко е толкова истинско (или поне го чувствам такова), толково безсърдечно, безскрупулно. Липсват добри герои...Няма щастлив край на нито една от сигурно 15-16те сюжетни линии досега...Има само затворници, на които симпатизираш и такива, които газят твоите "любимци", както и интриги между тях, които да те държат да гледаш сред цялата обреченост. Като го изгледам ще направя отделна тема, поредният добър сериал на ХБО го заслужава. [/url]
p.s. Вие пък чак сега откривате Хю Лори

. Аз още от Блек Едър навремето съм му фен:).