The Series Topic, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Nov 26, 2007 6:04 pm

:) Декстър РОКС, епизодът беше нечовешки добър, просто страхотно развитие и ебаси финала ^^.

Съпругите... не беше кой знае какво, тотално забозя :(, според мен, сериалчето. :cry:

Последният епизод на Хаус - съгласна с Амелия, много кефеше. Прашките на Къди :P....
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Nov 26, 2007 7:07 pm

Пуснах да гледам Battlestar Galactica. Първито 20 секунди някакви кораби се скачват в космоса. И се ЧУВА как въздушният тунел се удря във другият кораб. Дотук с научността на тази фантастика :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 26, 2007 7:19 pm

The Dragon wrote:Пуснах да гледам Battlestar Galactica. Първито 20 секунди някакви кораби се скачват в космоса. И се ЧУВА как въздушният тунел се удря във другият кораб. Дотук с научността на тази фантастика :)
Дотук и с българската граматика :lol:

Прочее, ти си един интересен ценител на кино-изкуството, ако подобни неща ти определят качеството на сериала :) Самият факт, че го споменаваш, е достатъчно показателен.

А иначе научността в Галактика е в пъти повече и по-убедителна от всяка друга космическа фантастика, но пък има свръхсветлинни скокове, нали, та можеш изцяло да спреш да го гледаш :) "Научна фантастика" не значи "научно достоверна фантастика" бтв, а значи "фантастика с псевдонаучен подход, вплетен в сюжета", каквато е и Стар Трек, ако щеш.

Иначе барем изгледай целия епизод (че и още 5-6) и после кажи как е :)
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Nov 26, 2007 7:33 pm

И разбира се пропусна как съм написал първито вместо първите. Болдни го :)

Аз не съм казал нищо за качеството на сериала. Само за качеството на псевдонауката вътре. Няма никакъв начин по който да чуеш нещо в космоса, без да промениш дефиницията за звук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2007 7:40 pm

Драгъне, и аз от ненаучността се оплаквах предишните две страници, както и от супер плосичките персонажи. Големи безумия има вътре и големи алогизми, но във втори сезон сериалът наистина се променя много и става страшно добър (е, ненаучността продължава да си я има, но поне персонажите заприличаха на нещо). Остават ми още 4 епизода от него и като ги изгледам ще пиша подробно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 26, 2007 7:41 pm

The Dragon wrote:И разбира се пропусна как съм написал първито вместо първите. Болдни го :)

Аз не съм казал нищо за качеството на сериала. Само за качеството на псевдонауката вътре. Няма никакъв начин по който да чуеш нещо в космоса, без да промениш дефиницията за звук.
Няма никакъв начин на зрител с минимална способност за съспендване на дисбилийфа да му пука.

А и има поне няколко чисто артистични причини това със звука да не се спазва. Просто създава усещане за обем, особено приглушеният шум на картечниците на кораба.

Ениуей, изтъквах само граматическите грешки :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 26, 2007 7:42 pm

Декстър наистина беше страхотен, финалът на сезона трябва да е особено впечатляващ.

Съпругите напук на добрите 4-5 епизода се върнаха към сапунестата боза от миналия сезон (изключвам култовата сцена с Виктор и Габи).

Драгъне, наистина много ми пукаше за научната достоверност в Галактиката, сега наистина ще го възприемам с други очи този сериал. :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2007 7:46 pm

Ти, Никола, няма да познаеш научната достоверност ако ще тя да те прасне по главата... :lol:

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Nov 26, 2007 8:36 pm

Довършвам първи сезон на Б. Галактика-та. И имайки предвид предишните 4/5 страници, не знам дали откровенно да си кажа. Или да си млъкна, по-добре, че не ми се разправя. Та само дда си каже - това не е нито обидда, нито
Мен лично ме разочарова малко. След сума ти сериали от всякакъв сай-фай които си гледам от години, този ми изглежда мааалко недодрусан. Има нещо не много логично в обоснования около цилоните и хората. :oops:
Spoiler: show
А Гаюс направо е за пребиване до смърт с кол. И не понеже е предател, това е интересно във всякак история. Просто защото е едно непоносимо, откачено парвеню.
Дори Андромеда, на моменти беше по-увлекателен. :roll: Та явно не ме грабнал достатъчно, все още.
Но тази седмица ще продължа с втори сезон. Надявам се да се подобри.
Last edited by BaYa on Mon Nov 26, 2007 8:53 pm, edited 2 times in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 26, 2007 8:46 pm

Amelia wrote:Ти, Никола, няма да познаеш научната достоверност ако ще тя да те прасне по главата... :lol:
Абе пате, да те питам, ти що смяташ, че никой от нас не е наясно барем с основите на научната достоверност и научния метод като такъв? Това си е до общо познание, не до десет години в математическа или биологично-химическа гимназия, за да си наясно с него ВСЕ пак.

В смисъл, ние акчуъли ЗНАЕМ, че във вакуум няма звук, нали :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2007 11:21 pm

Ти мое да знаеш, че във вакуум няма звук, както аз знам кво е дисонанс в музиката, но нито ти ще забележиш като нереден звука във вакуума в някой рандъм сай-фай сериал, нито аз дисонанса в някоя по-комплексна музикална творба. Всеки с неговия си сърбеж. Аз съм доста капризна като опре до научна фантастика и обръщам внимание на детайли, които хората масово не забелязват по същия начин по който си ти с музиката. За мен тия неща са от голямо значение.

Как да е. Оказа се, че ей така между другото, последния диск в бокс сет-а е с бонус материали, т.е. приключила съм и втори сезон. Много е добър. Даде ми почти всичко, заради липсата на което пищях при предишния.
Вече имаме една много по-реална ситуация на 50000 същества преживели Апокалипсиса, загубили всичко освен живота си и принудени да живеят натъпкани като сардели в някви космически кораби при сякви лишения. Имаме депресии и неврози, религиозни простотии, радикални течения за и против силоните, черен пазар, политически ежби, побъркани от човечността си силони, побъркани от човечността на силоните човеци и т.н., и т.н. Точно квото бих очаквала от едно човешко общество в супер стресова ситуация и нищо общо с елементарните купешки драмички като тая със Старбък, Адама и Зак от първи сезон. Е, наистина, останах с впечатление, че на борда на тези кораби има основно чистачи на кенефи, след като в гореспоменатото число се включва един единствен лекар, един единствен учен, малко войници, малко инженери и ТОЛКОЗ, но някак почнах да свиквам и на това

Розлин най-сетне почна да прилича на раково-болна. Иначе, ше ме прощават, но на терминална фаза на рак с метастази еди къде си, единственият й проблем на тая да е, че вижда змии поради алтернативното лечение, което си е избрала, е просто нелепо (е нищо не може да е по-нелепо от начина, по който я оправиха, ама карай да върви).

Нелогични простотии пак имаше, но ги изтърпях някак по-лесно този път. Което е по-важно - успях да се привържа към доста от персонажите (Старбък, Адама старши, младши тоже, жалко че се заби с оная досадна чернокожа гнусла, Тай, Розлин, Шарън горката, особено след като се съживи, Чийф-а, Андерс, Зарек и др.). Някои пък, като Гайъс и неговата руса пачичка искам да бъдат изнасилени с дебела свещ отпред и отзад през повечето време, но пък си имат ситуациите, в които адски ме кефят - примерно с обърнати роли, когато цейлонката е жива, а Гайъс й е в главата. Трети обаче ги мразя страстно и желая смъртта им с всичка сила - примерно Хотдог и Кат. Мечтая си да се блъснат челно един в друг на някое учение, след което да поживеят три дни със 70% изгаряния без обезболяващи в стационара и да си отидат завинаги от този сериал. Бих понесла дори супер патетичното им погребение за тази кауза, Сериозно, ако ми се искаше да гледам болни от синдром на Даун по телевизията, щях да си пусна Дискавъри.

Кво другооооо, а да, малко ми е странно как ни в клин, ни в ръкав с някой от персонажите се случва нещо безумно (примерно Чийф-а като изведнъж изтрещя и преби оная неговата мръхла) без квито и да е индикации за това в предишните епизоди, но пък от друга страна героите са бая и не могат във всяка серия да ми показват еволюцията на психичните им отклонения. Краят ме остави с доста смесени чувства - малко като деус екс макина беше това откриване на планетата и ме издразни. Все пак чакам да видя продължението с интерес.
В тоя ред на мисли, някой да има 3ти сезон? Щото аз го свалям с безумната скорост от 3к, а все пак ми се ще да го изгледам в някакво обозримо време преди да съм забравила всичко от първите два.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 27, 2007 12:14 am

Amelia wrote:Ти мое да знаеш, че във вакуум няма звук, както аз знам кво е дисонанс в музиката, но нито ти ще забележиш като нереден звука във вакуума в някой рандъм сай-фай сериал, нито аз дисонанса в някоя по-комплексна музикална творба. Всеки с неговия си сърбеж. Аз съм доста капризна като опре до научна фантастика и обръщам внимание на детайли, които хората масово не забелязват по същия начин по който си ти с музиката. За мен тия неща са от голямо значение.

Как да е. Оказа се, че ей така между другото, последния диск в бокс сет-а е с бонус материали, т.е. приключила съм и втори сезон. Много е добър. Даде ми почти всичко, заради липсата на което пищях при предишния.
Вече имаме една много по-реална ситуация на 50000 същества преживели Апокалипсиса, загубили всичко освен живота си и принудени да живеят натъпкани като сардели в някви космически кораби при сякви лишения. Имаме депресии и неврози, религиозни простотии, радикални течения за и против силоните, черен пазар, политически ежби, побъркани от човечността си силони, побъркани от човечността на силоните човеци и т.н., и т.н. Точно квото бих очаквала от едно човешко общество в супер стресова ситуация и нищо общо с елементарните купешки драмички като тая със Старбък, Адама и Зак от първи сезон. Е, наистина, останах с впечатление, че на борда на тези кораби има основно чистачи на кенефи, след като в гореспоменатото число се включва един единствен лекар, един единствен учен, малко войници, малко инженери и ТОЛКОЗ, но някак почнах да свиквам и на това

Розлин най-сетне почна да прилича на раково-болна. Иначе, ше ме прощават, но на терминална фаза на рак с метастази еди къде си, единственият й проблем на тая да е, че вижда змии поради алтернативното лечение, което си е избрала, е просто нелепо (е нищо не може да е по-нелепо от начина, по който я оправиха, ама карай да върви).

Нелогични простотии пак имаше, но ги изтърпях някак по-лесно този път. Което е по-важно - успях да се привържа към доста от персонажите (Старбък, Адама старши, младши тоже, жалко че се заби с оная досадна чернокожа гнусла, Тай, Розлин, Шарън горката, особено след като се съживи, Чийф-а, Андерс, Зарек и др.). Някои пък, като Гайъс и неговата руса пачичка искам да бъдат изнасилени с дебела свещ отпред и отзад през повечето време, но пък си имат ситуациите, в които адски ме кефят - примерно с обърнати роли, когато цейлонката е жива, а Гайъс й е в главата. Трети обаче ги мразя страстно и желая смъртта им с всичка сила - примерно Хотдог и Кат. Мечтая си да се блъснат челно един в друг на някое учение, след което да поживеят три дни със 70% изгаряния без обезболяващи в стационара и да си отидат завинаги от този сериал. Бих понесла дори супер патетичното им погребение за тази кауза, Сериозно, ако ми се искаше да гледам болни от синдром на Даун по телевизията, щях да си пусна Дискавъри.

Кво другооооо, а да, малко ми е странно как ни в клин, ни в ръкав с някой от персонажите се случва нещо безумно (примерно Чийф-а като изведнъж изтрещя и преби оная неговата мръхла) без квито и да е индикации за това в предишните епизоди, но пък от друга страна героите са бая и не могат във всяка серия да ми показват еволюцията на психичните им отклонения. Краят ме остави с доста смесени чувства - малко като деус екс макина беше това откриване на планетата и ме издразни. Все пак чакам да видя продължението с интерес.
В тоя ред на мисли, някой да има 3ти сезон? Щото аз го свалям с безумната скорост от 3к, а все пак ми се ще да го изгледам в някакво обозримо време преди да съм забравила всичко от първите два.
Имам го - пиши на лични да се разберем.
Бтв - фразата в космоса - имаме достатъчно инерция да се доберем до Каприка :) Бисерче та дрънка.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 27, 2007 12:25 am

Мерси! :)
The Dragon wrote: Бтв - фразата в космоса - имаме достатъчно инерция да се доберем до Каприка :) Бисерче та дрънка.
Кво имаш предвид тука, че не те разбрах?

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Nov 27, 2007 12:51 am

Amelia wrote:Мерси! :)
The Dragon wrote: Бтв - фразата в космоса - имаме достатъчно инерция да се доберем до Каприка :) Бисерче та дрънка.
Ами в miniseries като бяха ударили азиатската кифла и оня и трябваше да се доберат до планетата и изключиха двигателите:) Сега и половин милиметър на година да им е скоростта пак имат достатъчно инерция да стигнат дотам. Първи закон на Нютон :)

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 27, 2007 3:26 am

The Dragon wrote:
Amelia wrote:Мерси! :)
Ами в miniseries като бяха ударили азиатската кифла и оня и трябваше да се доберат до планетата и изключиха двигателите:) Сега и половин милиметър на година да им е скоростта пак имат достатъчно инерция да стигнат дотам. Първи закон на Нютон :)
Ммф... всъщност без да съм гледал сериала и конкретния епизод, просто ще задам въпрос, който може и да се окаже тъп, щото не съм гледал сериала и конкретния епизод :) Това с първия закон на Нютон е така при липса на други влияния - демек около тях всъщност няма звезда или нещо такова, което да ги отклони, така ли? Щото ако има, са си прави да се притесняват :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.