п.п. Шекспиров
Moderator: Moridin
thorn wrote:Прочетох The Graveyard Book на Геймън. Пада се нещо като кавър на „Книга за джунглата” или по-скоро nightmarish версията й, като структура и сюжет е почти едно към едно (особено забавна ми беше алюзията Силас-Багира). Книжката е супер приятна, Геймън просто не може да пише другояче освен страхотно, обаче аз все още чакам нещо adult-ориентирано. Като се има предвид, че следващата му книга ще е пътепис за Китай и ще излезе тая година, и чак след това евентуално (най-накрая) и роман, доста ще почакам.
Добро решение. Дай му поне още два шанса!!!Roland wrote:Изчетох The Drowned World на J.G. Ballard и трябва да призная, че съм силно разочарован. Книгата беше бавна, апатична и, казано направо - скучна. Героите имаха точно никаква дълбочина и колкото и да оценявам идеята на романа, си мисля, че тя просто не оправдава подобна дължина и щеше да е много по на място в един обикновен разказ.
Как да е, приемам, че това му е първа книга и вероятно ще хвана да прочета още нещо негово, преди да реша, че Балард не е моят автор. Твърде уважаван е, за да го отпиша с лека ръка...
Ако извънземен седне да пише роман, най-вероятно ще се получи нещо подобно на тези на Балард. Имат толкова малко общо с класическата концепция за литература, че чак будят известно притеснение. Най-популярните му творби (без Империята) са "Crash", "The drowned world"и"The atrocity exhibition". Част от последната съм чел в сборника разкази, който имам - една от главите е оформена като научен доклад на тема идеалната смърт на Роналд Рейгън според група шизофреници.Всъщност може ли да ми обясните (като на човек, който е чувал за Балард единствено покрай филма "Империята на слънцето") с какво се слави и кои са му добрите книги?
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests