Гледано напоследък, Part 2
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
След едно безкрайно мотане изгледах втората част от новите Evangelion-и - 2.22 You Can (Not) Advance. И съм рядко впечатлен. Всмисъл че очаквах някакво претупване на вече наличния материал от средната (и най-интересна) част на сериала, там откъдето свърши предната част. А получих доста интересна чисто нова история, с твърде бегли препратки към сериите и дори уникалното постижение - изкарването на Shinji от графата на най-омразните ми герои. Допълнително анимацията е супер актуализирана и има наистина рядко красиви сцени, включително на неща, които явно преди 15на години хората не са имали бюджет, технология и желание да направят, има вкарани някои наглед дребни детайли, но допълващи цялостното светоизграждане. Има някои несъществени кусури (примерно новият Ева пилот е супер вметнат в сюжета без особено обяснение и успява да направи някои неща неясно как), а и не е ясно кога ще се появи следващата част/части, но си струва гледането.
- armageddon
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
Изгледах преди няколко дни последните епизоди на Arakawa under the bridge и все още не мога да преценя дали си струваше времето това нещо
В смисъл имаше си попадения, ама като цяло усещането ми беше едно никакво... И те така. Сега пък подхванах друг сериал, който сега излиза Shinrei Tantei Yakumo (хем все си казвам да не почвам такива вече, ама...), та ми стана интересно и изгледах първите 5 епизода и сега ще си чакам чинно 

Ами аз още не съм гледала най-новото Блек Лагуун - дето излиза сега.
Старото го харесвам много. Има жестоки диалози, много цинизъм, ритаща задници мацка в главната роля и разни симпатични второстепенни персонажи. Цялата ъндърграунд история с групи организирана престъпност от цял свят (макар че ни занимават основно с Азия и Русия, обяснимо) ме радва безкрайно. Има и неща, които не ми харесват - елементарен фенсървис, който съсипва иначе якия реализъм - визирам основно оная латиноамериканска боза с мейдката (бахти КОЛКО мразя мейдки, особено ако са като тая - с престилката, гошуджин-сама поведение и картечница - трябва да си някакъв много тъжен японски отаку, за да те кефят тия неща явно) и инцест тъпотията с румънските близначета. Ако тия неща ги нямаше и го раздаваха по-реалистично, щеше да е толкова по-яко. Как да е, ще изгледам и новото въпреки че е с мейдката. Те сега явно продължават да анимират мангата - бях я чела на френски някога, таман бяха почнали някъв дълъг арк с мейдката и аз се радвах, че не е вкаран в анимето. Тогава изоставих мангата докато се понасъбере - трябва да видя докъде е стигнала сега.
Старото го харесвам много. Има жестоки диалози, много цинизъм, ритаща задници мацка в главната роля и разни симпатични второстепенни персонажи. Цялата ъндърграунд история с групи организирана престъпност от цял свят (макар че ни занимават основно с Азия и Русия, обяснимо) ме радва безкрайно. Има и неща, които не ми харесват - елементарен фенсървис, който съсипва иначе якия реализъм - визирам основно оная латиноамериканска боза с мейдката (бахти КОЛКО мразя мейдки, особено ако са като тая - с престилката, гошуджин-сама поведение и картечница - трябва да си някакъв много тъжен японски отаку, за да те кефят тия неща явно) и инцест тъпотията с румънските близначета. Ако тия неща ги нямаше и го раздаваха по-реалистично, щеше да е толкова по-яко. Как да е, ще изгледам и новото въпреки че е с мейдката. Те сега явно продължават да анимират мангата - бях я чела на френски някога, таман бяха почнали някъв дълъг арк с мейдката и аз се радвах, че не е вкаран в анимето. Тогава изоставих мангата докато се понасъбере - трябва да видя докъде е стигнала сега.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Аз продължавам да се забавлявам с 9 сезона ДБЗ, тамън кютека с Фриза са големя.
е нема такова друго олдскуул пауъръпване като в тва аниме!

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Вдъхновение за Naruto/Bleach and the likes. Винаги ще ми бъде любимото аниме.Xellos wrote:Аз продължавам да се забавлявам с 9 сезона ДБЗ, тамън кютека с Фриза са големя.е нема такова друго олдскуул пауъръпване като в тва аниме!

Имам алергия към този език, така че английската ми е перфектна. Няма друго аниме дето да му изтрая дублаж, а тука го предпочитам. 
Жалко, че игралния е най-големия фейл евър. ;((((((
Трябва да добарам някоя от игриците.

Жалко, че игралния е най-големия фейл евър. ;((((((
Трябва да добарам някоя от игриците.
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram