Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 04, 2012 6:41 pm

Тука нещата станали страшни. :shock:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 04, 2012 6:45 pm

Коле, удържай си тролинга плс, никой тук не си позволява тая насмешка, която ръсиш с всеки пост. Ок, не ти е важна историята, отбелязваш го и дотам. Няма нужда да лепиш етикети на хората, които ги вълнува.

Моите два цента като гейм-лаик с некви притенции да разбира от сюжети. Такъв филм като "играта беше яка, боли ме фара за историята" с удоволствие бих приел за игрите на Бетезда да речем, където играеш не за да прогресираш в почти буквално линейна история като МЕ серията, а просто за да си удължиш кефа преди финала. Правиш каквото си искаш, ходиш където ти скимне, сюжетът колкото го има е некъв уотевърен, уърлдбилдингът го измества почти изцяло.

ОБАЧЕ РПГ-тата на Байоуеър последните години се барат много интензивно сюжетни. Цялата МЕ серия се рекламира като супер интерактивен филм, на героите и историите им е обърнато адски голямо внимание и сюжетът е движещ фактор в практически всеки един момент от играта. Да се приказва как видите ли играта дотогава била яка, та кво ни бърка, че финалът е в гъзъ, е освен всичко друго, МОГЪЩ аргумент как игрите не са изкуство, а за мен лично това оправдание за конкретно ТАЯ поредица е горе-долу толкова убедително, колкото щеше да е ако в края на Епизод 6 се появяха Магически Извънземни, които изтребват всички главни герои, премахват Силата от галактиката и мигрират всички раси на Ендор, където Еуоките да се грижат за тях.

Некво окуърд би било, не?
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 04, 2012 6:53 pm

+1

ама Колето си е прекалено геймърски оценяващ за да му пука за историята и едва ли като мене е ровил цитати от единицата за да сравнява с глупостите на тройката.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 04, 2012 7:03 pm

Просто сякаш им се изчерпаха идеите. На Рийпърите им погребаха всичката мистика в 3-ката. В МЕ1 Назара собственоръчно изтреби цели флотилии с кораби, а рийпърите бяха представени, като изключително могъщи и трудни за убиване, като имаше останки на 1 убит рийпър в двойката и толкова. Протеаните уж били изненадани от цитаделата и съкрушени, а в 3-ката излиза, че водили 100 годишна война. Уж 50 000 рийпъра налазват галактиката и вече имат достъп до всички релета, а Шепард пие питиета на бара или утешава циврещия Кортез. Никакъв съспенс в цялата игра, ниенте.

Изобщо цялата концепция на МЕ е мощно dumbed down в 3-ката и ендингите са си абсолютно заслужени. Колкото повече мисля за МЕ3, толкова повече ендингите остават на все по-заден план и намирам други по-смърдящи неща. Цялата игра смърди.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 7:18 pm

Всъщност.. :)
After centuries of careful, systematic work, the Reapers had killed or enslaved every Prothean in the galaxy, and stripped their worlds of resources.
А според Лиара нашата война може да продължи поне 100 години. :)
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 04, 2012 7:22 pm

Arlina wrote:Всъщност.. :)
After centuries of careful, systematic work, the Reapers had killed or enslaved every Prothean in the galaxy, and stripped their worlds of resources.
А според Лиара нашата война може да продължи поне 100 години. :)
Това от кой МЕ? :)

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 7:28 pm

3 :lol:

Аз пък се питах тия консулите не виждат ли, че от Сарен стърчат гетски кабели и чудесии.. и тая асарито не може ли да си join-е съзнанието с на Шепърд и да види там за какво става въпрос, като не вярват в истории за Рипъри.. :roll:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 04, 2012 7:35 pm

Бре от какъв зор асарито да му прави Brainblowjob на Шепардчо. Игнор много ясно. :)

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 7:36 pm

Имаха шанс да не правят те после bj на рипърите... размина им се обаче :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 04, 2012 7:37 pm

RRSunknown wrote:+1

ама Колето си е прекалено геймърски оценяващ за да му пука за историята и едва ли като мене е ровил цитати от единицата за да сравнява с глупостите на тройката.
Еми аз не съм фен на серията и също не съм сравнявал. Без ИЗОБЩО да взимам какивто и да е фактологически несъответствия предвид, тоя финал е смехотворна измъквация дори само в контекста на тройката, кво остава за цялата серия..

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri May 04, 2012 8:28 pm

Мен ако питате, финалът далеч не е единствения кусур на тройката. Милионите fetch куестове (които често даже не ти ги дават както трябва ами подслушваш хората на Цитаделата), наличието на само два типа противници в 90% от мисиите, диалозите, които варират в съотношение 50 на 50 между много изпипани и клишета, от които направо ми се повръща, да не говорим за липсата на избор при репликите на Шепард; беглецът от аниме за дванайсетгодишни момченца Каи-Ленг и т.н.

Пробвах да мина играта за втори път, но и до средата не стигнах. Взех да цъкам на Fallout New Vegas след това и направо се преродих, това вече е игра направена с въображение и желание, нищо, че има милион бъгове.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 04, 2012 9:47 pm

Хаха, и аз на нея прехвърлих :mrgreen:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 04, 2012 9:55 pm

Matrim wrote:на играта за втори път, но и до средата не стигнах. Взех да цъкам на Fallout New Vegas след това и направо се преродих, това вече е игра направена с въображение и желание, нищо, че има милион бъгове.
Вече няма след 4те длц-та.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 07, 2012 8:26 am

Симеончо хубаво си е написал разсъжденията, но не говорим за книга или филм, съжалявам. Аз също се вълнувах доста и от историята, и от развитието на света, единствената причина играта да е 9тка, а не 10тка за мен е именно финалът. Както написах на предната страница, когато става въпрос за ИГРИ геймплеят ми доминира като решаващ фактор над сюжета, но това не значи, че ме интересува единствено той.

За Ню Вегас - купих си я на старо преди няколко месеца, така и не успях да се зарибя, просто новите Фолаути не са моята бира. Май Скайрим ще остане единствената хукнала ме игра на бетесда (с малка буква неволно, ама си го заслужават:)).

Също така моля да не ми се прави забележка само на мен понеже в друга секция на форума съм написал нещо, кеото не изнася на рандъм администратор, на предната страница не започнах аз заяждането първи.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 10:13 am

Прави ти се забележка за тона, който си позволяваш винаги и навсякъде, недей веднага да лепиш вината на еди коя си тема някъде си и да ме правиш на луд, щото много добре знаеш, че тоя разговор за поведението ти го водим от години. Не е въпросът кой е почнал пръв и кой кого е предизвикал, а кой първи е престъпил границата.

И ME е игра, и GTA е игра. и Fifa е игра. Геймплеят може да е важен във всяка от тях, но историята е от различна важност. Ако има стори-дривън жанр, то това е РПГ-то, и ако има поредица, която да се е откроявала като 'ЕХО, ВИЖТЕ МЕ, РАЗКАЗВАМ ИСТОРИЯ, ВИДЯХТЕ ЛИ, ЧЕ РАЗКАЗВАМ ИСТОРИЯ, ОБЪРНЕТЕ МИ ВНИМАНИЕ НА ИСТОРИЯТА!!!!!", то това абсолютно е Mass Effect. За мене тая игра повече от седмица не мое да отлепи посмъртно, особено предвид, че поне в сингъла аз някакви СЪЩЕСТВЕНИ промени спрямо двойката общо взето не видях. И не и като кулминация на тая трилогия.