Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
sage01
Adept

Post by sage01 » Wed Nov 02, 2005 4:51 pm

мерси моргана, за tale of two sisters само бях чувал, ще го гледам скоро 100% :)
I think fish is nice, but then I think that rain is wet, so who am I to judge?

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Nov 03, 2005 9:57 pm

Гамлет (1964)

Изключителен филм. Както предполагам е очевидно от заглавието, това е руска версия на небеизвестната Шекспирова пиеса. Всичко е на много високо ниво - прекрасна черно бяла визия, изумителна актьорска игра, особено от Инокентий Смоктуновски в главната роля и Анастасия Вертинская в ролята на Офелия. Чудесна музика на Шостакович, подбрана да подхожда идеално на ставащото на екрана. Костюми, декори, локации - всичко е на много високо ниво. Неслучайно филмът е обявен от немалко познавачи за най-добрата филмова версия на "Хамлет"(или поне така пише на imdb.com. аз не мога да преценя, понеже това е първата такава, която гледам). С две думи - силно препоръчителен филм.

Съжалявам, че не мога да напиша нещо по-смислено в момента от куп хвалби, но какво да правим, случва се и аз да остана без думи. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Sun Nov 06, 2005 4:50 pm

Коментар по филма Серенити:
Този филм много ми хареса. Първо, имаше хубави ефекти. Второ, имаше ЕКШЪН. Трето, имаше страшни бойни хватки. Четвърто, беше с добър фантастичен сюжет. Имаше интересни морални диспути. Имаше и страшен хумор, изключително оригинален и дебилски на места.
Въобще, много ми хареса, над бозичките, дети ги пускат напоследък.
Естествено, имаше си недомислиците, изказванията не на място и сюжетните глупости, без което не може съвременното кино. Чудовищата пък си бяха копирани мотамо от "Зората на мъртвите", чиято обложка съм гледал. :)
Добър филм, горещо го препоръчвам!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 14, 2005 5:43 pm

Вчера гледах "Тъга" - японски филм, който почти цялата компания не хареса :) Честно казано, няма да влезе в любимите ми филми, но наистина не разбирам бурното разочарование на останалите. Историята е много разтеглена и не е като да не е експлоатирана и преди - две момичета, които останалите не разбират (ок, поне едното) и стават най-добри приятелки, а по-късно и се влюбват.
Както някой каза - шоуджо ай (това ли беше терминът?) в игрален вариант. Все пак за мен хубавото в този филм беше разказът за любовта - всъщност това че е между момичета беше само странично обстоятелство, може би леко усложняваща всичко, но не беше наблегнато на това. Това, което ми хареса беше, че въпреки че позициите на двете момичета бяха доста противоречащи си, филмът беше направен така че да разбереш и двете, нито една не беше напълно положителен или отрицателен герой. Показваше как животът може просто да е бъгав без някой конкретно да е много виновен.
Лошото беше от една страна, че почти нищо не се случваше по много дълго време, да му се не види, а от друга - главната героиня беше много далеч от европейските стандарти за красота, но подозирам и от японските също, друго си е едно стилно аниме...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Nov 22, 2005 9:09 pm

Edison

реж. Дейвид Бърк
в гл. роли: Кевин Спейси, Морган Фрийман, Дилън Макдермот, Джъстин Тимбърлейк, ЛЛКуулДжей, Пайпър Парабо, Кари Елуис

Нищо необикновено не е този филм. Адски клиширана история за винаги актуалната корупция, полицейското насилие и разследващата журналистика. Само дето сега в ролята на разследващ журналист, репортер по-скоро, е Джъстин Тимбърлейк. Много неподходящ избор, според мен, но може и да съм пристрастна, защото не харесвам Джъстин като музикант, а като актьор - още по-малко. Да сложиш Джъстин в централна роля, и то редом до Кевин Спейси, Морган Фрийман, Дилън Макдермот ми изглежда чисто професионално самоубийство. Както и да е. С 2 думи - филмът не ми хареса особено, много познат като история, ма има екшън, престрелки, бой, така че няма съвсем да умрете от скука. :)

imdb
pulled out

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Mon Nov 28, 2005 12:03 am

Току-що изгледах "Х-мен 2", след като вчера си припомних първата част. Първия път я бях гледал на премиерата, ама не ми беше харесала, може би щото още бях пресен от сериала по Fox Kids. Ама вчера ми хареса доста повече и днеска реших да видя продължението. Е много ме изкефи тоя филм! Супер са го направили. Направо не очаквах... Всичко си има. А има и обещание за Феникс-сага... :wink:
:shark:
Feel the summer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Nov 28, 2005 11:03 am

:P Падам си по Феникса :lol:. И филмът си е визуално забавление.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Nov 29, 2005 12:05 am

Да бе, X2 направо ме разби като му видях оценката в imdb - 7.9. :shock: Не можах да повярвам, и то от над 40К вота. Гледала съм го само 1 път, когато мина по кината и първото за което се сещам е, че най-много ме впечатли Nightcrawler. Ще трябва да го изгледам отново, стига да намеря свободно време.

Amos, на SubBlack постовете ти са адски нечетивни с този вишнев шрифт. Каква е идеята зад този точно цвят?
pulled out

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Nov 29, 2005 12:30 am

Ами харесва ми... :D А на SD изглежда много добре.
:shark:
Feel the summer!

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Sun Dec 04, 2005 5:52 pm

ХАри Потър 4 беше много зле! Въобще не ми хареса!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 04, 2005 6:09 pm

Смея да отбележа, че а) би ми било интересно да развиеш по-подробно защо, че да те нафлеймя с кеф 8-) и б) за Потър си има топик точно под тоя, а този е за филми, дето си нямат такъв...
And you can't dance with a devil on your back...

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Mon Dec 05, 2005 2:29 pm

Sorry, видях топика. И все пак филмът не ми хареса. Единствено краят ставаше. Иначе беше твърде претрупано, много сюжетни линии бяха недоразвити, преходът между сцените беше рязък... Създаде ми се чувство за разпокъсаност. Книгата ми хареса, но не са успели да натъпчат всичко, което им се е искало. Може би е трябвало да разделят филма на две, знам ли. Накъсаност, това е.

Рол: Пич, като ти прая забележка, да беше пък й обърнал внимание, вместо да отбележиш, че си забелязал топика и да продължиш да си пишеш в тоя, а?
Емон Таргариен

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Dec 21, 2005 10:53 pm

Току що довърших 12-ти последен епизод на този сериал, продукция на HBO:

Image

Очарована съм, сериалът беше много много добър. Нямам намерение да се разпростирам, но смятам да кажа две-три добри думи, защото заслужава. На първо място за отбелязване е феноменалната актьорска игра - Polly Walker (Атия = племеницата на Гай Юлий Цезар или най-прекрасно изиграната и великолепна КУЧКА, която някога съм виждала!!! Не може да й се устои, трябва да се види.), Lindsay Duncan (Сервилия = майката на Брут; въпросната актриса има толкова злокобно присъствие, че наистина те оставя като попарен), James Purefoy (Марк Антоний), Ciarán Hinds (Цезар) се справят размазващо добре, тръпки да те побият направо. Личи, че са вложени пари в декори, костюми, грим, музика - всичко е на ниво. Иначе аз големи и фрапиращи исторически несъответствия не видях - може би, защото историята я знам най-общо, без детайли.

Препоръчвам :) горещо.

* Не очаквах точно такъв финал, силен беше и още как, но особен :?.

** С нетърпение чакам да прочета мнението на Берик и Али, които са гледали сериала :P
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Dec 21, 2005 11:17 pm

В момента сме на 4-ти епизод на въпросния сериал и мога да кажа, че направо на моменти ме разбиват с този реализъм :shock: А тая госпожа е страшна кучка наистина :twisted:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Dec 21, 2005 11:21 pm

:twisted: :twisted: :twisted: Кучка та дрънка. Умирах си от кеф да я гледам, толкова е реалистична (не споменавам, че е и супер красива) 8-).

Пък ти ми говори за реализъм като минеш 6,7,8 епизоди --> секс и разврат, не са си поплювали сценаристите :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around