Решение аз поне не виждам в рамките на моя живот, но малки положителни промени са възможни в почти всяка една човешка глава. Примерно, много изплашеният от студентските протести в Ютюб @Ordo Malleus също така се обяви против Истанбулската конвенция. Това ви го давам като пример как лично мнение се свързва с по-глобални социални политики, които са доста нужни в някои случаи, но не се случват, защото срещу тях има твърде голяма критична маса от лица, изплашени от крещящи Ютюб феминистки, трети полове и ненам кво още много страшно там. А предвид асиметрията на вредите, като опре до физическо насилие и убийства, която наблюдаваме от шибани години по шибаните новинарски емисии, на мен ми изглежда доста... странно и нелогично, да кажем, да те е страх толкова много от Ютюб феминистки и трети полове. В това отношение според мен и мъжете трябва да поемат известна отговорност и следващият път като ги засърби от това, че Серена Уилиямс е викала на некъф рефер, да си помислят колко мъже през годините са крещяли на некфи рефери без някак си това да е автоматично свързано с предполагаемият ентайтълмент на пола им и има ли смисъл да редим некви протяжни форумни дискусии на тая тема, когато има къде-къде по-зловредни тенденции за осъждане. Ненам дали наблюдавахте тоталния мелтдаун на вечно оплакващите се от либерални сноуфлейкс центристи-и-класически-либерали-които-представляват-последният-бастион-на-свободата-на-словото-в-Ютюб, когато им пуснаха оная реклама на Жилет, против токсичното маскюлинити. Беше трагикомедия и достави сюрреализъм, сравним с онзи от клипчетата на Ордо, но никой не благоволи да го изкоментира тук. А на мен вече не ми се пише на тея теми, щото ми идва да се гръмна от това как и в двете страни на проблема, хората се вълнуват и плашат от някви пълни глупости и по тоя начин не можем да стигнем доникъде.
Мен отдавна ме вълнува как бихме могли да си намерим няква всеобща и универсална скала за зловредност, по която да преценяваме опасности и да избираме социални и икономически политики и засега ми се струва, че ще е най-добре да сложим приоритет върху проблемите, които генерират човешки трупове. А за момента труповете се генерират изключително от едната страна в казуса така че няма кво да се правим, че двете страни са еднакво зловредни. Като спрем да генерираме трупове, предполагам, че ще ни се отвори време да се занимаваме с други много важни неща като това с какво количество писъци и обсенитис и на какви теми трябва да протичат университетските протести или това къде по Кинси скалата са актьорите, наети да играят гей персонажи. Ама дотогава просто не виждам закво е нужно да се реагира първосигнално на ебати ирелевантните тъпотии, докато светът ни отива на кино. Където няма нищо хубаво за гледане, по тая тема поне май повечето сме в съгласие.