Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 12, 2011 1:11 pm

http://bcs5lj.110mb.com/pictures/1196701244989.jpg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: в тоя ред на мисли :idea:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Zee
Adept

Post by Zee » Wed Apr 13, 2011 9:49 pm

В София вали сняг на парцали. Горките цъфнали дръвчета.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 13, 2011 10:09 pm

Зимата иде...
Spoiler: show
Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Apr 14, 2011 3:32 pm

Oh, shut up!
Snoshti e natrupalo pak 20 santimetra snqg, ta edvam dodrapah do tramvaq toku shto...
Canada, what the fuck be!?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 11:08 am

Дайте и аз да се похваля, че не съм писал в различен раздел от "Книги", от мноого време.
Вчера ми излезе оценката по журналистика от СУ. Имам 5:00. И от момчетата има само 5 оценки, които са по-високи от моята (кандидатстваха 1064 души). Много съм щастлив, но малко ме е яд, защото можех да имам и по-висока оценка, ако си бях преценил правилно времето и си бях оправил ужасно многото правописни, стилистични, граматически и пунктуационни грешки.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 15, 2011 11:11 am

Поздравявам те. Пожелавам ти да станеш истински журналист и да стоиш на еони далеч от блатото на парцалистиката.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 15, 2011 11:15 am

Честито :yay: Винаги ми се е виждала забавна тази специалност, дано да я учиш с удоволствие:)
Бтв, малко тъжничко това, че само 5 (айде 15 да са заедно с момичетата) оценки по-високи от 5 има.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 15, 2011 11:21 am

:beer: Честито Тази оценка директно ли те вкарва в университета ?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 11:35 am

Morwen wrote:Честито :yay: Винаги ми се е виждала забавна тази специалност, дано да я учиш с удоволствие:)
Бтв, малко тъжничко това, че само 5 (айде 15 да са заедно с момичетата) оценки по-високи от 5 има.
Много режат на този изпит, а и маса народ отиват ей така. Тази оценка ме вкарва почти сигурно. Имам 6 от дипломата по История, а ако изкарам поне 5 на матурата по БЕЛ - там съм.
Вдругиден съм на изпит по История, пак в СУ. Надявам се и там да изкарам добри резултати. Кандидатствам и право.
Но искам повече журналистика, защото ми е много интересно, отдавна си ми е мечта, а и общо-взето ми се отдава и ми пасва на характера. Мерси за пожеланието да бъда по-различен от тези, които ги гледаме по телевизията, защото и мен ме дразнят страшно много едно 90% от "журналистите" в България и силно се надявам след години да не бъда в подобна класа...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 15, 2011 12:36 pm

Тази оценка си е официална нали, няма да те карат пак да държиш лятото ?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 12:40 pm

Официална е, да.
Ама може и да отида лятото, за да видя какво ще направя. Хем тогава съм в София, заради Мейдън :D

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 15, 2011 1:58 pm

Dante wrote:Дайте и аз да се похваля, че не съм писал в различен раздел от "Книги", от мноого време.
Вчера ми излезе оценката по журналистика от СУ. Имам 5:00. И от момчетата има само 5 оценки, които са по-високи от моята (кандидатстваха 1064 души). Много съм щастлив, но малко ме е яд, защото можех да имам и по-висока оценка, ако си бях преценил правилно времето и си бях оправил ужасно многото правописни, стилистични, граматически и пунктуационни грешки.
ЕЕЕ ПИЧ, ЧЕСТИТО!!!!!! :yay: :yay: :yay: :yay: :yay: :violin: Да влезеш където искаш и да пишеш вече повече в списанието. :mrgreen:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Apr 15, 2011 2:28 pm

Сега сме го занемарили и ни е тегава, но сме всяка седмица в София по изпити.
Тъйче се надявам от началото на лятото сайта пак да тръгне активно. Иначе няма да пропуснем ревютата на "Игра на тронове", разбира се. :D

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Apr 15, 2011 4:46 pm

Браво! :)
Моля те, покажи на България какво значи адекватна, интелигентна и нетенденциозна журналистика, че тя никога не е виждала такава!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 15, 2011 10:49 pm

Малко късно ама да разкажа за олимпиадата по английски. Бяхме настанени в лукосзен екс-соц хотел, като в мивката в стаята ни имаше петна или от кръв или от екскременти или от двете. Нещо забелязах че като цяло много малко момичета, тъпи ли са, мързи ли ги. Ама пък (ако и само за една вечер) се запознах с яки хора и си говорихме. Вечерта гледахме шоу Звук и светлина което не беше нещо феноменално, но беше яко. Един от 12 клас, май от Хасково, си говорихме за фантастика, дръм+бейс и философия и ми каза да прочета Погнусата на Сартр, с едно момиче пък си говорихме за анимета, а с единия от 12 клас дето беше с мен и едно момче от 10 от МГ си говорихме много за фентъзи. Той беше взел назаем някакъв рийдър от някакъв приятел, БЪКАН догоре с фентъзи на английски. Вечерта играх билиард за пръв път в живота си и качих ниво от Гига-нууб на Мега-нууб. Даже вкарах три топки една след друга в една игра. :mrgreen: На другият ден беше самото събитие, като теста беше потресаващо лесен и точно затова се изнервих толкова на 2-3 грешки които се усетих че съм допуснал. Учудих себе си като писах доста разбираемо, но есето и да е разбиаремо ми е малко тъпо написано. Май ми куца и аргументацията, бях цитирал Макиавели грешно, абе май фейлнах ама дано не съм. После ходихме на пицария и се наядох зверски. После се поразходихме малко, отидохме и до параклиса където е бил поп Кръстю около който е построена църква която всъщност сега е доста добре реставрирана отвътре. В смисъл, бил съм в църквата на Царевец която е реставрирана от някакъв дето се има за художник и всичко беше в някакво гадно синьо-зелено и като в картина на Пикасо. Тук всичко си е хубаво и живописите са си типични като за наша църква, но нещо мега-фрапиращо е че на един свод вътре я има пирамидата с окото! Може да е било от новият художник де, но май го имаше и на друго място полуизтрито. Та после отидохме на гарата и се прибрахме с автобуса. А на излизане от олимпиадата на всички дадоха сертификат за участие, тетрадка, тефтер, папка, химикал и някаква диплянка за Ловеч. Та това беше, стискайте палци да се класирам за 3то място че има стипендия 100 лева! :mrgreen: