Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Nov 25, 2012 11:55 am

Веждито пред Нова:
Вежди Рашидов пред Нова ТВ:

…Но е така в ЕРЕКЦИЯТА на обществото. Обществото винаги е едно крайно. Само че българското общество по някакъв начин е обезпечено. Аз, като виждам, бай Вълко има козички, бай Вълко сигурно има и два декара, бурканите затваря и той е гарантиран за зимата, той не е в криза. И тогава се получава едно отрицание, но революция не се получава. Само отрицание. А това е по-малкият проблем. Аз щях да се радвам, ако днеска имахте да видите как сме върнали дебата за сериозната култура и как никаква Лейди Гага, пред която коленичим, а да видите Лили Иванова, снощи напълни залата, 17 хиляди, зала “Арена”. Това е чудовищно за гледане. Аз бях.

Нова ТВ: Чухме, четохме за това във всички вестници.

В.Р.: Това са много важни неща. Защото ние изпадаме в истерия, като съберем пет хиляди човека в Зала №1 и дойде Лейди Гага или някоя друга лейди. А една наша прима – 17 хиляди, и още два концерта, защото няма билети. Извинявайте, това е чудовищно, това е за Гинес! Страшно нещо е, страшна жена е!
Казвам ви, това са важните, градивни неща, една жена, която е една цяла епоха, пред която трябва да се преклоним...
:cry: :cry: :cry:
Дано го наебе козел това!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Sun Nov 25, 2012 1:33 pm

Марфо, започвам да те подозирам в отрицание към сериозната култура. Като едното нищо имаш козички и два декара. Колко буркана затвори?

И кой е това на аватара? :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Nov 25, 2012 1:41 pm

Осем с печен пипер, десет апетитки и малко домати. А, и туршия и сложих зелето. Кози нямам. А котето не го знам кое е, ама е сладко и ме представлява. И нямам кози, но искам да имам два декара и да ги затварям в буркани... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Nov 25, 2012 3:32 pm

Вежди май е изпуснал собствените закони на Герб - според тях за да имаш повече от 4-5 козички трябва да си регистриран фермер, да имаш постройки по евростандартите с канализация и отопление. Трябва да имаш договор с лицензиран ветеринар. Трябва да имаш карантинно помещение за болни животни и новозакупени. Всяка коза трябва да има RFID чип с досие и родословие.
Ако не изпълняваш което и да е (че и доста други ) условия ти налагат глоба от 500 до 5000 лева и унищожават животните.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Nov 30, 2012 4:45 pm

Ма наистина ли никой още не го е пуснал това? :) "Този декември може да ни донесе купища пари" :) :lol: :shock:

Три петици... ленени торбички... 824 години... абе общо-взето във всяко изречение има по поне един бисер. Бая мислене е отишло за тая статия! :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Dec 04, 2012 9:39 pm

Хора, ако не спрем това днес, някой ден ще завиждаме на Северна Корея. Някога са наричали фашизма "кафявата чума". Смисълът е бил на силно заразно заболяване на духа, което превръща инак нормални наглед хора в истински изчадия и ги кара да правят неща, които не се вписват дори в представите за кошмара и дори адът бледнее пред станалото.
"Естествено е към края на мандата, то става тягостно и мен, ако питате, вече ми писна, нали? Виждаш едни хора, които дърво не са посадили, по 24 часа не спим, по 24 часа броим тухла по тухла и един изведнъж добър, хубав костюм, луксозен, който цял живот само това, и изведнъж той вика за провала. Ами посади и ти едно дърво, толкова е простичко, построи една малка къщичка, направи нещо, една тоалетна за обществото“
http://www.dnes.bg/index/2012/11/23/ras ... tna.173774

не...

Уук.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Dec 04, 2012 10:26 pm

Не знам... аз вече обмислям варианти да емигрирам. Имам две евентуални дестинации - Алмати и Санто Доминго. Коя бихте препоръчали?
Hemos pasado!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Dec 04, 2012 10:29 pm

Е то столицата е вече Астана, но двете ми приятелки там твърдят, че е за хора - любители на екстремното. Някви венерически жеги през лятото, някакви марсиански студове през зимата, помежду почти не съществувало. Пък и ти е баннат уърдпреса, блогспота и кво ли още не. Така че и Алмати да избереш, все тая. Санто Доминго като че ли е по-добрата идея. А и бананите много лесно се хващат - като бурени са.

Уук.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Dec 04, 2012 10:52 pm

В Астана - не. Там животът е със средна скорост 50 евро в час и няма много имигранти. :D
Но лятото ме канят за консултат в един филм в Доминиканската република и като нищо ще взема да остана там. Обичам си Родината, но бойковата държава ми идва в (много!) повече, отколкото мога да понеса.
Hemos pasado!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 04, 2012 11:34 pm

Ти си за Палестина според мен. Ей на, тъкмо я признаха за истинска държава оня ден.
And you can't dance with a devil on your back...

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Dec 04, 2012 11:45 pm

Хм, да ти кажа - харесвам пушките, но бананите са по-удачната опция. :lol:
Hemos pasado!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 05, 2012 7:47 am

Знам аз, че хомофобията обикновено е признак на сексуална авторепресия :lol: :lol: :lol: :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Wed Dec 05, 2012 7:15 pm

Roland wrote:Знам аз, че хомофобията обикновено е признак на сексуална авторепресия.
Tова е за друга тема.
Hemos pasado!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Dec 07, 2012 5:56 pm

Уук.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 10, 2012 3:10 pm

Банкер със 100 бона заплата: Кризата е само в главите на неудачниците

2012 година не беше трудна и тежка. Тя е трудна само в главите на тези, които не могат да се справят с живота. Това обяви в студиото на Нова ТВ изявяващият се като топ банкер Левон Хампарцумян.
Изказването му в неделя сутринта прозвуча доста арогантно. Разтягайки арменски локумини, той показа нагледно българската поговорка, че ситият на гладния не вярва. По неофициална информация се твърди, че Хампарцумян има средно месечен доход от 100 хил. лева и от този финансов Еверест наистина е трудно да повярваш, че със 150 и или с 300 лева се живее трудно.

Някой се чувства нещастен в неделя и пак правителството му е виновно. Трябва да се живее не нещастно в родината, а да работим, удари с думите си приятелско рамо на Бойко Борисов и министрите му банкерът.

Той обаче не обели и дума за икономическата среда, която трябва да създава всяко управление, за да се стимулират бизнесите и инициативите на хората. Малко по-късно Хампарцумян се самоопроверга, обяснявайки, че една от причините за ниските доходи е огромната и неефективна администрация, която не е реформирана. Според него доходите ни били ниски и заради факта през последните 30 години на два пъти държавата ни влизала в страшни кризи.

Банкерът обясни, че всички правителства се притесняват да правят реформи заради незабавния отрицателен политически ефект. Такава била и ситуацията с правителството на Иван Костов, в което той участваше като зам.-министър. Но реформите, които направихме тогава, дадоха възможност на няколко правителства да работят в нормални условия, коментира Хампарцумян.

Той нарече снизходително Симеон Дянков “момчето” и обясни, че той все още не е умел политик, но си е чел другите книжки. Обвини го, че е похарчил значителна част от държавния резерв и че е направил доста непрозрачен и неразбираем бюджет, за да могат да се крият разходи.

Банкерът разсея съмненията, че някъде съществува таен център, който движи държавата и определя доходите ни.

Пасивността, липсата на стремеж и търсене на промяна са причина за неуспехите ни. Предприемачеството и поемането на риск ще ни измъкнат от тежката ситуация, предупреди Левон Хампарцумян.
Hemos pasado!