За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 03, 2009 4:29 pm

Единствените ни дкп наказания са за afk без да се обадиш и за неявяване на рейд, за който си се записал. И при това не се спазват :).

Наказания за уайп няма - идеята не е да се държат хората в стрес да не сбъркат.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Sep 03, 2009 4:30 pm

Кико и аз не мога да ти помогна, ние сме твърде малко за да работим с дкп. А преди години, когато го ползвах, нямаше ад-он още.

Ланис ме подсети, че ние също отключихме хероика на 25 снощи. И изгърмяхме три опита. Нисичко ни идваше общото дпс мисля, защото и при нас се застъпваха босовете. Нямам представа какво ще бъде на следващия опит, но досега едва се добутваме до боса, чийто основна цел в живота е да си блъска главата в стената. Между другото тези сто опита за една седмица ли са, до ресета?

За да си уплътним времето до края на рейда направихме Левиатан без рипеър. Където беше голямо шоу защото шофьора на моя демолишер нещо му се бъгна компа и не си виждаше копчетата да ме изстреля върху боса. На мен не ми се скачаше, да се презаредя, че много беше осеяно по земята с неща, неподходящи за парцаливата ми душа. Та си седях в катапулта и блеех - голям кеф!
РЛ ей такива очи е направил сигурно :shock: като е проверил рекаунта, измърмори нещо, но аз го пуснах покрай ушите си :mrgreen:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 03, 2009 4:35 pm

ХА - значи това е поредната есплоататорска система в която някои класове се изкъртват да се подготвят за рейда , влагат много повече стрес и неври и накрая са поставени на равна нога с някой който задачата му е да превърта 5 скила от безопасно разстояние по указание на водача на отряда му. :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Sep 04, 2009 11:14 am

снощи имахме пълна с абсурди вечер... уж трябваше да се удължи Улдуар 25 и да се ходи към Йог, само дето какво бе направил офицера ни, не се разбра, но в един момент се оказа, че от целия рейд само той е сейвнат за инстанса, а за останалите си е фреш рън... така едно от топ-дпс-тата ни не можеше да участва в рейда - стоеше извън инстанса и чакаше аудиенция пред някой ГМ, дето да му разгледа тикета...

в това време ние в рейда основното, което правихме бе да гласуваме за какво ли не, докато офицерите си хортуват във Вента :shock: е, толкова не съм гласувала никога!! в един момент изключих и дори не знаех какво натискам... нямах идея за какво се гласува... то не че имаше значение... примерно, три пъти се гласува дали да се прави Флейм-а на хард мод с 3 различни резултата, като последния бе да се прави на хард модс... незнайно защо обаче, въпреки резултата от гласуването, стартираха боса на нормал мод!! :shock: умря бързо естествено...

след това казаха, че ще правим ХТ на хард-мод... 40мин. се питаха хора поединично дали си носят спийд-поушъни и допълнителни екстри, за да бууст-нем дпс-то върху сърцето на ХТ и се обяснява тактика, че все нови играчи си водим... този път, за разлика от предходния, нямаше проблем да влезем в хард-мод на боса... имахме си достатъчно дпс и убивахме сърцето... но драмата бе друга - народа не следи дали е с бомба и кисне в рейда - прави щур масов дмж, не бие по аддовете, дори някой с гравити-бомба си позволи да остане в рейда и съответно за секунди целия рейд го погълна войд-зоната :lol: единия от друидите бе за пореден път с лоша връзка и го ДК по време на битка нон-стоп, както е в бомба... абеее, мъка... най-доброто постижение бе опит на 65% на ХТ... решиха, че няма да се справим, щото "няколко от Мембърите заявили, че трябва да си ходят рано" :shock: :shock: и това в рейд-найт!! ама като са протежета на ръководството, що да не прецакат вечерта и на останалите?!... санкции никакви не понасят за това, естествено...

зарязахме ХТ и казаха - Игнис... веселба... уайп-фест на Игнис на съвсем най-нормал мод! :shock: :shock: морала на рейда падна под нулата и фокуса улете у топлите страни :lol: не мога да разбера защо на мен в това време ми бе така весело и хич не се трогнах... след няколко трагично завършили опита успяхме да убием Игнис, а РЛ даде край на рейда, щото ние не бяхме способни нищо да убием като хората :D Муундъст ми зауиспърва колко сме зле, а аз й казах, че с твърде много нуубове в рейда не се стига далече... доста рязко се изказах и много бях учудена, че тя охотно се съгласи, че е така (обикновено си замълчава)...

затова пък в маге-канала бе щура веселба! аз обвиних Холи и Блоби за всичко случващо се! и се размечтах за кор-гилдия и рейд, дето играчите знаят какво правя, за Вент, в който само РЛ дава кратки команди и то - Холи за РЛ... той каза, че това никога няма да се случи, освен в един случай - да реролне орда, да се джойнне към Jato гилдията на сървъра и да ги лийдва :lol: не че и с мрънкане не го тормозех, ама то това не е необичайно...

след преждевременно приключилия рейд, с обичайната бг-хероик група + хърватчето Телеоптика направихме два бързи ръна на УК, че бе дейли хероик и после се оттеглехме да спим...

днес очаквам поучителен офицерски пост в гилд-форума, че не може така хората да се отнасят към рейдването :lol:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Sep 04, 2009 2:04 pm

само да кажа на Дима, че техния екс-ГМ Вура отново кандидатства за гилдията ни - този път с шамана си, и към момента отзивите са положителни (вкл. аз гласувах с "Да"), вероятно ще го вземем, но не е сигурно още де...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Sep 04, 2009 2:36 pm

Вура, уви, има по-добър гиър от шамана, с който ще кандидатстваме и ние (утре най-вероятно ще пишем апликейшън). Като гледам единственият ни шанс е за гилд френдс, което е добре ако има шанс да растем в йерархията (рейд спот) в известен период от време, иначе няма смисъл in the long run.

Изобщо хич не ми е добро настроението като мисля за гилдии... не виждам как ще се наредят нещата. :roll: И на мен ми се рейдва.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Sep 04, 2009 2:46 pm

мисля, че това трябва да го заявите изрично в апликейшъна си... имам предвид обстоятелството, че бихте се съгласили на соушъл ранк и дори гилд-френдс, защото ние разглеждаме апликейшъните като потенциални мембъри и ако не е указано, че сте съгласни и на по-малко като ранк, просто ще се отхвърлят... добре е също в момента, в който се постнат апликейшъните ви, да говорите с Шели да й обясните това... тя играе с ресто шаман Doozie... но при нас нищо не е сигурно...

Едит: Шели е написала в темата с апликейшъна, че днес ще инвайтнат Вура, като ресто-шаман.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Sep 04, 2009 3:55 pm

Ние вчера имахме рейд-оф ден, щото рейд-лидера и един от офицерите бяха заети :lol: Затова ние останалите разпускахме с ПвП :lol: (ще ме хване шизофрения скоро с тия 1-ман рейдове, добре че е офлайн-алта на Дзверо, та си правим лаф от време на време с него :roll: )

Както и да е, интересно се получи в Алтерак - опитвам се да опазя едно гробище от прииждащия добитък, когато ми се нахвърлят два шадоу прийста :roll: Мина и един шаман наблизо, ама прецени, че прийстовете ще се оправят с мен... Да, ама не се оправиха, сгънах ги и двамата :twisted: Шадоу прийстовете са си малко като кучето на Павлов, като видят бъбъл и веднага тръгват да диспелват... Те, горките, не знаят, че аз пускам бъбъл не да се хийлвам, а да спра фиър и да си изчистя дотовете дето са ми налепили, а и с бъбъл дмг-а ми пада с 50%... Подредих им шадоу-трупчетата едно до друго, малко преди да се завърне шамана с още трима :roll: Справедливостта изискваше да пребия поне шамана преди геройски да подвия колене :twisted: За съжаление безпримерния ми героизъм не спаси играта като цяло, навряха ни в нашата база и там се трепахме пред флага докато ни свършиха ресурсите :?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 05, 2009 12:08 am

Имам един въпроса - Алианса вианги ли са покъртително неорентирани в PvP или просто съм случил на три няколко поредни отбора олигофрени? Защото днес се мъчих да въртя батълграунди и доакто ордските отбори играха компактно и организирано, имаха план за вземане на знамето и за пазене на базата то всичките пъти всеки от нашия отбор бягаше в различна посока никой никого не бъфваше и имаше самостоятелни изпълнения като тръгване сам срещу пет човека.

Pag
Merchant

Post by Pag » Sat Sep 05, 2009 3:11 am

Да ти кажа честно, различно е. Понякога сте добри, понякога - не :mrgreen:

Ние днес направихме и на десятка ТоС. Лесно и безпроблемно.
Хероика обаче доста ни изпоти. Загубихме 5 от опитите си докато се стиковаме и за норматив взехме първите два боса. Но това пвп ни разказа играта - какво ли не въртяхме - шаман първи, паладин първи, пак шаман, овца на уориора, е няма и няма. Спряхме се на 18-я уйап, че останаха само 27 опита. Аз лично не съм убедена, че с мен в парти ще го направим. Не ставам за пвп битки и това е. Не че някой ми обръща внимание на мрънкането :roll:

Честно казано вече така се обърках с кое парти докъде сме, че все ми се налага да питам - а днес накъде... Леко ми е уморено. Не е лесно всяка нощ концентрация на максимум. Даже днес на последните инструкции само виках - да, да, добре, без изобщо да вдяна какво ми говорят. Резултата се видя

Иначе получих страхотен waist и пръстенче, но така ми е уморено че дори не мога да ви ги линкна. Който му е любопитно да провери арморито
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Sat Sep 05, 2009 10:44 am

Как става да си кача и да ми се вижда арморито? Някъде регистрация ли трябва да си направя? И да мога да си показвам героя на линкче :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sat Sep 05, 2009 7:39 pm

По принцип струва 50 $ да имаш Армори линк, но аз понеже се познавам с разни хора в Близард, мога да те уредя и за 30 :wink: Приемам плащане с кредитни карти, PayPal, пощенски записи и банкови преводи :lol: :lol:

http://eu.wowarmory.com/

Пишеш си името на героя, ако не си проявил въображение като си го създавал, ще излязат повече от един :P Избираш го от списъка и после копираш линка от браузера тук - готов си. :wink:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 05, 2009 8:24 pm

Де еба днес от 30 батълграунда само веднъж победихме . Имам чуството че в ПвП кандидатите на Алианса вирее остра лоботомия .

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sat Sep 05, 2009 10:14 pm

От личните ми наблюдения е най-добре да играеш ПвП сряда и четвъртък вечер - тогава рейдерите рейдват, Арена маниаците мачкат в Арената, а по бетълграундите са някакви неориентирани ордички :roll: Иначе ще ядеш бой като шкембе у дувар :oops: И да - никога не играй в уикенд бетълграунд, това си е почти всяка игра загуба :(

Иначе като цяло (това за нашата бетългрупа) ВСГ е почти 50%-50% , Арати е 60%-40% за Алианса, ЕоС е доминирана от Ордата (освен споменатите сряда и четвъртък вечер :lol: ), Странда е 30%-70%, Алтерак почти винаги бием (освен ако не е сутрин, щото тогава децата още не са отишли на училище, ами си играят с паладинчетата), а за новия бетълграунд нямам достатъчно статистически данни :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 05, 2009 10:18 pm

Аз само холидей играх.........................
Но ако някой ми обясни тайния замисъл в респаун на място където дебнат шаман и роуг ще го черпя каса бира.
И все пак дори и със загуби пак сравнително лесно се натрупват капачки и хонор за стабилни премети в сравнение шанса да намеря някой да направим инстанс.