Холандците наистина бяха супер агресивни и аз също се ядосвам на такъв грубиянски стил, но истината е, че в резултат имахме единствения наистина равностоен отбор на Испания на това световно. За първи път някой успява да им разбива играта и да не им позволява да владеят напълно топката. Трябва да им се признае, че бяха тотално
нереспектирани от космическата халфова линия на испанците (нищо общо със стъписаните германски хлапета), не се уплашиха, не се барикадираха в защита, да не говорим, че Робен буквално изкърти фланга – финтираше и надбягваше Капдевила където го хване просто.
Ван Бомел ме изненада приятно с това, че успя да не бъде изгонен до края на мача и съумя да не контузи никого, макар че отново доста се постара За сметка на това онзи кикбоксьорски шут на Де Йонг в гърдите на Алонсо беше бая зловещ, някой по-крехък можеше и да е с потрошени ребра. Чист червен картон си беше, ама да кажем, че се оравновесиха нещата със спестения втори жълт на Пуйол.
Понеже при испанците гениалните джуджета напред и без друго обират достатъчно слава, аз, като фен на full bаck позицията, да отбележа - страхотно първенство за Серхио Рамос! Спокойно мога да го сложа в четворката на най-важните за отбора хора. (Дори успява да компенсира основния си недостатък да е от Реал, с факта, че е много хубав.

)
Да, Златната обувка е за Мюлер заради трите му голови асистенции, яд ме е, защото поне тази награда трябваше да отиде при Уесли.
Но пък е чудесно, че обявиха Форлан за играч на първенството. И съвсем закономерно - с никаквия отбор зад себе си категорично сложи в джоба си разните суперзвезди.
edit: забравих да кажа, че очаквам в близко време мокра поръчка на тото-мафията срещу октопода.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.