A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Trip
Moderator

Post by Trip » Thu May 05, 2011 9:42 am

Силвъре, преиграване (в смисъла на "театрален acting в тв/кино-продукция) при Робърт определено има, но (анорионе) това не значи, че не му отива ужасно. Освен това това нещо, дето прекалява с него, е правилното нещо, според мен. Не аспекта "палав мечо, цапнат в устата", а "мрачен, клокочещ тип, бесен от това, което работата му се е оказала".

Надявам се Ейдън Гилън и той да почне да преиграва както трябва, че Петир винаги ме е кефил в книгите. Бтв, като сме на темата с преиграването, не знам защо почти никой не го отбелязва, но в Рим примерно има ТОНОВЕ такова (отново, в смисъл на театрална игра пред тв-камера, не в смисъла на некадърност), което не пречи да кефи на макс.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 05, 2011 12:33 pm

Който е гледал Жицата знае, че последният наистина си е кадърно момче и ще диливърне рано или късно:)

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu May 05, 2011 12:44 pm

E, и аз тва си повтарям :) Трябва да вкара малко Каркети според мен, щото в трети епизод го даваше твърде мазнярски. Мисля, че трябва да го докарва повече на тип, който би могъл да е свестен, ако не е бил насъбрал толкова комплекси като малък.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Thu May 05, 2011 1:09 pm

Трип, то е ясно, че има момент на преиграване (и споменах за това по-рано), но точно за Марк Ади да се говори, че е мискаст и да се желае смъртта му, и да се дава за пример за безобразно преиграване... айде, не.

ПП До интернет полицията: никога не съм се държал по начин, различен от обичайния.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu May 05, 2011 1:17 pm

Аз да се обадя на слабо време, ама относно преиграването. На мен Робърт си ми харесва, но някой май се беше обадил, че евнухът и Кутрето преиграват. Ами да, така е. Само че в техния случай си е напълно оправдано - просто се държат според литературния герой, когото играят. Варис през цялото време театралничи, което изнервяше и Нед, и Тирион впоследствие, а Кутрето си е Кутрето - никой така и не може да го разбере какъв е. Тоест, преиграват не актьорите, а героите им.

За мен големият проблем е един - както стана ясно от Мели, а и от други хора, дето гледат сериала, без да са чели книгата, на мнозина нещата им се губят. Лошото е, че явно сериалът е замислен основно за аудитория, дето е чела книгата и сега очаква да види любимите си герои в плът и в кръв. Това си е минус.

Амели, наистина нататък от първа книга става лудницата. Аз лично навремето прочетох първата, а после изчетох втората просто щото излезе и по случайност си нямах нищо друго за четене. Първата не успя да ме нахъса чак толкова много. Просто ми хареса и това е. Но след втората приритвах, докато не излезе третата. За нататък не ми се говори просто. Мартин е садист и това е положението. :(

Са, може пък при теб да не стане така, де да знам, но Никола е прав - действително интересното идва по-натам. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 2:13 pm

Доста добра екранизация до момента, предвид самоналоженото времево ограничение. Актьорите са страхотно подбрани.

Факт е обаче, че по други форуми срещам оплаквания на хора, които се опитват да харесат сериала, но казват, че в някои сцени и реплики личи голям подтекст, който не е разгърнат. Повечето от нас сме чели книгите и подсъзнателно си допълваме, но някои незапознати с Песента (не всички) се объркват, поне засега.

Дано по-нататък им се разясни ситуацията и да не зарежат гледането. Макар че на тоя етап рейтингите са съвсем добри.

Съгласен съм обаче и с казаното по-назад за прилежния ученик, който иска да покаже колко добре е прочел книгата.
Gondry wrote: Преследва ме усещането, че сериалът се "бори" с книгата- като някакъв ученик, когото изпитват, който набързо иска да каже повече от това, което е прочел, т.е. повече да изреди всичко, за което се сеща, без ясна връзка, без нужда нещо да се пропуска, защото е маловажно- не, и важни, и маловажни неща, разказани по еднакъв начин.
Дано поне на следващите книги се отделят повече сезони. По един на книга просто е адски ограничаващо откъм разгръщане на сюжетните линии, макар че каквото могат, правят.

Самият Мартин впрочем предпочита тоя вариант:
http://www.time.com/time/magazine/artic ... -3,00.html

Специално този откъс:
If Thrones survives, it will share the high-class problem of popular, sprawling, mythology-heavy series like Lost: Can it stick the landing? (Martin, a Lost fan, hated its spiritual finale: "They left a big turd on my doorstep.") Martin, 62, has written four of a planned seven novels; the fifth is due in July, six years after its predecessor. He says he can keep pace with HBO if — a big if — it devotes two seasons to the massive third volume and three in total to the fourth and fifth (whose narratives overlap), as he hopes. If not? "Then yeah, they may catch up with me."
Last edited by passer-by on Thu May 05, 2011 7:25 pm, edited 1 time in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu May 05, 2011 2:19 pm

Е, аз с това за прилежния ученик не съм съгласен съвсем, защото някои от готините сцени досега ги няма в книгата, а и досега не съм видял да бутат сцени и моменти от единия фен-сървис, всичко се опитва да вкара максимално количество кондензиран смисъл. Но е факт, че това е голямо предизвикателство за сценарните умения на Уайс и Бениоф (може би твърде голямо).

Надявам се нещата, които изглеждат объркани и претупани до момента, да се разгърнат в следващите епизоди (понеже е ясно, че не може във всеки епизод да има от всичко по много), но не виждам как HBO ще се навие да направи едни евентуални 10-ина сезона от тоя сериал...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 2:24 pm

Доста ще зависи от успеха на първите два сезона вероятно.

Иначе НВО ги разбирам - това, доколкото прочетох, е най-скъпият телевизионен сериал в момента с 50 милиона долара за 10 епизода. За следващи сезони вече имат готови някои декори и т.н., та няма да са скъпи колкото първия, но пак ще глътнат бая пари. Така че много ще зависи от това колко пари ще прибере телевизията от това заглавие. Ако има небивал успех, защо да не отделят повече сезони на следващите книги?

Хем Мартин да си допише шеста и седма на спокойствие. :mrgreen:
Впрочем подозирам, че няма да му отнемат толкова време колкото четвърта и пета, които го забавиха и заради отказа му да прескочи напред във времето след като вече беше написал голяма част и почна отначало.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Thu May 05, 2011 2:27 pm

Не е най-скъпият.
Карнавал е струвал между 4 и 5 милиона на епизод. На Рим първият сезон е струвал 100 милиона. На Boardwalk се говори, че подготовката за пилота само е била около 50 милиона. Троновете струват 46 милиона и това основно е отишло за масивния каст, защото снимат за без пари в Северна Ирландия.

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu May 05, 2011 2:31 pm

Е, аз продължавам да мисля, че едва ли ще му дадат 10+ сезона, но при положение, че е така както каза Силвър, може да увеличат епизодите барем на 15-ина примерно. Щото с 10 сезона Аря и Бран примерно ще станат на по 20 години и отгоре и кво ше ги правят тогава?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 2:32 pm

Е, това е добре - значи ще са склонни да подкрепят сериала до последно. Понеже четох другаде, че шефът, който е разпоредил спирането на Рим, Карнавал и Дедууд вече не работи в НВО и сегашното ръководство съжалявало за тогавашното решение (специално за Рим не отчели ефекта от продажбите на ДВД-тата).

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu May 05, 2011 3:08 pm

Trip wrote:Е, аз продължавам да мисля, че едва ли ще му дадат 10+ сезона, но при положение, че е така както каза Силвър, може да увеличат епизодите барем на 15-ина примерно. Щото с 10 сезона Аря и Бран примерно ще станат на по 20 години и отгоре и кво ше ги правят тогава?
Ще станат, ама ако доживеят ... :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 05, 2011 3:19 pm

Персонажите накратко. :lol:

Image
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri May 06, 2011 11:55 am

Тази гнида обаче започва леко да ме дразни:
http://www.seat42f.com/game-of-thrones- ... -peek.html

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 06, 2011 8:23 pm

Тирион ли бре?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.