Нямах предвид католици.The Dragon wrote:Както скандалите в църквата показаха, не трябва да се обръщаш към свещенник. Може и да останеш "изненадан". Или "просветлен".
София прайд
Moderator: Moridin
- Zeiss_optik
- Arcanist
- Dr. Horrible
- Forsaken
Така е, разбира се. Роланд ти каза, че извращения се извършват от хора със всякаква сексуалност, а твоите точни думи бяха "не съм чувал за подобни неща, извършени всичките накуп от хетеросексуален." Всякакви хора правят всякакви гадости и наистина не е кой по-по-най, затуй просто разбери, че предишното ти изказване беше безсмислено.Zeiss_optik wrote: Изобщо - това не е "Кой е по-по-най". Наклонностите биват различни и всяка гадост е гадна по своему.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
- JohanVladimir
- Sorcerer
От стотиците хора, които познавам, около половината са хетеросексуални мъже. Редовно се запивам с тях, ма досега нищо страшно не ми се е случило, увиMuad_Dib wrote:Аз само искам да вметна към Симо, че като познава над 30 хомота не се ли притеснява да се напива с тях![]()
![]()

Много. То такива уроди-изнасилвачи, човек не знае откъде ще му изскочи!Muad_Dib wrote:Аз само искам да вметна към Симо, че като познава над 30 хомота не се ли притеснява да се напива с тях![]()
![]()

RRS, позволявам си да степенувам единствено доколкото все пак има разлика между гаден период от живота ти и пълното разбиване на въпросния.
And you can't dance with a devil on your back...
- Zeiss_optik
- Arcanist
Е ся какво да направя като наистина не съм чувал?Dr. Horrible wrote:Така е, разбира се. Роланд ти каза, че извращения се извършват от хора със всякаква сексуалност, а твоите точни думи бяха "не съм чувал за подобни неща, извършени всичките накуп от хетеросексуален."Zeiss_optik wrote: Изобщо - това не е "Кой е по-по-най". Наклонностите биват различни и всяка гадост е гадна по своему.

Да си чистя по-добре ушите ли?
Виждал съм бивши съпрузи (някога много влюбени), взаимно да си тровят живота. Виждал съм малтретирани от мъжете си жени. Както и малтретирани от жените си мъже. Виждал съм жена, която готви по часовник: за да бъдела вечерята топла, но не и прекалено гореща когато се върнел мъжа й - иначе си отнасяла боя. Виждал съм мъж, който се храни над мивката в кухнята - защото стаите били само за пред гости и не бивало да има трохи - иначе женището му го пребивало. Проследявания, подслушвания - имало е. Но поодтелно. Засега този тип води класацията за изобретателност, нахалство, тормоз, егоизъм и безогледност- и за постоянство във всичко това. Вярно, че всички след него до един са хетеро, но просто не ми е попадала друга хомоистория, за да имам база за сравнение. Абе... имаше една - но тя беше по-скоро глупост+алкохол+криворазбрано самочувствие. Но най-вече глупост, де. Нямаше тормоз. А и хетерото не беше цвете - също както и траверсата, на когото се беше натресъл.
Да-а-а-а - съгласен съм с това разграничаване. Но си мисля, че има и случаи, които стоят на ръба между двете: примерно гаден период, който не ти разбива живота напълно, но завинаги оставя в него някаква гадост, която да не ти дава мира.Roland wrote:... позволявам си да степенувам единствено доколкото все пак има разлика между гаден период от живота ти и пълното разбиване на въпросния.
Hemos pasado!
Тва беше оцъклено от завист смайли, нали?Amelia wrote:Бате, ти с всичките 30 накуп ли се напиваш???

Цайс, в крайна сметка докъде стигнахме? Че библията не ги харесвала, та затуй и ти, и че е добре да мрат в кофите, защото... ъъ... библията не ги харесвала. Имаше и някаква драматична история вметната, колкото да покаже кви са уроди.
Странна логика за човек над 14, честно.
And you can't dance with a devil on your back...
- Zeiss_optik
- Arcanist
Зависи.Roland wrote: Цайс, в крайна сметка докъде стигнахме? Че библията не ги харесвала, та затуй и ти, и че е добре да мрат в кофите, защото... ъъ... библията не ги харесвала. Имаше и някаква драматична история вметната, колкото да покаже кви са уроди.
Странна логика за човек над 14, честно.
Може и да имаш познати или даже приятели гейове. Не съм ги виждал, не ги познавам - но нямам основания да не ти вярвам. Може и да си се напивал с тях. Не съм бил там, но също нямам основания да не ти вярвам. Да те питам обаче - би ли си пийнал с някого като въпросния... как да го наречем... ами... господин с нетрадиционна сексуалност?
Подозирам, че не.
И причината няма да е в секуалносста, а в това човекът ли контролира нагона си или той - него. Но това се отнася само за хората, които считат себе си за съвременни, разкрепостени, лишени от предразсъдъци и пр.
Какво обаче означва това: ето - някъде по-горе ме нарече "фанатик". Защо - защото не само че не одобрявам тези гейпаради, но и считам хомосексуализма за неморален и противоестествен (само недейте зачеква темата за животните, защото ще отидем много по-далеч от историята за някакви си два пингвина). И не мога да направя компромис с вярата си.
Виж сега - не се имам за фанатик. Фанатизмът действително не прави компромиси, но не всяка безкомпромисност е фанатизъм. Фанатикът е такъв, който обикновено се опитва лично да върши Божиите дела. Ето на: писано е, че мъжеложците ще бъдат наказани много сурово - дай сега да заколим тия, дето ни попаднат! А, не пич - не! Вярно е, че мъжеложството е грях пред Бога - но освен за Божие наказание, чувал ли си за Божия милост? А за Божия справдливост? Докато е жив - всеки има шанс за спасение. И отнемайки му го, не правиш нищо добро. Само трупаш грехове.
Човек не може да оправя бакиите на Господа. Стига ти да вярваш в Него и да следваш пътя Му.
Но хайде: представи си - хипотетично - че Православните църкви се замислят над протестите на многото гей-организации, обвиняващи ги в религиозен фанатизъм - затова, че винаги се обявявали против разните им паради. И си спретват едно съборче, на което прват компромис: решават да отпишат хомосексуализма от списъка с греховете. И гей-венчавки разрешават... Бая гейове ще се радват, нали?
Да, ама от "Харе Кришна" също недоволстват: "Как така някой ще ми казва да съм имал само един Бог, бе? Фанатици..." Православието го всима на сериозно, пак следва събор - и отменят Първата Божия заповед.
Следващите са суингърите: "Кой си ти, бе, брадато изкопаемо с калимавка - че ми разправяш к'ъв съм бил прелюбодеец, щото чукам колкото си мадами искам, заедно с приятелите си? И приятелките им. Ами че те са съгласни... Какъв е тоя религиозен фанатизъм в ХХІ век? Докога?" ОК, бре - пак събор. Махаме Седмата Божия заповед - в името на прогреса. Все пак - ХХІ век сме...
Как обаче я виждаш тази работа в перспектива?
Почнеш ли да поправяш Библията спрямо гледната точка на всеки, на когото не му изнася този или онзи текст - това вече няма да е Библия. Почнеш ли да прекоросваш доктрината на Православието, само защото тази или онази част от нея не пасват на нечии разбирания или поведение - това вече няма да е Православие.
Така че недей да го наричаш "фанатизъм" - не е. Православието го е имало мног преди да се нароят хилядите гледни точки на онези, на които нещо в него не им изнася. И ще го има и след тях.
Ще си позволя да цитирам по памет една интересна проповед, която чух миналата година:
"Истината е една. И ни е дадена от Бога - за да я познаем, да я приемем, да я следваме, да я споделяме с нашите ближни и да не се страхуваме от нея. Истината има едно лице - и нейното лице е Бог.
И лъжата е една. Но тя има хиляди лица. Наричат се истини. "
Hemos pasado!
- The Dragon
- Elder God
Цайс - ектраполацията обикновенно е нещо което трябва да се върши от много интелигентни хора с много много образование в точните науки и то внимателно.
Това да кажеш за комфорт на пиенето в гей компания, е все едно да кажеш че никоя жена не би пила в компанията на хетеро. Абсурдно е.
А като чисто анекдотично доказателство - хетеро мъж доста по лесно разкарва потенциален ухажор, отколкото да речем едно момиче някой навлек който и се е лепвал в дискотека.
Това да кажеш за комфорт на пиенето в гей компания, е все едно да кажеш че никоя жена не би пила в компанията на хетеро. Абсурдно е.
А като чисто анекдотично доказателство - хетеро мъж доста по лесно разкарва потенциален ухажор, отколкото да речем едно момиче някой навлек който и се е лепвал в дискотека.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.