Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Demandred
Moderator

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Demandred » Tue Oct 22, 2019 10:37 pm

Но дори и след разкритията относно Украйна, импийчмънт процедурата и всичките глупости, които изговори и сътвори през последния месец, рейтингът му е спаднал само с 1-2 процентни пункта за този период.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Oct 22, 2019 10:37 pm

Roland wrote:
Tue Oct 22, 2019 8:13 pm
Amikae wrote:
Tue Oct 22, 2019 7:45 pm
Roland wrote:
Tue Oct 22, 2019 5:28 pm

And unrealistic. Но съм сигурен, че ако Уорън спечели, тя също ще я иска в кабинета си.
Залагаш пак на грешния кандидат гледам. Пожелавам ви жената да спечели, но ще и е много тегаво срещу Тръмп. Особено, ако не внимава с тея изпълнения с бирената бутилка и индианските корени. Сандърс има много повече ряз в кандидатурата си, както беше и предишния път срещу Хилари. Стискам палци демократите да сте много по-калибрирани тоя път и ако Тръмп започне да я мачка в предизборните дебати, да се насочите към някой по-корав кандидат. Уви така като гледам нямате огромен избор, бах го, колко стотин милиона държава и това е най-доброто, което ще се бори срещу Тръмп... Един изперкал дядка, покахонтас, сенилен стар бял дюд и една шепа още рандъми. Тръмп буквално се опитва да се самоубие политически и въпреки това ситуацията е притеснителна!
Половин минута гугъл ще ти демонстрира, че Сандърс е замръзнал на 15-тина % в национален план усреднено, докато Уорън от четвърта, малко по малко се изкачи до първа в много анкети и я считат за co-front runner с Байдън.

Демонстрирайки, че при все привлекателността му за определени групи избиратели, огромният успех на Сандърс през 2016 се корени най-вече в анти-Хилъри сентиментите.
Deja vu, Рольо. Не беше ли същата история и с Хилари? Landslide казваха. Води във всички анкети казваха. Тръмп няма шанс казваха. Колко ревящи anti-SJW компилации народиха онея избори? Колко години Тръмп засира света? И пак сте арогантни, и пак сте сигурни. Иначе извинявай, че ти обидих кандидата, знам че милееш за тея неща и знам какво мислиш за мен, така че можеш директно да ме цитираш. Но аз съм на ваша страна и искам да победите, само дето вървите по същите стъпки, като през 2016-та.

Ако си мислиш, че Тръмп и руснаците няма да сътворят един чисто нов шит слингинг наратив, за който и да е човек изпречил им се, бъркаш се жестоко. Той изобщо няма намерение да сдава властта и ако ще го биете, ще го биете с кандидат, който може да дърпа гласове, както от ляво, така и от дясно. В противен случай всичките "алфа мейли" познай за кой ще гласуват и те са много.

Впрочем в Англия един рус клоун с един червен автобус и няколко таблоида успяха да дерайлират цялата държава почти до национална катастрофа. В САЩ тепърва предстои да се впрегне цялата медийна машина, а тъпи хора да ги ринеш с лопатата.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Oct 22, 2019 10:55 pm

Amikae wrote:
Tue Oct 22, 2019 10:37 pm
Той изобщо няма намерение да сдава властта и ако ще го биете, ще го биете с кандидат, който може да дърпа гласове, както от ляво, така и от дясно.
Как се предполага да стане това при крайната поляризация в момента? И как точно ще го направи Бърни, който е откровен социалист?
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 22, 2019 11:08 pm

Виж, знам, че звуча като надут гъз в момента, но просто наистина не си достатъчно наясно с обстоятелствата около тия избори. Да, възможно е всичко пак да се срине. Но няма да се срине защото никой не е обърнал внимание какво се случи 2016 г. и никой не се преструва, че всичко ще е цветя и рози сега. Айде малко повече доверие имай, че сред 300-те милиона жители на САЩ все НЯКОЙ е обърнал внимание на множеството фактори, които доведоха до избора на Тръмп, и че все НЯКОЙ сред тази група е част от политическите дискурси на държавата.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 22, 2019 11:09 pm

А кандидат, който може да дърпа повече от някакъв супер лимитиран централно-десен контингент няма, защото Америка е по-поляризирана от батерия в момента.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Oct 22, 2019 11:28 pm

Demandred wrote:
Tue Oct 22, 2019 10:55 pm
Amikae wrote:
Tue Oct 22, 2019 10:37 pm
Той изобщо няма намерение да сдава властта и ако ще го биете, ще го биете с кандидат, който може да дърпа гласове, както от ляво, така и от дясно.
Как се предполага да стане това при крайната поляризация в момента? И как точно ще го направи Бърни, който е откровен социалист?
Мислиш твърде логично. Тръмп е имбесил, но стана президент на най-могъщата държава на света. На този етап за мен е очевидно, че няма никакво значение каква е политиката на даден кандидат. Или дали изобщо има такава, щото Тръмп нямаше, той си беше чист олигофрен от самото начало. Той щеше да строи стени, лол, малко като червения автобус в Англия. В тоя ред на мисли за мен конвенционалните кандидати, като Уорън и Байдън, ще изпитват същите затруднения, които изпитваше и Хилари. Бърни от друга страна, като по-grassroots кандидат, е доста труден за тролене. Т'ва че е социалист не е значителния факт в неговата кандидатура. Значителният факт е, че има най-чистия имидж от големите кандидати. И освен това е и винаги е бил консистентен, което ще му помогне много срещу Тръмп. Също така не мисля, че през 2016 беше толкова силен заради Хилари. Той още тогава си дърпаше бунтари и от двете страни. Лесен е за симпатизиране, не си е нацвъкал кариерата с изцепки.

Ще видим де, аз ще се радвам, който и да стане президент, стига да не е Тръмп.

Рольо, доверие на UK/USA нямам и ми е трудно да имам след всичките глупости, които тези държави успяха да сътворят. Американците ни натресоха Тръмп, а англичаните активно се опитват да дестабилизират Европа и дори днес, ако си врътнат Brexit 2.0 има сериозни шансове пак да гласуват out. Твоят оптимизъм ми е непонятен. По моите лични наблюдения от най-разнообразни онлайн къмюнитита + reddit/discord, подкрепата за Тръмп почти не е мръднала.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 22, 2019 11:43 pm

Това, че ти искаш да опростиш огромни глобални процеси до "американците са тъпи", не прави ситуацията по-проста, само твоето мнение по темата по-неубедително :ninja:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Oct 23, 2019 12:32 am

Всъщност основната политическа идея на Тръмп през предишната кампания - да раздуха настроенията срещу нелегалните имигранти от Мексико и Централна Америка с "Build the Wall" обещанията и да се обяви за протекционистка икономическа политика - никак не беше глупава и му помогна много да спечели номинацията на републиканците, както и в ключовите swing states. Има доста хора в Америка, които са убедени, че всичките им проблеми идват оттам, че имигрантите и чужденците им крадат работните места и въобще причиняват повечето проблеми.
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 23, 2019 7:19 am

Demandred wrote:
Wed Oct 23, 2019 12:32 am
Всъщност основната политическа идея на Тръмп през предишната кампания - да раздуха настроенията срещу нелегалните имигранти от Мексико и Централна Америка с "Build the Wall" обещанията и да се обяви за протекционистка икономическа политика - никак не беше глупава и му помогна много да спечели номинацията на републиканците, както и в ключовите swing states. Има доста хора в Америка, които са убедени, че всичките им проблеми идват оттам, че имигрантите и чужденците им крадат работните места и въобще причиняват повечето проблеми.
Това не му беше основното политическо послание обаче. То беше “Вашингтон е корумпиран, а аз съм човек от народа и ще източа блатото. Нещо, което дори собствените му фенове не смятат, че е направил.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Oct 23, 2019 8:54 am

Roland wrote:
Tue Oct 22, 2019 11:43 pm
Това, че ти искаш да опростиш огромни глобални процеси до "американците са тъпи", не прави ситуацията по-проста, само твоето мнение по темата по-неубедително :ninja:
На мен процеса, който ме тревожи е локално при вас и не мисля, че се дължи само на тъпите американци, но те са част от проблема. Тъпи хора има и в България, просто не им се налага да избират лидера на свободния свят. САЩ държавата грухаше много дълго време и войните в Европа не я засегнаха. Британците са в относително сходна ситуация в сравнение с останалата част от континента и виждаме резултатите. Когато хората намират нещата, които имат за даденост, започват да правят огромни глупости. В България има много идиоти, мен включително, и в Унгария има, и в Полша, но всяка една от тези държави е гризвала дръвцето многократно последните 100 години, което прави хората далеч по активни когато правителствата им правят някакви глупости. Когато правителството на Орешарски се напъна да прави простотии помниш какво стана нали?

И така както Brexit очаквах да бъде урок за британците, така очаквах и Тръмп да бъде урок за американците, но нещо не го виждам да се получава така. Не знам каква е тая култура да седите и да ви го слагат 3 години. Французите до сега щяха да са сринали Париж до земята, ако някой като Тръмп правеше същите простотии с Франция.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Oct 23, 2019 9:49 am

Разбирам го амикае откъде идва и не е като да няма право. Снощи (за европа) това излезе:

https://www.washingtonpost.com/powerpos ... story.html

За който не му се занимава с пейуолс:

https://www.politico.com/news/2019/10/2 ... ump-054259

И стейтмънта на човека:

https://games-cdn.washingtonpost.com/no ... 714783.pdf

И американците още не са навън като в Хонк Конг например. Та да, има смисъл да ви нямаме много вяра, че пак няма да се накендзите на тия избори.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Oct 23, 2019 12:18 pm

Amikae wrote:
Wed Oct 23, 2019 8:54 am
Roland wrote:
На мен процеса, който ме тревожи е локално при вас и не мисля, че се дължи само на тъпите американци, но те са част от проблема. Тъпи хора има и в България, просто не им се налага да избират лидера на свободния свят. САЩ държавата грухаше много дълго време и войните в Европа не я засегнаха. Британците са в относително сходна ситуация в сравнение с останалата част от континента и виждаме резултатите. Когато хората намират нещата, които имат за даденост, започват да правят огромни глупости. В България има много идиоти, мен включително, и в Унгария има, и в Полша, но всяка една от тези държави е гризвала дръвцето многократно последните 100 години, което прави хората далеч по активни когато правителствата им правят някакви глупости. Когато правителството на Орешарски се напъна да прави простотии помниш какво стана нали?

И така както Brexit очаквах да бъде урок за британците, така очаквах и Тръмп да бъде урок за американците, но нещо не го виждам да се получава така. Не знам каква е тая култура да седите и да ви го слагат 3 години. Французите до сега щяха да са сринали Париж до земята, ако някой като Тръмп правеше същите простотии с Франция.
Икономиката на САЩ върви сравнително добре засега, затова няма как да се стигне до някакви по-сериозни протести и размирици. 50% от хората им е напълно безразлично какво правят политиците ако няма икономически проблеми.
А и точно Полша и Унгария да се дават за пример за по-малка търпимост ми е странно имайки предвид какви ги вършат Орбан и настоящите лидери на Полша без да има някакви особено масови протести там.
Don't be a lawyer!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Oct 23, 2019 12:43 pm

Demandred wrote:
Wed Oct 23, 2019 12:18 pm
Amikae wrote:
Wed Oct 23, 2019 8:54 am
Roland wrote:

Икономиката на САЩ върви сравнително добре засега, затова няма как да се стигне до някакви по-сериозни протести и размирици. 50% от хората им е напълно безразлично какво правят политиците ако няма икономически проблеми.
А и точно Полша и Унгария да се дават за пример за по-малка търпимост ми е странно имайки предвид какви ги вършат Орбан и настоящите лидери на Полша без да има някакви особено масови протести там.
Давам ги за пример, че дори най-консервативните правителства в съюза не могат да се обявят против него, защото директно изхвърчат от власт. Точно преди изборите в Унгария дори Орбан нагълта европейския шлонг, щото беше напълно наясно, че ако не го направи ще сгъва чадърите на изборите.

От друга страна почти 20 милиона британци, които живеят в една от най-богатите държави в света, гласуваха да излязат от съюза. И това след като години наред икономиката им растеше с помощта точно на работната ръка от Източна Европа.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 23, 2019 6:06 pm

Американците също така нямат job security и могат да бъдат уволнени и да си изгубят здравната осигуровка, ако протестират. Но това не значи, че не внимават. Айде да не забравяме, че ДОРИ 2016 Тръмп спечели с малцинство в национален план и с някакви пършиви хиляди мнозинство electoral college. Което не значи, че непременно ще изгуби, просто позицията му винаги е била безкрайно крехка всъщност.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Oct 23, 2019 7:41 pm

Roland wrote:
Wed Oct 23, 2019 6:06 pm
Айде да не забравяме, че ДОРИ 2016 Тръмп спечели с малцинство в национален план и с някакви пършиви хиляди мнозинство electoral college. Което не значи, че непременно ще изгуби, просто позицията му винаги е била безкрайно крехка всъщност.
Което безкрайно ме нервира, щото система, в която кандидата с повече гласове губи, не трябва да съществува в демократична държава. Не съм запознат, но не е ли време да се промени т'ва?