A V A T A R

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Колко пъти гледахте Аvatar?

Poll ended at Wed Feb 03, 2010 8:17 pm

Веднъж
24
34%
Два Пъти
16
23%
Повече от два пъти
12
17%
Веднъж, но планирам още гледания
9
13%
Не съм го гледал
9
13%

Total votes: 70

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Dec 30, 2009 11:40 am

Това или е най-якия филм, правен някога, или прекалявате. Няма трета възможност.
Look at the darkness...
...around me.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Dec 30, 2009 12:56 pm

Ми гледай го и сам си прецени :) Но това *е* филм, който човек трябва да гледа, за да знае - дето се вика, поне за да знае защо не му харесва, ама по-добре да знае.

И... таковата... ако ще го гледаш, гледай го на 3D. Може да не е IMAX, ама намери начин да го гледаш на 3D. Иначе... абе няма как да е същото.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Dec 30, 2009 1:16 pm

Аз досега филми на 3D не съм гледал, бтв, та да питам... Има ли някакъв шанс фактът, че ходя с очила по принцип, да попречи на триизмерните очила от киното. Без диоптрите съм почти сляп, затова няма никакъв вариант да ги сваля, докато изгледам филма.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 30, 2009 1:18 pm

Чисто физически няма да ти попречи, очилата са достатъчно големи, за да можеш да си със свои си под тях. Вече дали ще ти натовари очите повече май си е индивидуално.
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Dec 30, 2009 1:27 pm

Аз имах същото притеснение, защото нося очила с немалък диоптър, но нямах никакъв проблем с 3Д очилата и очите ми се не се умориха много.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Dec 30, 2009 2:39 pm

Roamer wrote:Ми гледай го и сам си прецени :) Но това *е* филм, който човек трябва да гледа, за да знае - дето се вика, поне за да знае защо не му харесва, ама по-добре да знае.

И... таковата... ако ще го гледаш, гледай го на 3D. Може да не е IMAX, ама намери начин да го гледаш на 3D. Иначе... абе няма как да е същото.
офкорс

Иначе относно IMAX-а, един колега днеска обесняваше, как няма значение дали ше го гледаш там или на произволно 3д, щото просто филма не е правен за IMAX. Нещо такова.
Look at the darkness...
...around me.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 30, 2009 3:50 pm

Тва са пълни глупости. Филмът е ОСНОВНО правен за IMAX. Това, че не е отровно триизмерен, не променя единия куп ДРУГИ неща, дето са специално мислени за тоя формат.
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 30, 2009 5:43 pm

А много хора се оплакват от субтитрите в IMAX-а конкретно на Avatar. Били отвратителни.

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Dec 30, 2009 6:09 pm

Това е така. Доста трудно се четяха, но сега вече не съм сигурен дали заради разположението или формата им. Аз се опитвах да ги прескачам, освен когато не успявах да чуя добре какво се говори.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Lazy
E'lir

Post by Lazy » Wed Dec 30, 2009 6:10 pm

Аз още съм ошашавен и не мога да се съвзема от тоя филм. Дори това, че преди малко изчетох дискусията в "Ефремов", не успя да ми развали настроението. :mrgreen:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Dec 30, 2009 6:28 pm

Super M wrote:Това е така. Доста трудно се четяха, но сега вече не съм сигурен дали заради разположението или формата им. Аз се опитвах да ги прескачам, освен когато не успявах да чуя добре какво се говори.
Мен най ме впечатлиха точно субтитрите: обемни и така, на ръка разстояние. Даже на моменти надничах зад тях или посягах да забърша чавката на някое неправилно поставено „й”. Също много ме впечатли подовият мизансцен с навитата, когато се молеха на Майката природа, с ръчичките, дето пърхаха около мен – неволно вдигнах и своите. Човек се вживява някакси. Другото следствие от 3D ефекта беше, че когато свърши филмът, реалният свят ми изглеждаше някак по-двуизмерен, отколкото всъщност е.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 30, 2009 6:40 pm

Interpreter wrote:
Super M wrote:Това е така. Доста трудно се четяха, но сега вече не съм сигурен дали заради разположението или формата им. Аз се опитвах да ги прескачам, освен когато не успявах да чуя добре какво се говори.
Мен най ме впечатлиха точно субтитрите: обемни и така, на ръка разстояние. Даже на моменти надничах зад тях или посягах да забърша чавката на някое неправилно поставено „й”. Също много ме впечатли подовият мизансцен с навитата, когато се молеха на Майката природа, с ръчичките, дето пърхаха около мен – неволно вдигнах и своите. Човек се вживява някакси. Другото следствие от 3D ефекта беше, че когато свърши филмът, реалният свят ми изглеждаше някак по-двуизмерен, отколкото всъщност е.
А на IMAX ли си го гледал? Защото на Cinema City Пловдив бяха перфектни субтитрите, но то било Real3D. Превода не ме подразни на нито едно място(Поне до колкото помня :roll: ) и бяха добре позиционирани, като на места се местеха малко в страни за да не пречат.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Dec 30, 2009 7:29 pm

Не знам точно, Мола във Варна. Е майтап малко беше, но си е приятно преживяването.

The Mad Hatter
Farmer

Post by The Mad Hatter » Wed Dec 30, 2009 8:41 pm

Субовете при мен бяха супер. На места ставаха жълти, за да не се сливат с фона, на места се местеха в страни, за да не пречат, а когато говореха На'витата шрифтът ставаше, като надписа от обложката. И не бяха толкова близо, че да ти бъркат в носа.

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Dec 30, 2009 9:27 pm

А на IMAX ли си го гледал? Защото на Cinema City Пловдив бяха перфектни субтитрите, но то било Real3D. Превода не ме подразни на нито едно място(Поне до колкото помня ) и бяха добре позиционирани, като на места се местеха малко в страни за да не пречат.
Да - за IMAX в Mall Sofia.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com