Политическа коректност и толерантност

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 05, 2009 1:03 am

И какво можеш да разбереш? Голям 2 метра мъж, държи се, като мачо, здрав е, като бик и обсъжда мадамите, като теб. Казармата ме изтърва, но не виждам как ще разберете, че става въпрос за хомосексуалист.

Амелиа, ако зависеше от мен можеше и да има. Знам какво изплюх по-рано в темата и те уверявам, че не ми се случва за първи път на тази тема, но определено това как съм повече човек от обратните, не го мисля. Сега няма да влизам в подробностите на характера си и защо понякога пиша такива коментари, но това е без значение сега.

Не може да има равенство заради отношението между хората. Не става въпрос просто за обратни. По принцип. Ти не живееш тук. Не знаеш как е. Има всичко друго, но не и равенство. Равенството е само привидно на повърхността. В България има стълбици за почти всичко в обществото. И обикновено тези класации/стълбици съответстват на определено отношение. Ние българите не сме толерантни помежду си, а ти искаш някакъв прогрес със обратните. Те тея неща се градят от детската люлка.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 05, 2009 1:05 am

Понеже изпуснахте едита :
А да - може би съм забравил да кажа че гейовете не служат и ги уволняват веднага щом разкажат за ориентацията си. При положение че никой не е малоумен да служи за тоя дето духа 9/6 месеца няма никакъв стимул за криене

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Dec 05, 2009 1:06 am

Бтв, двама от по-готините пичове, които познавам са гейове. На единия му личи от километри, на другия - ни най-малко (пича си ходи с тениски на Grave Digger usually). Обаче и двамата имат мозъчен капацитет, и то голям, изключително приятна компания са и единия го виждам поне веднъж месечно. Проблем?
И не съм забелязал да са имали кой знае какви трудности в социалната среда. Тук, разбира се изключваме гимназията, където според всеобщо някакво мнение винаги има проблеми и все някой го тормозят. При нас такива нямаше, пък уж техникум, че и дърводелски.....

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 05, 2009 1:06 am

Muad_Dib wrote:Така, както предполагам усетихте по-горе - аз споделям напълно мнението на Амикае. Ще се опитам да се изразявам без цветущи изрази.

Аз съм окей с гейовете дотогава доколкото продължават да се крият и искам да си остане така завинаги. Смисъл нека да си ядат морковите и да се облизват на някакви крайно нехигиниечни места или каквото там си правят младежите, само не искам да знам, че съществуват. Искам всяко едно споменаване на думата "гей" да бъде изтрито от печат, интернет или друга медия. Искам да нямат организации за защита на правата, да не фигурират в статистики и да няма гнусни гей-барове.

Искам просто да не съществуват. Или поне аз да не знам, че съществуват.

Искрено щастлив съм, че България е една консервативна страна в която две педита ще си държат ръцете навън, АМА ДРУГ ПЪТ.

Искрено щастлив съм също така, че никога няма да легализираме еднополовия брак именно защото сме ужасно консервативна държава и повечето хора мислят като мен и Амикае, а не като Амелия и Симеон.

Светът е достатъчно объркан и неприятен, за да има и педали в него.
Като стана бог, ПЪРВОТО, което ще направя, е да ти сменя ориентацията, кълна се :lol: Е така, ше се събудиш една сутрин with а vicious craving for dick.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Dec 05, 2009 1:08 am

ИН йор уетест уайлдест дриймс, шугър.

Като стана Бог ще направя така, че 10% от човечеството да хванат влака заедно с един цигулар :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 05, 2009 1:09 am

You'll be too busy being bent over a counter by a big black dude...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 05, 2009 1:10 am

Да оставим това дали на мен и на други хора са ни нелицеприятни обратните. Вие ми кажете на практика как виждате това равенство? Аз не мога да си го представя. Някой от вас не живеят в България. Аз тук не мога да си го представя, но хайде кажете какви индикации виждате в Америка или където и да е, че в близко бъдеще може да се постигне някаква реална постоянна толерантност към хомосексуалността?

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sat Dec 05, 2009 1:11 am

Muad_Dib wrote:Така, както предполагам усетихте по-горе - аз споделям напълно мнението на Амикае. Ще се опитам да се изразявам без цветущи изрази.

Аз съм окей с гейовете дотогава доколкото продължават да се крият и искам да си остане така завинаги. Смисъл нека да си ядат морковите и да се облизват на някакви крайно нехигиниечни места или каквото там си правят младежите, само не искам да знам, че съществуват. Искам всяко едно споменаване на думата "гей" да бъде изтрито от печат, интернет или друга медия. Искам да нямат организации за защита на правата, да не фигурират в статистики и да няма гнусни гей-барове.

Искам просто да не съществуват. Или поне аз да не знам, че съществуват.

Искрено щастлив съм, че България е една консервативна страна в която две педита ще си държат ръцете навън, АМА ДРУГ ПЪТ.

Искрено щастлив съм също така, че никога няма да легализираме еднополовия брак именно защото сме ужасно консервативна държава и повечето хора мислят като мен и Амикае, а не като Амелия и Симеон.

Светът е достатъчно объркан и неприятен, за да има и педали в него.
А с какво знанието за съществуването на обратните ти пречи на живота?
Да оставим това дали на мен и на други хора са ни нелицеприятни обратните. Вие ми кажете на практика как виждате това равенство? Аз не мога да си го представя. Някой от вас не живеят в България. Аз тук не мога да си го представя, но хайде кажете какви индикации виждате в Америка или където и да е, че в близко бъдеще може да се постигне някаква реална постоянна толерантност към хомосексуалността?
Фактът, че хората в Холандия и Белгия някак си понасят своите заразени с гейския вирус братя и сестри, без масово да плюят отрова по техен адрес в интернет?
Last edited by Lubimetz13 on Sat Dec 05, 2009 1:14 am, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Dec 05, 2009 1:12 am

Roland wrote:You'll be too busy being bent over a counter by a big black dude...

ЯКО И ЗДРАВО КОНСТРУКТИВИЗЪМ МУ Е МАЙКАТА. АРГУМЕНТИРАНОСТ Е ТАКА.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 05, 2009 1:14 am

В по-културните места в Америка тя вече си е на лице. Тук съм виждал мъже, хванати под ръка (е, беше късно вечерта и на самотна улица, но все пак), има доста голямо количество явни хомосексуалисти (т.е. не изпедерастяли, а просто с онова странно излъчване, не знам как да го опиша...), моят учител по цигулка също е такъв и живее с дългогодишния си партньор, което е известно на всеки. Тук тая тема може и да я има, но изобщо не се обсъжда и на никого не прави впечатление. Никой не е проявил хомофобия, или поне аз не съм засичал, напротив - повечето си правят бъзици точно от типа "еми странно ми е, не го разбирам, но всеки с избора си". Просто американският манталитет (когато не е реднекски де) е много по-толерантен, това е.

тук бтв гей-браковете отдавна щяха да са повсеместно разрешени, ако църквите и сектите не бяха толкова активни. Но ДОРИ и с тяхното постоянн омесене, пак тия хора си живеят абсолютно наравно с другите, когато са неприкрити, и никой не ги тормози.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Dec 05, 2009 1:18 am

Amikae wrote:Да оставим това дали на мен и на други хора са ни нелицеприятни обратните. Вие ми кажете на практика как виждате това равенство? Аз не мога да си го представя. Някой от вас не живеят в България. Аз тук не мога да си го представя, но хайде кажете какви индикации виждате в Америка или където и да е, че в близко бъдеще може да се постигне някаква реална постоянна толерантност към хомосексуалността?
Добре, а в какво чак толкова се изразява този нетолеранс, освен стандартната неприязън към различните? Шибан педал/гот/метъл/чалгар и т.н. Винаги е едно и също, просто облечено в различни дрехи. Пак повтарям - аз съм учил и расъл в среда, която не питаеше никаква открита омраза към педалите. Отвреме навреме биваха шегувани на тема "цинкова кофа", както аз бях шегуван за носа, друг - за плешивото теме, трети - за иззобаните стероиди.

Да, в една "работническа" среда "мека китка" не би просъществувал, обаче в такава среда и по-интелигентен човек не вирее, така че ;) Не чак толкова крайно.

БТВ, доста е ЯКО как всички дюдове дюдюкат, когато видят целуващи се мъже, и си го дървят, като видят целуващи се жени..... Freud was RIGHT!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 05, 2009 1:26 am

Maledictus wrote:
Amikae wrote:Да оставим това дали на мен и на други хора са ни нелицеприятни обратните. Вие ми кажете на практика как виждате това равенство? Аз не мога да си го представя. Някой от вас не живеят в България. Аз тук не мога да си го представя, но хайде кажете какви индикации виждате в Америка или където и да е, че в близко бъдеще може да се постигне някаква реална постоянна толерантност към хомосексуалността?
Добре, а в какво чак толкова се изразява този нетолеранс, освен стандартната неприязън към различните? Шибан педал/гот/метъл/чалгар и т.н. Винаги е едно и също, просто облечено в различни дрехи. Пак повтарям - аз съм учил и расъл в среда, която не питаеше никаква открита омраза към педалите. Отвреме навреме биваха шегувани на тема "цинкова кофа", както аз бях шегуван за носа, друг - за плешивото теме, трети - за иззобаните стероиди.

Да, в една "работническа" среда "мека китка" не би просъществувал, обаче в такава среда и по-интелигентен човек не вирее, така че ;) Не чак толкова крайно.
Ти може да си случил на хора. Това значи, че нещата са били добре не само с обратния, а като цяло хората са били нормални. Е на повечето места е точно обратното. И ако аз в училищните ми години съм бил метъл, то не са ми викали шибан метал, а просто са ме гледали с недоумяващ поглед. За сметка на това момчето, което не криеше, че е гей си вземаше редовно и ежедневно. И не ставаше въпрос за тия ултра противните, а за тия наистина нежните. Не че пак не ми беше гаден, но поне никога не съм се заяждал с момчето. Веднъж не съм се обърнал към него всъщност. За сметка на това 90% от момчетата си му даваха. Щяха да го унищожат психически до 12 клас, ако не го пазеха здраво момичетата. След това в университета няма толкова луди, че явно да заявят, че са обратни. Не става просто.

Как аз да намеря в себе си сили за да говоря с тоя човек, като това е недопустимо? Хората не го допускат. Its a relief to be fair. Somewhat.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 05, 2009 1:35 am

От 28-те си години съм преживяла 26 в България. Кое не знам за тази страна, Амикае? Бидейки и жена нали, та ако е имало сексизъм някъф да съм го обрала и опитала на собствен гръб?

Много добре знам как е в родината - аз не съм имала никви проблеми заради женския си пол, или ако съм имала някви, то пък други неща са компенсирали. Но пък и аз винаги съм се движела сред каймака на българското образование, нали. С образованите хора около себе си, не съм имала проблеми.

Положението с гейовете е доста зловещо, макар че може и по-зле. Ние може да си бливаме жлъч по форумите, ама малко от нас се хващат наистина да направят нещо против или за тях. Апатията ни е повсеместна. Не съм чувала в Бг някой да е убит щото е гей (може и да има такива де), но за Америка периодично се дочува, примерно. А там в разни щати са им дали и права. Просто хората действат, освен че приказват.

Как мога да си представя равенството? Бахти, знаете ли колко са ми неприятни селтаците с анцуг и обувки и русите чалга пачаври дето щъкат по цялата страна? Равни ли са ми? Пред закона като права - да. Пред това да имат право на щастие - да. Може по моята оценъчна система да са под хлебната плесен като стойност, но аз няма да им посегна на правата, ще ги презра тихо, ще се старая да не общувам с такива, без да налагам на околните те да не общуват с тях и ще се опитвам като имам сблъсък с тях, да се държа прилично и вежливо. Като поискат да имат деца, няма да им забраня да имат такива, макар че вероятно няма да направят нещо кой знае колко смислено с тях, по моите критерии. И т.н. Има огромна разлика между личното неодобрение и активното проповядване на това кой може и кой не може да се жени. Като лично не одобряваш нещо, лично не го практикуваш. Остави останалите да решават за себе си и не им забранявай неща.

Става дума за разни работи, които не са откровени престъпления и отклонения, така както ги класифицират правото и медицината, нали.
Last edited by Amelia on Sat Dec 05, 2009 7:49 am, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Dec 05, 2009 1:51 am

Е да ама ти замина зад граница. И с право. А мислиш ли, че на мен не ми се живее в цивилизована държава? Дали и на мен не ми се излиза? Ама не мога да се насиля, да живея разделен от хората, които обичам. И така, като такива, като теб си заминават, остават хората с анцузите и русите момиченца. А останалите с разумна мисъл пишат по форумите. Знаеш ли колко криво ми става, като спра на пешеходна пътека за да пусна хората, които чакат да преминат въпреки, че отзаде ми свирят и ги видя как ми благодарят все едно съм направил някакво подеяние? Все едно не е тяхно право да пресекат на това място.

Не са свикнали хората да се държат цивилизовано с тях. Няма как да имат навик и те да се държат цивилизовано постоянно. Постепенно се оттучваме и тази тенденция продължава. Хайде нали има много хора от столицата? Че там е най-големия цирк. Последния път, когато бях в столицата щяха за малко да ме блъснат на пешеходна пътека, че и ми свирят и ми се карат, че пресичам. И какви дела се очаква от нас? Аз ли да се застъпя за правата на хомосексуалистите? Аз не искам да имам нищо общо с тях. Ами вие какво ще направите? Че не се ли прави вече всичко възможно. Нали по-дейните протестират. И какъв е резултата? Дават някаква новина за гей mumbo jumbo по новините и всичко си отминава. И тия, като мен са спокойни, че не ги занимават с обратни, а пичовете с анцузите карат черните мерцедеси с русите кукли вътре. Останалите "толерантни" хора цъкат с език колко е лошо и несправедливо и не правят нищо. И ще си говорим после по форумите как сме постигнали нещо. Голяма толерантност сме постигнали. Няма що.

А това, че има и убийства в САЩ говори много за това колко всъщност са толерантни хората там. Ама хайде, там не съм бил. Ама не е ли днешно време модерно да си толерантен и какво пречи средностатистическия американец да си я таи тая злоба у дома си. И после тая злоба да избива в рандъм убийства.Тук поне хората не са способни на такива неща.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 05, 2009 1:57 am

Amelia wrote:От 28-те си години съм преживяла 26 в България. Кое не знам за тази страна, Амикае? Бидейки и жена нали, та ако е имало сексизъм някъф да съм го обрала и опитала на собствен гръб?

Много добре знам как е в родината - аз не съм имала никви проблеми заради женския си пол, или ако съм имала някви, то пък други неща са компенсирали. Но пък и аз винаги съм се движела сред каймака на българското образование, нали. С образованите хора около себе си, не съм имала проблеми.

Положението с гейовете е доста зловещо, макар че може и по-зле. Ние може да си бливаме жлъч по форумите, ама малко от нас се хващат наистина да направят нещо против или за тях. Апатията ни е повсеместна. Не съм чувала в Бг някой да е убит щото е гей (може и да има такива де), но за Америка периодично се дочува, примерно. А там в разни щати са им дали и права. Просто хората действат, освен че приказват.

Как мога да си представя равенството? Бахти, знаете ли колко са ми неприятни селтаците с анцуг и обувки и русите чалга пачаври дето щъкат по цялата страна? Равни ли са ми? Пред закона като права - да. Пред това да имат право на щастие - да. Може по моята оценъчна система да са под хлебната плесен като стойност, но аз няма да им посегна на правата, ще ги презра тихо, ще се старая да не общувам с такива, без да налагам на околните те да не общуват с тях и ще се опитвам като имам сблъсък с тях, да се държа прилично и вежливо с тях. Като поискат да имат деца, няма да им забраня да имат такива, макар че вероятно няма да направят нещо кой знае колко смислено с тях, по моите критерии. И т.н. Има огромна разлика между личното неодобрение и активното проповядване на това кой може и кой не може да се жени. Като лично не одобряваш нещо, лично не го практикуваш. Остави останалите да решават за себе си и не им забранявай неща.

Става дума за разни работи, които не са откровени престъпления и отклонения, така както ги класифицират правото и медицината, нали.
съгласен от-до, освен частта че българия никой нищо не правел. може да не убиват гейове, но амикае е прав, че доста си взимат горките, особено в по-провокираща простотиите среда.

между другото нападките срещу гейовете според мен ОЧЕВИДНО са си чиста проба комплекс (било то осъзнато или не) на мъжете, защото всяка идентгификация и симпатия към гей би могла да бъде изтълкувана все едно и ти си гей или поне ти минава през ума, че би могъл да бъдеш. Това е остро ънкуул и ънхетеро вече само по себе си в силно ограниченото мислене на училищната среда, откъдето идва и цялото силно абсурдно и ирационално отношение. Това е очевидният отговор защо никой не мрази лесбийките освен онези много мъжките, които най-вероятно ги мразят просто защото много се зъбят на света. Но да изглеждаш гей пред групичката си от пет пишльовци като тебе вече е МНОГО тежко престъпление, защото хомосексуализмът автоматично снема мачизма ти по очевидни причини и по тази начин ти отнема реално равнопоставено място в глутницата. Може да ви звучи смешно и първосигнално, но аз съм напълно убеден, че точно това е в основата на анти отношението към гейовете - страхът, че може и ти да си гей, или да бъдеш сметнат за такъв. Ама на съвсем първично ниво - не заради социалната стигма, а заради евтината природна селекция. Ироничното е, че точно жените като леко по-второсигнални по мои наблюдения често са отблъсквани от агресията към гейове от мъжка страна :mrgreen:

В България нещата са усложнени от факта, че тук буквално всеки е гъз. Или за да го кажа по-точно всеки иска да е шефче и ако някой е груб, ще е много груб и ако искаш да смачкаш някого - е точно на мястото си си в тая държава.
This is it. Ground zero.