За графиката при игрите

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Mar 12, 2007 11:45 pm

И аз така и не се оправих с Мороуинд-а. Много ми е сложен :roll: Най-вече битките, подобно на Готик...ами не мога да се справя и това си е. :evil:
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Mar 13, 2007 1:52 am

Мне, най-малкото оигиналния Готик е игра с много по интересна и вълнуваща история (т.е предизвиква някакъв интерес у играча) и въпреки липсата на опция за създаване на собствен герой, поне е предоставен такъв с който ако не чак да имам желание да се асоцирам, то поне не би ме било срам да се разхождам така из света в който играя. A в Morrowind всички възможни опции бяха безумни.

А управлението в Готик-а не е от най-удобните, но се свиква горе долу бързо. Единствено не се научих да правя комбота в 1цата, но не беше и необходимо :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 14, 2007 1:54 am

Пфу най-после си оправих кирилицата и ще тествам малко хубаво полу-конструктивно нахранване тук-там.

И двете "велики" поредици - а именно ТЕС и Готиците - си признавам с ръка на сърцето,че ги подминах стабилно (играл съм само Мороуинд малко, Готик 3 ДИРЕКТНО ме отказа след първите 10 минути, Обливиънът чака). И честно не знам защо. Дали е заради липсата на ДНД, дали е защото просто съм комерсиалист до огромна степен, дали е защото и двете вселени ми се струват АДСКИ безлични....нямам идея. Важното е, че от скромния ми досег с тези игри мога с ръка на сърцето да кажа, че са на ЕОНИ далечина от сакралното двойно Б - Блек Айл/Байоуеър.

Първите ми впечатления от Обливиън са по-скоро позитивни - системата за генериране на герой предлага доволно огромно разнообразие, играта лети на 1600х1200 с всичко на макс на система на която ФИЪР сече малко, а Готик 3 не може да отлепи дори...Графиката определено спира дъха (Гаро да си каже как реагирахме като видяхме гората и езерото на излизане от затвора в нас преди време:):)) Кадърно написаната игра в повечето случаи говори за наистина добра такава. Тези дни ако не излезе Бог на Войната 2 я захапвам.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Mar 14, 2007 9:17 am

Ти Готик направо от 3тата част ли я почна, като просто реши да пропуснеш първите 2 много добри части? Впрочем света на Готик е един от най-добрите замисляни за игра.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 14, 2007 9:35 am

armageddon wrote:Ти Готик направо от 3тата част ли я почна, като просто реши да пропуснеш първите 2 много добри части? Впрочем света на Готик е един от най-добрите замисляни за игра.
Естествено че ще хиперболизираш, стараейки се да ме нахраниш ;).
Човече искрено те моля поне да се ОПИТАШ да ползваш изразите "по мое мнение" и "според мен". Нон-стоп говориш все едно си гласът на Господа и в един момент вече е адски дразнещо, човек има чувството, че спори с квартален алкохолик.

Сега вместо да ме контранахранваш можеш да постнеш едно много кратко оувървю на Готик-света за лаиците.

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Wed Mar 14, 2007 11:33 am

Muad_Dib, аз съм на противоположната страна - игри с Д&Д просто не са моя тип игри, почвал съм Icewind Dale 3-4 пъти но по-далече от селото не стигнах. Поради тази причина не са и опитвал Baldurs Gate, Kotor също не ми понесе ... :)
За сметка на това Fallout, Arcanum, Gothic просто ме дръпнаха и нямаше спиране ... :)
Истината е, че Готик има една от най-интересните истории и осбенна поглъщаща атмосфера и свят, в който се чустваш уютно, NPC-тата ти стават просто симпатични и близки.
Spoiler: show
Няма такова усещане когато се връщаш вечерно време в Old Camp, хората са се събрали край огньовете, спираш да полафиш с Диего и другите NPC. И се чустваш, че наистина се връщаш у дома :)
Спомням си в Готик 2, когато видях за пръв път Ларес, който толкова ми се израдва като се разбрахме че се познаваме отпреди, че ми стана уютно сякаш наистина срещам стар приятел :)
Има десетки такива моменти, които просто изграждат страхотната атмосфера и свят.
Просто и дай шанс, почни единицата, пребори се с странното управление, изпълни 20-тина куеста, вдигни 7-8 нива и ще видиш че играта те е засмукала и няма пускане докато не се изиграе :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Mar 14, 2007 11:48 am

Аз си спомням как пробвах Gothic веднъж, и се отказах след около два часа, след като първият вълк, който срещнах, ме уби 20-ина пъти с лекота и така и не можах да се преоря с управлението.

Morrowind обаче я докарах до финала, въпреки че доста ми беше досадила към края. Непрекъснатите разходки пеша из разни огромни пространства да стигна до еди-кой си град или село сериозно ме отегчиха, а балансът в играта сериозно куца - в началото е бая трудно в битките и много бавно качваш нива, към края качваш постоянно и в битките газиш като валяк, дори и като мен да не си даваш особен зор с тактика, магии и тем подобни.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Wed Mar 14, 2007 12:00 pm

По отношение на атмосфера Готик (1 или 2 е без значение ) е много добра, за това съм съгласен на 200%. И сцената в Олд Камп е много яка. Арканум и Фолаут също.
Мороуинд от друга страна определено не ми хареса, нито като графика, нито като история. Нямаше тръпка нито в градовете, нито в локациите, абе никаде. А скиновете на гадовете направо смучат. Честно казано приличаше ми на М&М3, но без добрата история. Сори ако някой се кефи на поредицата, ма това си е мноето мнение. Едвам издържах накрая на цялото това ходене надлъж и нашир по картата като малоумен.
Съгласен съм с Муад'Диб, света на Балдура е направо невероятен. Плота е великолепен, а графично играта е много приятна, аз лично предпочитам подобен стил за РПГ-та. Повече ме кефи от 3Д. Айсуинда е малко хак'н'слаш, но пак си има тръпка. Абе, много са добри, това е!
Колкото до атмосфера и история - за мен над всичко е серията Ултима (даже и последната 9 част, в която общо взето плота е линеен, без особено голям избор, да не кажа че избор няма в мейн куеста). А атмосфера/история/графика - Ултима 7-1 и 7-2 + Ултима 8 Паган са от космическо ниво, особено като се вземе в предвид че се играят на 486 - ци :D и са на по 5 дискети :D :D :D

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Wed Mar 14, 2007 12:33 pm

Ми на Моруинда така и не се рабрах как да го *** се правят магии.... :?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 14, 2007 1:28 pm

И аз харесвам изометричната перспектива за РПГ много повече от 3д-то, което принципно смуче доста здраво и демонстрира една безкрайно буржоазна ръбатост навсякъде, но да се надяваме, че некст-джена е променил вече това.

Мороуинда го докарах до първото излизане от стартовата локация и ми досади мащабно. По принцип не се кефя на игри с чак такава свобода на действие, особено когато тя е неподплатена с никакъв реален свят отзад. Това да можеш да скиториш из разни гори колкот ти душа иска, е абсолютно бошлаф работа. Затова и ММО-тата са идиотски, но това е друга тема де :P Никога не съм се чувствал ограничен в игра като БГ, където всяка локация, по която бродиш, има смисъл, има участие в историята и има разнообразни НПЦ-та. Мороуинда е доста далеч оттам, пък ако ще и с хеликоптер да се вея из целия му свят. Знам, че няма как да съдя толкова смело на базата на един-два игрални часа, но такова впечатление ми остана, дооформено от ревютата за играта.

На мен не ми пука дали БГ и Тормент са ДнД, или не са, просто ми пука, че успяват да изградят ненадминати атмосфера и история.

Тук изключвам Готик, играл съм малко от втория, но не достатъчно, че да мога да говоря за него. Определено не ме *грабна* де, а и той също беше некво грозно 3д, което си е принципен минус :mrgreen:

едит: окей, не знам нищо за ммо-тата, говоря глупости, сю ми :)
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 14, 2007 2:49 pm

Moridin wrote:И аз харесвам изометричната перспектива за РПГ много повече от 3д-то, което принципно смуче доста здраво и демонстрира една безкрайно буржоазна ръбатост навсякъде, но да се надяваме, че некст-джена е променил вече това.
+1000
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Wed Mar 14, 2007 2:59 pm

Demandred - в Готик животните си имат цака :), гледаш ги как атакуват, хващаш им тайминга което ти позволява още начлните левели с кофти меч да ги мачкаш ... :). А да не говорим как може да се качваш по скални ръбове и цели оркски села да унщожиш със стрели:)
Moridin - не си и дал шанс, написах вече 7-8 левел и тогава кажи че е зле. Да не говорим, че има разни миролюбиви куестчета дето дават експириънс бол.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Mar 14, 2007 8:25 pm

Или лъкче. С лък в първия Готик минах по голямата част от играта :) Чак в по късни етапи когато пораженията от лъковете драстично падат преминах на по близък бой.

moron
Smallfolk

CryEngine 2-Да гледаш Графика или да плачеш, че не ти върви?

Post by moron » Wed Aug 06, 2008 3:59 pm

Реших да оставя своето мнение за един от най-(пре)хвалените Графични Енджини.
Според мен единствената причина за съществуването на CryEngine 2 е наливането на пари
от производителите на хадруер(железария) с цел по-бързото продаване на новите компютърни компоненти.
Ако някой си е забравил, нека си припомни как беше с Фар Край ...
Сега да обърнем внимание на звуковия състав на името CryEngine 2 ...
Какво иска да ни подскаже то? Cry в превод на български език е Плач ...
Engine = Машина, Мотор
Следователно преди да подкарате каквато и да е игра с този енджин,
Мотора ви (в буквален превод компеца ви) че прореве 100 пъти
за нови чарколяци (казвам го от личен опит) ...
В този ред на мисли CryEngine 2 = 2 пъти повече рев и пари!
И за да подкрепя тезата си, че единствената причина за съществуването на
това болно отроче на студиото CryTek е продаването на части, ще ви задам въпроса:
Колко игри днес ползват тези Cry Енждини?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Aug 06, 2008 5:29 pm

Джизъс... :roll: