И аз харесвам изометричната перспектива за РПГ много повече от 3д-то, което принципно смуче доста здраво и демонстрира една безкрайно буржоазна ръбатост навсякъде, но да се надяваме, че некст-джена е променил вече това.
Мороуинда го докарах до първото излизане от стартовата локация и ми досади мащабно. По принцип не се кефя на игри с чак такава свобода на действие, особено когато тя е неподплатена с никакъв реален свят отзад. Това да можеш да скиториш из разни гори колкот ти душа иска, е абсолютно бошлаф работа. Затова и ММО-тата са идиотски, но това е друга тема де

Никога не съм се чувствал ограничен в игра като БГ, където всяка локация, по която бродиш, има смисъл, има участие в историята и има разнообразни НПЦ-та. Мороуинда е доста далеч оттам, пък ако ще и с хеликоптер да се вея из целия му свят. Знам, че няма как да съдя толкова смело на базата на един-два игрални часа, но такова впечатление ми остана, дооформено от ревютата за играта.
На мен не ми пука дали БГ и Тормент са ДнД, или не са, просто ми пука, че успяват да изградят ненадминати атмосфера и история.
Тук изключвам Готик, играл съм малко от втория, но не достатъчно, че да мога да говоря за него. Определено не ме *грабна* де, а и той също беше некво грозно 3д, което си е принципен минус
едит: окей, не знам нищо за ммо-тата, говоря глупости, сю ми

This is it. Ground zero.