"Тъмните му материи I" - Златният компас

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Oct 11, 2007 12:53 am

Пак увърташ, но както и да е, стига офтопик.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 11, 2007 9:12 am

shayhiri wrote:Не. Защото такъв филм няма. :)

А Ян и Гибли ще ти кажат, че Материите са далеч от "най-скучната история"*, така че цитираното е по-скоро фигура на речта.

-----------------------------------------
* но не чак толкова далеч според мен, съдейки по спомените си от книгата :roll: дано филмът промени мнението ми
shayhiri точно историята на Материите и светът в който се развива действието за мен бяха това, което ме накара да прочета първите две книжки за една седмица. Колкото и да ми се виждаха плитки и малоумни героите понякога, просто темпото на действието не те оставяше да се замислиш над това. Именно заради това си мисля че книгата е особено подходяща за филмирани и с подходящия актьорски състав и няколко мильона за сиджиай може да стане доста приличен фентъзи филм. Както гледам нещата вървят точно натам. :mrgreen:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Oct 11, 2007 12:34 pm

shayhiri wrote:Не. Защото такъв филм няма. :)

А Ян и Гибли ще ти кажат, че Материите са далеч от "най-скучната история"*, така че цитираното е по-скоро фигура на речта.

-----------------------------------------
* но не чак толкова далеч според мен, съдейки по спомените си от книгата :roll: дано филмът промени мнението ми
Ще си позволя да постна и тук.

Докато не прочетеш и трите книги ще трия подобни изказвания:

Понеже подобно мнение има малко по-малка стойност от съдържанието на сандъчето с пясък на котката на съседите...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 11, 2007 2:21 pm

Изказванията ми са само въз основа на първата книга, но тъй като са и само с цел заяждане, няма лошо да бъдат трити.

Това, което не ми харесва, обаче, е че никой и думица не казва за историята във втората и третата. Нали сме на такъв форум? Моля за въпросното инфо! Какво ви хареса в трилогията (и в частност 2 и 3) и защо? Все някой ги е чел нали, водят се известни книги? Благодаря.

Ако случайно има ревю, кажете в кой брой.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 11, 2007 2:28 pm

Ми твърде заети сме да опровергаваме абсурдни твърдения, за да казваме. Btw, по повечето себе си форуми освен постовете направени само с цел заяждане трият и юзърите, които постват с цел да се заяждат. Това не е нито адекватно, нито коректно поведение. Ся, ясно е, че разчиташ на бурните ни симпатии към теб, но в един момент ще прекалиш и с това.
Last edited by Morwen on Thu Oct 11, 2007 2:32 pm, edited 2 times in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 11, 2007 2:29 pm

Та както казвах, списанието си има съдържание :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 11, 2007 2:40 pm

Мерси за комплимента, Морви, но всъщност разчитам на нещо съвсем различно. И се заяждам целенасочено само когато съм усетил същото насреща. За да не се получава затворен кръг, сега свалих картите. Упътихте ме, макар и през зъби, към ревютата - готово.

Току що намерих за първата, така че мерси. :) Дано има и за следващите две.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 11, 2007 2:43 pm

Ок, радваме се, че ти помагаме :) Но можеш да я искаш помощта и по други начини, по-лесно става :lol:
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 11, 2007 2:59 pm

Изчетох ревютата на Ян и за трите (бр.22-25) и сега поне знам какво му е мнението - но не и точно защо. Би било добре да се пусне една тема в Книги за обсъждане на трилогията (доколкото видях няма) - сега край филма ще се възроди интересът. Но може би недостатъчно хора са я чели?

Както и да е, ако някой все пак си каже мнението тук (както Валери, но по-наширочко) ще съм благодарен. Иначе наистина очаквам предимно (ако не само) хубави неща от филма и се надявам точно в него да проличат качествата на историята.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 11, 2007 3:07 pm

shayhiri wrote:Упътихте ме, макар и през зъби, към ревютата - готово.
Отсега да си кажа, че не се заяждам - просто това твое изказване ми прави вчепатление на фона на други неща, които виждам напоследък. В последния един месец съм видял поне три пъти, когато задаваш въпрос, получаваш за отговор нещо като "ми има си търсене" или "има си съдържание" или нещо такова, и отговаряш с "аааа, ама аз за това търсене разбирам чак сега!"

Не че нещо, ама... получава се същата история като с нежеланието на хората да четат документация (извинявам се за доста страничния пример, просто е нещо, с което се сблъсквам редовно) и предпочитанията им вместо това да задават едни и същи въпроси по едни и същи форуми и пощенски списъци. Е, в един момент се оказва, че авторите на програмния продукт (или списанието) са се уморили да отговарят на едни и същи въпроси с на практика едни и същи текстове и са написали документация (или съдържание), за да може всеки, който се интересува, първо да прекара минутка-две в преглеждането на документацията (или съдържанието), а чак след това, САМО АКО не намери това, което търси, да зададе въпрос, видян от всички автори и всички други, които следят съответния пощенски списък (или форум). Хората, които успяват да намерят това, което търсят, в документацията, са прекарали минута-две в търсене и са доволни. Хората, които не поглеждат документацията, губят и своето време (намират информацията много по-късно, отколкото биха могли), и времето на авторите, които трябва да погледнат за минутка-две в документацията (или съдържанието) и да посочат отговора, и времето на всички други, които четат пощенския списък (или форума), които трябва да видят още веднъж един от тия, същите, повтарящите се въпроси.

Писането на документация, правенето на търсачки и писането на съдържание - всички тези неща се правят с една основна цел - пестене на време на всички. Е, некво странно ми е да гледам как упорито не щеш и не щеш да се научиш да ползваш такива неща, дори и след като поне веднъж Мор и поне веднъж Рол са реагирали с неща като "е що си играх да го правя това търсене изобщо, братче!" :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 11, 2007 3:16 pm

Само веднъж беше - с Мор, преди 2 седмици. Тъй като помня всичко, оттогава знам, че има съдържание. То обаче не е по азбучен ред. Отне ми 20 минутно ровене, само за да разбера, че ревю за "Отори" НЯМА. За да си спестя повторно неприятно преживяване, сега питах дали има ревю за Материите. Пак не ми беше отговорено, но стиснах зъби и проверих. Този път ми отне само 10 мин., така че мога да приема, че си е заслужавало.

Ще забележите, че навсякъде казвам изрично в кой брой е коментирания от мен материал. Така спестявам огромно количество време и нерви на хора, които искат да направят референция.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 11, 2007 3:26 pm

Алекс, браузърите имат search функция, откакто ги има :shock:

(основната причина да е безсмислено да се нареждат по азбучен ред бтв, то не че не може и това някой ден..)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 11, 2007 3:26 pm

Ще забележиш, че всеки браузър има опция "сърч" на дадена дума, най-често активираща се с клавишна комбинация ctrl+f :lol: :lol: :lol: Така щеше да намериш липсата на Отори в рамките на 4 секунди :)
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 11, 2007 3:32 pm

Алекс, ти всички броеве от 2000 насам ли проверяваш за тия 10-20 минути четене? В смсисъл, заглавията не са чак толкова текст...
Щото няма смисъл, по-добре започвай от последните. А най-лесно е със ctrl+f, но е няма ло как да знаеш, наистина...
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 11, 2007 3:59 pm

Всичките броеве, да. :cry:

Нищо, сега пробвах със сърча и работи. :shock: :D Бтв никакви клавишни комбинации не знам с изключение на базовите алт/шифт, алт/ктрл/дел, алт/ф4. Имайте го предвид моля и ако се случи пак нещо такова, помагайте.