"Тъмните му материи I" - Златният компас
shayhiri точно историята на Материите и светът в който се развива действието за мен бяха това, което ме накара да прочета първите две книжки за една седмица. Колкото и да ми се виждаха плитки и малоумни героите понякога, просто темпото на действието не те оставяше да се замислиш над това. Именно заради това си мисля че книгата е особено подходяща за филмирани и с подходящия актьорски състав и няколко мильона за сиджиай може да стане доста приличен фентъзи филм. Както гледам нещата вървят точно натам.shayhiri wrote:Не. Защото такъв филм няма.![]()
А Ян и Гибли ще ти кажат, че Материите са далеч от "най-скучната история"*, така че цитираното е по-скоро фигура на речта.
-----------------------------------------
* но не чак толкова далеч според мен, съдейки по спомените си от книгатадано филмът промени мнението ми

Ще си позволя да постна и тук.shayhiri wrote:Не. Защото такъв филм няма.![]()
А Ян и Гибли ще ти кажат, че Материите са далеч от "най-скучната история"*, така че цитираното е по-скоро фигура на речта.
-----------------------------------------
* но не чак толкова далеч според мен, съдейки по спомените си от книгатадано филмът промени мнението ми
Докато не прочетеш и трите книги ще трия подобни изказвания:
Понеже подобно мнение има малко по-малка стойност от съдържанието на сандъчето с пясък на котката на съседите...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Изказванията ми са само въз основа на първата книга, но тъй като са и само с цел заяждане, няма лошо да бъдат трити.
Това, което не ми харесва, обаче, е че никой и думица не казва за историята във втората и третата. Нали сме на такъв форум? Моля за въпросното инфо! Какво ви хареса в трилогията (и в частност 2 и 3) и защо? Все някой ги е чел нали, водят се известни книги? Благодаря.
Ако случайно има ревю, кажете в кой брой.
Това, което не ми харесва, обаче, е че никой и думица не казва за историята във втората и третата. Нали сме на такъв форум? Моля за въпросното инфо! Какво ви хареса в трилогията (и в частност 2 и 3) и защо? Все някой ги е чел нали, водят се известни книги? Благодаря.
Ако случайно има ревю, кажете в кой брой.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ми твърде заети сме да опровергаваме абсурдни твърдения, за да казваме. Btw, по повечето себе си форуми освен постовете направени само с цел заяждане трият и юзърите, които постват с цел да се заяждат. Това не е нито адекватно, нито коректно поведение. Ся, ясно е, че разчиташ на бурните ни симпатии към теб, но в един момент ще прекалиш и с това.
Last edited by Morwen on Thu Oct 11, 2007 2:32 pm, edited 2 times in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Мерси за комплимента, Морви, но всъщност разчитам на нещо съвсем различно. И се заяждам целенасочено само когато съм усетил същото насреща. За да не се получава затворен кръг, сега свалих картите. Упътихте ме, макар и през зъби, към ревютата - готово.
Току що намерих за първата, така че мерси.
Дано има и за следващите две.
Току що намерих за първата, така че мерси.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Изчетох ревютата на Ян и за трите (бр.22-25) и сега поне знам какво му е мнението - но не и точно защо. Би било добре да се пусне една тема в Книги за обсъждане на трилогията (доколкото видях няма) - сега край филма ще се възроди интересът. Но може би недостатъчно хора са я чели?
Както и да е, ако някой все пак си каже мнението тук (както Валери, но по-наширочко) ще съм благодарен. Иначе наистина очаквам предимно (ако не само) хубави неща от филма и се надявам точно в него да проличат качествата на историята.
Както и да е, ако някой все пак си каже мнението тук (както Валери, но по-наширочко) ще съм благодарен. Иначе наистина очаквам предимно (ако не само) хубави неща от филма и се надявам точно в него да проличат качествата на историята.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Отсега да си кажа, че не се заяждам - просто това твое изказване ми прави вчепатление на фона на други неща, които виждам напоследък. В последния един месец съм видял поне три пъти, когато задаваш въпрос, получаваш за отговор нещо като "ми има си търсене" или "има си съдържание" или нещо такова, и отговаряш с "аааа, ама аз за това търсене разбирам чак сега!"shayhiri wrote:Упътихте ме, макар и през зъби, към ревютата - готово.
Не че нещо, ама... получава се същата история като с нежеланието на хората да четат документация (извинявам се за доста страничния пример, просто е нещо, с което се сблъсквам редовно) и предпочитанията им вместо това да задават едни и същи въпроси по едни и същи форуми и пощенски списъци. Е, в един момент се оказва, че авторите на програмния продукт (или списанието) са се уморили да отговарят на едни и същи въпроси с на практика едни и същи текстове и са написали документация (или съдържание), за да може всеки, който се интересува, първо да прекара минутка-две в преглеждането на документацията (или съдържанието), а чак след това, САМО АКО не намери това, което търси, да зададе въпрос, видян от всички автори и всички други, които следят съответния пощенски списък (или форум). Хората, които успяват да намерят това, което търсят, в документацията, са прекарали минута-две в търсене и са доволни. Хората, които не поглеждат документацията, губят и своето време (намират информацията много по-късно, отколкото биха могли), и времето на авторите, които трябва да погледнат за минутка-две в документацията (или съдържанието) и да посочат отговора, и времето на всички други, които четат пощенския списък (или форума), които трябва да видят още веднъж един от тия, същите, повтарящите се въпроси.
Писането на документация, правенето на търсачки и писането на съдържание - всички тези неща се правят с една основна цел - пестене на време на всички. Е, некво странно ми е да гледам как упорито не щеш и не щеш да се научиш да ползваш такива неща, дори и след като поне веднъж Мор и поне веднъж Рол са реагирали с неща като "е що си играх да го правя това търсене изобщо, братче!"

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Само веднъж беше - с Мор, преди 2 седмици. Тъй като помня всичко, оттогава знам, че има съдържание. То обаче не е по азбучен ред. Отне ми 20 минутно ровене, само за да разбера, че ревю за "Отори" НЯМА. За да си спестя повторно неприятно преживяване, сега питах дали има ревю за Материите. Пак не ми беше отговорено, но стиснах зъби и проверих. Този път ми отне само 10 мин., така че мога да приема, че си е заслужавало.
Ще забележите, че навсякъде казвам изрично в кой брой е коментирания от мен материал. Така спестявам огромно количество време и нерви на хора, които искат да направят референция.
Ще забележите, че навсякъде казвам изрично в кой брой е коментирания от мен материал. Така спестявам огромно количество време и нерви на хора, които искат да направят референция.
Всичките броеве, да.
Нищо, сега пробвах със сърча и работи.
Бтв никакви клавишни комбинации не знам с изключение на базовите алт/шифт, алт/ктрл/дел, алт/ф4. Имайте го предвид моля и ако се случи пак нещо такова, помагайте.

Нищо, сега пробвах със сърча и работи.