Зад нас са блеснали житата

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue May 29, 2007 12:47 pm

Moridin wrote:Никога не съм опитвал западен шоколад, който да има уникалния вкус на Кума Лиса, и не, тя не беше никъф марципан. И не са никви светли спомени, казах вече че когат я мерна, си я взимам и сега. За разлика от Алпен Голда, който е съвсем стандартен. Имайте си вашия си сбъркан вкус, капиталистически бозавеляци такива.
Бичкам те, пандо! Точно така си е. Кума Лиса беше уникален и хубав фин млечен шоколад и който твърди обратното просто не си го спомня, или спомените му са субективни и никак меродавни.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 12:48 pm

За разлика от вашите спомени, че тва е най-великият шоколад на всички времена, които явно са меродавни и обективни :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 29, 2007 12:49 pm

OH COME ON, не говорите сериозно, нали???

Просто си вземете РАНДЪМ Линд от 4 уева и прекъснете безмисления спор.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 29, 2007 12:57 pm

Ето как се проявявала шоколадовата абстиненция :cry:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue May 29, 2007 1:03 pm

Ерм... Линд не ми е най-любимата марка. Кедбъри е. А някъде в най-челните места ми се нарежда българския светлосин "Фин млечен шоколад", който бих казала, доста напомня на Кума Лиса, но без лисичката на опаковката и дъгообразните ивици по шоколада.

Каквито и късни след променни куми лиси да са пускали, сигурно не са били като оригиналната комунистическа лиска, а и тъй като съм ги изпуснала, не мога да кажа дали са били със същия вкус.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 2:30 pm

Това, че Линдт е по-як от Кума Лиса (някои Линдтове), не виждам обаче как прави Алпен Голда (силно смукателен шоколад) по як от въпросната :mrgreen:

Синия фин млечен също е доста читав, да. Но я няма тази... как да кажа... леко така ивичеста текстура на вкуса, ако ме разбирате, просто уникалността я няма!

Това едно, второ както всеки в независимо каква извън-партийно-чиновническа сфера по времето на комунизма, щях да взимам по-малко пари, с разминаване от тези на останалите не повече от 20-ина лева или както са вървели тогавашния им еквивалент и напълно в състояние да покрия всичките си нужди с тях - разбира се доколкото това е принципно възможно когато няма какво физически да покрие нуждите :mrgreen:

Така че ИЗОБЩО не зависи благосъстоянието ми от капитализма.

МНОГО ПО-ДОБРЕ една от милиардите пчелички в БАН на нормална за стандарта заплата, бтв, отколкото една от трилионите пчелички по фирмички, които дори не се занимават с наука, на пак прилична за стандарта заплата.

Колкото до това дали капитализъм е обидна дума - въпрос на разбирания. Също толкоз обидна е колкото и комунизъм - несъвършени политико-икономическо-социални системи.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 2:32 pm

С тая разлика, че едната работи, а другата не, нали? :roll: И ако е по-добре в БАН, що не хвръкнеш натам? Място ше ти намерят, убеден съм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 2:34 pm

Защото БАН тогава осигуряваше същото от финансова гледна точка (поради държавната политка), каквото рандъм фирма сега. Доколкото тогава така или иначе нямаше особено значение къде работиш.

И не, РАЗБИРА СЕ, че капитализмът не работи, той е тотали флоуд от всяка социална гледна точка :) Просто ефектите се проявяват бавно, ма пак ше дойдат, споко :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 2:50 pm

Докажи го. Без смайлита.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 29, 2007 2:51 pm

А викаш, комунизмът понеже работи...
Ся, имаше един хубав цитат - нещо в смисъл "демокрацията е много тъпа и сбъркана, но си остава най-доброто измислено досега". Отнася се и за капитализма.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 29, 2007 2:54 pm

"Демокрацията не е най-съвършената форма за управление, но за съжаление нищо по-добро не е измислено."
Чърчил :)

Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue May 29, 2007 3:02 pm

Точно, разликата между тогава и сега е в шоколада :?
Бтв Роланд и Моридин, помня, че бяхте добри приятели преди време, не е хубаво да се карате по идейни причини.
Имам един мил спомен от студентско време, когато трима приятели се опитвахме да играем степ в 2 ч. през нощта където сега е подлеза при СУ и милицията ни прибра за дребно хулиганство. Но тя само спомена името на баща си, тогава шеф на ГЩ на БНА и веднага ни пуснаха. Тя ме отвори (свитото провинциално хлапе) за Висоцки, Окуджава и куп други неща. С него си имат 4 хубави дъщери, идейните различия ни разделиха, но все пак си останахме приятели, макар че не сме се виждали от 15 г. насам. Тя се казва Виза Недялкова, той - Андрей Райчев.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 29, 2007 3:05 pm

Хахахахаха, култово :mrgreen:

@Морв - чети по-внимателно

@Рольо - Маркс сигурно го е доказвал на хиляди страници, аз сега в един пост ли ;р Гръбнакът на тезата е ясен и на теб, дали я споделяш е друг въпрос. В тая област доказателства няма, има мнения.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 29, 2007 3:09 pm

Има обосновка на всяко мнение. Ти лелееш времето, в което стоки от основна необходимост са били лукс, за да напуснеш града е трябвало разрешение, а кво остава за абсурдната мисъл да напуснеш страната, а Битълс са били забранени. Аз предпочитам система, която ми дава свободата да пътувам, да уча каквото пожелая и КЪДЕТО пожелая, да получавам цялата информация, до която мога да се добера, и да имам възможност да се развивам в каквато посока си поискам. Плюс, разбира се, достъпа до практически всяка стока, измислена от човечеството де, една достатъчно голяма част от които - достъпни за средния човек. това ме прави гнусен капиталист, явно, но пък гнусният капитализъм ПОНЕ е доказал, че е в състояние да се самоподдържа, вместо да се самоизяде, смелвайки физически и манталитетно десетина поколения само за 50-60 години... :roll:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 29, 2007 3:12 pm

А бе, излезе, че разликата между тогава и сега е основно консуматорска. А тя не е. Не че и консуматорството не си казва думата (да не съм чула повече за шоколад! :evil: ). Примерно, липсата на тоалетна хартия трудно може да бъде компенсирана. Или пък неистовата радост, че са пуснали кренвирши. Или рождените дни, на които човек можеше да получи до двайсетина дезодоранта Rexona (щото точно тогава е имало такава партида) или Зелена ябълка (щото е нямало партида изветрели Рексони)

Става въпрос за унижение. "Пуснали са..." Пуснали са маратонки, пуснали са кренвирши, пуснали са сирене, пуснали са кайма... Само още две години и може да ми дойде реда да си купя Москвич. Стремежът към уравняване. Стоманолеярът е по-важен от лекаря... Примерно. Щото е трудов човек. Плодовете на това уравняване ги берем днеска, когато е гордост да се наречеш столичен шофьор и е срамно да бъдеш учител. Мазолестите длани са по-престижни от бялата престилка. И така нататък. Всичко е объркано. Разликата между капитализъм и социализъм(комунизъм) е една основна - едното е дошло по естествения път на развитие на обществото, другото е синтетика. Колко ще е хубаво да бъдем равни. Да носим еднакви обувки, да ядем еднаква храна, да се обличаме еднакво, да слушаме еднаква музика, да четем еднаква литература.

Е не става така, доказано е. Исторически и културно е доказано.

Уук.