Доста интересен подход за четене.Ashara wrote: Ахахаха.
![]()
Еми, можеш да правиш като една приятелка, прескачаш главите за Ранд (и "трите кокошки") и четеш нататък. Смисъл, то така или иначи си е като сапунка, няма да изпуснеш нещо по-важно.

Доста интересен подход за четене.Ashara wrote: Ахахаха.
![]()
Еми, можеш да правиш като една приятелка, прескачаш главите за Ранд (и "трите кокошки") и четеш нататък. Смисъл, то така или иначи си е като сапунка, няма да изпуснеш нещо по-важно.
Глупости- това да си изясниш детайли по дадена книга или да вникнеш нещо което си пропуснал при първо четене (или да четеш с нов поглед над нещата) в никакъв случай не е тъпчене на място.Celeborn Dumbledore wrote:Избягвам да препрочитам книги, поради две основни за мен причини:
1. Има толкова много книги, които не съм чел, че е престъпление да препрочитам стари.
2. При малкото време което имам трябва да се развивам а не да тъпча на едно място.
Тук не съм много съгласен. Препрочитането на една книга, защото те е накефила, е точно толкова "тъпчене на място", колкото многократното слушане на едно парче или гледане на един и същи филм ("Зорба гъркът" или "Не тъгувай" съм ги гледал има няма 7-9 пъти, и пак бих си загубил време с тях)Roland wrote:Но пък и изобщо не може да се сравнява с прочитането на нова книга, да не говорим, че повечето случаи препрочитането не е с цел някакво изясняване, а просто щото те е накефила книгата и искаш пак. Т.е. точно тъпчене на едно място си е.
Именно!Demandred wrote: Също така обичам да сравнявам как съм възприел дадена книга примерно на 17 и на 25 годишна възраст и как са се променили критериите и възприятията ми..
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests