Хомеопатия, антибиотици, тибетска медицина и биоенергии ;р

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 22, 2010 1:09 pm

Ня ня ня ;Р
А ти сравняваше водата с многото лекарства, а както казах, те са качествено различни - едното е формално възможно, другото - не :Р Но че се намираме на приказка, намираме се де ;Р
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 22, 2010 1:22 pm

Ама попитай ме за вега теста! :drool:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Oct 22, 2010 3:01 pm

Какво е вега-тест? :lol:

Иначе ефекта на паметта може да е най-силен за най-наскоро разтваряното вещество. Примерно. Много неща дават индикации, че може да има нещо в тях, ама не ги изследват въпреки това, щото и в науката има мода и политика, и икономика, и кво ли още не.

Жоро, недей така да ме хвалиш, че ми става неудобно. :lol:
Иначе не знам дали си чел характеристиките на лекарствата - те ти описват типове характери. И не е длъжно да отговаряш на абсолютно всичко написано там, за да се знае, че това ти е лекарството. Освен това имат лекарства по цялата периодична система + чукурнайсе стотин вида от разни видове растения и животни. Видове растения и животни има повече отколкото са болестите ни, които далеч не са толкова неизброимо много. А и болестта в хомеопатията не е наборът от симптоми, а по-скоро е психическия проблем, довел до проявата на нещо си там. И следват модели на поведение в по-общ и по-специализиран вид.

Сега ще ви дам пример с минералната група. Ако се чудите откъде знам тия неща - превеждах една книга на Шанкаран за майка ми. Та минералите (тук те бутат химични елементи от периодичната система под формата на неутрален елемент, йони, вещества - не особено сложни) имат някаква подредена структура. Йонните вещества са си с кристален характер - там има периодичност, далечна подредба. Трошливи са, изградени са от противоположно заредени йони, при които действат електростатични сили на привличане.
Човекът - минерал (аз съм такъв, ама не знам кой минерал точно, щото Ганди не ми каза, за да не ходя да ровя по интернет и да си влияя на резултатите) има систематизиран и подреден начин на мислене. Често такива хора се хващат с математика, точна наука и прочее неща, които изискват логика, последователност, систематизиране, подреденост и т.н.. Не са флексибъл - промените и изненадите не им понасят особено. В школата на Шанкаран вместо да слушат кви субективни и подсъзнателно манипулирани глупости дрънкаш за себе си, те карат да си опишеш чувството, което е в основата на проблема. Като им кажеш примерно както аз казах на Ганди, че съм нон-стоп тревожна (anxious, anxiety - нали имах некъв такъв дизордър според алопатите) и той ме закопа с "опиши как чувстваш тази тревога". Пробвай се да опишеш чувството на тревога, братче. Вски ползва някакви сравнения и метафори за тази цел и тук лъсват разликите между различните групи лекарства. Хората - минерали описват тия неща с някви много неорганични термини - говорят за разрушаване, счупване. Аз си описах тревожността като кълбо плазма, заровено в мен, което е под страшно налягане, сякаш всеки миг ще се взриви като супернова. Хората - растения използват изрази като "ще ме нарани", "наранява ме". Хората - животни не помня кви точно думи ползваха, ама беше нещо с отенък на диво, преследване и т.н.

Човекът - минерал много често показва страх от това да е сам. И разни идиотски проблеми с родителите. Тук пак ти задават въпроси, докато не стигнеш баш до основния проблем, за който много хора даже не си дават сметка че имат. Добре, защо те е страх от слепотата? Защо те е страх от това да не спиш? Оттам - защо те е страх, че няма да можеш да си независим и че няма да можеш да си свършиш добре работата? Оттам - добре, защо те е страх, че ще легнеш на нечии ръце? И така докато стигнеш до това, от което НАИСТИНА те е страх и се разревеш, нали. Ганди, като ми подаваше кърпичката, ми каза, че явно е лош човек, щото разплаква всичките си пациенти. :lol:

Освен това гледат жестовете, които правиш с ръце, защото тях ги правиш подсъзнателно и дават доста инфо на специалиста. Хората-растения имат едни плавни, плавни жестове - сякаш вятър духа листа.

Сънища също са на почит - те дават инфо за подсъзнанието и разни проблеми. Аз понеже не съм от особено сънуващите, нямаше какво да разкажа там.

Та по тоя начин, първо определят към коя група спадаш - минерал, растение, животно. Оттам гледат специфики, за да видят кой минерал, кое растение, кое животно. Там не помня подробности, така че тоя пример не е достоверен, а е само илюстративен. Ако си минерал и имаш страхове свързани със загубата на партньора си, си някой от металните катйони, щото там е особено важно да си с другарче, иначе си зареден и нестабилен. С доуточняване може да се види кой катйон.

Това е по Шанкаран. В България ползват същите групи лекарства, но гледат някви по-повърхностни признаци, които научават от интервюто с теб. Къде и кво работиш. От какво се оплакваш, ма не те разпитват така брутално и ползват инфото от това, което си им казал. И ти като си седнал и си се описал с всичкия си субективизъм, просто им даваш неточно инфо и оттам - лекарствата са на балистичен принцип малко.

Иначе постоянно правят и тестват нови лекарства от различни вещества, растения и животни, така че наборът лекарства в хомеопатията расте непрекъснато.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 22, 2010 3:43 pm

вега теста е явно някакво устройство, което твърди, че ти прави диагностика с електропунктура ор уотевър...

напомня ми на това http://www.oberon-bg.com/en/index.html
за което майка ми се кълнеше, че й познало всичко точно, но кат тръгна да ми описва, звучеше баш като хороскоп. Иначе устройството в тоя случай изглежда доста хай-тек, но фактът, че са го проектирали И СЕРТИФИЦИРАЛИ руснаци, ме прави леко подозрителен. Все пак това е държавата, в която Мулдашев оперира очите на хората....

прилича ми и на едно, дет от години искам да го пробвам - слагаш си краката в няква вода с електролити, която те детоксикира (дотук звучи горе-долу окей) и се оцветява в различни цветове в зависимост от това от какво си бил болен (формално възможно, но леко ме загубиха кат клиент). Но забравих това коя фирма го предлагаше.
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Oct 22, 2010 3:51 pm

OMG!

Вегатестът да не е с онова устройство, което държиш в ръце и си мислиш за съответния орган и то ти измерва по ПОДСЪЗНАНИЕТО от какво страда този орган??? Некво като компютърната диагностика, ама още по-малоумно???

Свекървата беше пощуряла да ни праща на това с Александър. :lol:
Ние двамата бяхме особено цинични в един разговор с нея по въпроса и тя се отказа да ни навива.

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Oct 22, 2010 4:05 pm

Не знам, аз разчитам повече на хардуер: Космодиск, Наколенките на д-р Ливайн, магнитни гривни, такива неща :oops:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 22, 2010 4:09 pm

Амели, това, което ти описваш е човек, който се интересува от проблемите и личността на пациентите си. Това е чудесни и доколкото знам дори има (в смисъл чувала съм го от психиатър) връзка между някои разстройства от рода на депресии и повишена заболяемост от определени съвсем физически болести. Само че като цяло класическата теория на хомеопатията не се опира на това.

Както и да е. За вега-теста:) Благодаря, Амелия 8-)
Това е най-новата мода, предлагат го по повечето среден и нагоре клас козметични салони на цени от 60 докъм 100 лв. Обясняват, че с него могат да определят кои храни са подходящи за теб, да отслабнеш, да надебелееш и вероятно лекува мазоли.

Дотук добре, звучи малко като тест за алергии. Но той не е, той е за енергии. Защото всяка храна имала различна енергийна структура (аз мислех, че има енергийна стойност, но карай) и можело да се тества как ти действа на теб това.

Как става номерът? Значи, чучват те в едно столче, в едната ти ръка пъхат някакъв накрайник, а в другата допират писец до върха на палеца. Чрез измервателен уред на принципа на електроакопунктурата (някакъв галванометър) се мери как реагира тялото при протичане на слаб ток между него и ампули с хомеопатичен разтвор на различни храни. Като начало имаме факта, че всички ампули са пълни само с вода, нали. Но гвоздеят е, че всички ампули са затворени, а стъклото е много добър изолатор. Тоест в най-добрия случай се мери кое стъкло е по добро.

Бтв, и BBC са писали
http://www.bbc.co.uk/insideout/south/se ... ests.shtml

Имам и колежка, която ходи на това. Забраниха й (изненада) шоколад, три месеца се мъчи, макар че беше слаба. Нямаше никакъв положителен ефект нито за здравето й, нито за фигурата й.

Жоре, твоят апарат е много хай-тек.
Повечето са от тоя род
http://www.studio-relax.info/img/otites ... test_2.jpg
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 22, 2010 4:26 pm

я кажете за електролитите :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 22, 2010 4:30 pm

Ам, какво за тях?
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Oct 22, 2010 4:31 pm

Морви, а на какво се опира класическата теория на хомеопатията?

Вега-тестът рути, ще пратя свекърва ми и майка ми да си направят!!! Много ще си паднат по него! :metal:

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 22, 2010 4:37 pm

Morwen wrote:Ам, какво за тях?
ами как ви звучи на вас това, дето съм описал по-горе. предлагат го в някво студио по хан аспарух и съм почти зарибен
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 22, 2010 4:37 pm

Ми мисля, че вече казах - на безкрайно разредени разтвори на вещества, които биха предизвикали същите симптоми. На това че подобни се лекуват с подобни. И тук говорим за физически болести, а не че страх от високо се лекува със страх от дълбоко. Бтв, я разкажи повече за тоя Ганди, че ми стана интересно ( в смисъл наистина, а не че ще тръгна да споря).

Нищо чудно да са си го направили, това е последния писък на модата, правят го във всеки втори салон. :?
I don't wanna die

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 22, 2010 4:41 pm

прилича ми и на едно, дет от години искам да го пробвам - слагаш си краката в няква вода с електролити, която те детоксикира (дотук звучи горе-долу окей) и се оцветява в различни цветове в зависимост от това от какво си бил болен (формално възможно, но леко ме загубиха кат клиент). Но забравих това коя фирма го предлагаше.
Пропуснала го бях. Някъде четох за това - основавало се на съвсем нормална химична рекция (от типа във водата има лакмус) и било пълна измама. Спести тези пари и ги дай за някоя по-благородна кауза:) Иначе аз като видно далавераджийче наскоро си взех някъв ваучер за масаж с ароматни масла. Не храня надежди да ми помогне за квото и да е, просто искам да пробвам малко хедонизъм. Разбира се, тайно се надявам на красив масажист, който не говори на диалект... :lol:
Бтв, от интерес - кви пари искат за това?
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Oct 22, 2010 4:49 pm

Морви, това е вярно, но само донякъде. Хомеопатията се води холистична медицина - тя лекува (или поне така твърдят хомеопатите) болестта като цяло. Така че живо я интересуват психологическите ефекти и лекарствата се изписват след интервю, в което разказваш за себе си, а не след ен на брой лабораторни теста. Това й е принципът.

За Ганди разказах как действа вече. Ученик на Шанкаран (директно от него е учил), който е измислил оная система за диагностициране и изписване на лекарството. От Индия. Има си пациенти в Европа и ходи на 6 месеца да изнася семинари и да си ги нагледа. Аз го намерих през негова ученичка (българска хомеопатка, приятелка на майка ми) - тя ми даде координатите на жената, която организира престоя на Ганди в Белград. А българката го е намерила, когато Ганди е бил в България за няква школа по хомеопатия за кратко. Май тва беше историята.

Иначе самият Ганди - един много черен индиец. През цялото време ме гледаше втренчено и анализиращо и ми задаваше въпрос, след въпроса, докато не му стана ясно за кое лекарство съм. Интервюто продължи малко повече от час - през това време баща ми, Сашо и брат ми нагъваха плескавица в някво заведение наблизо. :lol:

Жоро, детоксикация на целия организъм и диагностика през стъпалата. Във вода. Гив ми а брейк! Ко праим с мастноразтворимите токсини тогаваш? Носим си ги с нас на оня свят?
Купи си ваничка за крака, дето прави джакузи ефект и си топи краката в няква рандъм сол - ще ти е повече от полза - поне ще ти е приятно.

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Oct 22, 2010 7:06 pm

Много ме заинтригува тоя Ганди и да си призная, ужасно ми се прищя да ида на преглед при него. :) Обаче що се отнася до лекуването с гола вода, си оставам скептична. :? Някак трудно ми е да повярвам. Виж, твърдо "за" съм за билколечението. Един дядо-билкар навремето буквално ми спаси живота, като ме излекува от изключително тежка форма на бронхиална астма, да не говоря за братовчедка ми, която при двама родители-лекари оживя благодарение на семена от див фий.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.