Сашко приключи с преиграването на Менкайнда, което направи специално за мен. Някои неща ги мина по по-различен начин, за да може все пак да се забавлява и той.
Значи, искам да обяви на всеослушание, че всички, които мрънкат, че играта им е била къса СА ПЪЛНИ ДО ЗАТЛАЧВАНЕ С ТЕЧНИ, ЗЕЛЕНИКАВО-ЖЪЛТИ, ВОНЛИВИ ЛАЙНА.
Като отвори човек Стийм е фрашкано с някви овце, които чуха от Джим Стърлинг, че Скуер еникс са зла корпорация на злото, която иска да прави трилогия, за да вземе парите на нещастните геймъри и сега повтарят онова за късата и тъпа история като мантра. Енгри Джо и той се хвърли на гюлмето с някво ревю, което ми доказва, че изобщо не е вкарал и две мозъчни клетки в цялата тая калимера. Ми явно не сме играли една и съща игра с целия интернет. Щото аз тая дето я играхме официално я намирам за най-добрия Деус Екс въобще изобщо и като качества се доближава до шедьоври като Red Dead Redemption и Mass Effect. Забавно иначе как масово Гейм пресата отпреди Великата Драма С Транзакшъните, след която стана модерно да се плюе историята, нямаха проблем с въпросната история. ШОК! БОНБА! Дали са им сигурно копия с по-дълъг сюжет и затова! ИЛьОМЕНАТИ!!!!!!!!!!!!!!!
Историята е достатъчно дълга и прекрасно развита. Съвсем добре пейсната, с нагнетяване към края, с яка кулминация и яка развръзка. Да, не спасяваха целия свят ОМФГ, КАК НЕ ГИ Е СРАМ. Вместо това Адам търчеше по задника на някви терористи и се опитваше да ги идентифицира и спре, преди да са гръмнали половин Лондон. Адам не е центъра на вселената (макар че е центъра на няколко конспирации и най-вероятно ще се окаже човека, от когото са клонирани всички Дентъни) - той е едно малко човече, опитващо се да направи един отвратителен свят по-добър, докато иззлобялото население и Илюминатите му пречат. Непосилна задача, с един минимален триумф накрая. Адам няма нужда да спасява света, за да имаме добра история. Той е бивше ченге, настоящ контра-терорист, а не господ (въпреки, че може да изнесе половината лошковци без да се задъха като му надупиш уменията). Историята ни насочва вече към първия Деус Екс по всякакви начини и наистина стои като че ли ще има продължение. Но е достатъчно добре завършена сама по себе си и всички, които мрънкат че не им е, могат да ходят да се гръмнат.
Почти не излязохме от Прага. Драма. Само дето самата Прага е огромна и пълна с неща за вършене, а и има цял отделен хъб с Утулек комплекса, който е няква различна вселена, избиваща малко на Хенгша.
Накрая на играта имаш избор. Ако си чевръст, можеш да спасиш всички. Начи, докато търчахме да спасяваме всички усетих повече съспенс от във филм с Нийсън, или в сериал с Кийфърд Съдърланд. Фак евриуан, дето казва, че му било скучно.
Ако си играл тази игра както трябва, което ще рече, че не си прецапал главната мисия ала Gears of War, за да ходиш да си изсереш Ю-тюб ревюто, а си направил всеки сайд куест и си бръкнал във всеки излязъл насреща ти комп, ще видиш и добре развити персонажи. Адам е много по-добре развит от в ХР - това се дължи на повечето сцени без очила (

) и на повечето разговори с разни персонажи, в които ти става ясно какво му се случва в главата. Сайд куестовете са много и повечето са много яки и напластяват ебаси якия сетинг. ЧУВСТВИТЕЛНО по-яки от тези на Хюман Революшън са.
Проблемите ми с играта са следните: грозни лицеви и телесни анимации при разговор (Адам, който иначе говори като биоробот жестикулира като италианец на екстази). Продължавам да не усещам някви кой знае какви последици от решенията, които взимаме (да, някви хора могат да умрат по трасето, но големия праз, нали). В Мас Ефект цялата вселена почваше да се държи по-различно с теб, ако си парагон или ренегат. Като минаваш от хъб в хъб се чака бая. Ние си купихме SSD специално за случая, иначе сигурно щяхме да откачим. То верно, че гледаш как Адам се вози в метрото или ходи по линиите докато чакаш, които гледки мен лично ме вкарват в олигавен нърдгазъм, но сигурно и на мен щяха да ми писнат, ако трябваше да ги чакаме наистина. Та чувствайте се предупредени и заедно с видеокартите си намерете и бързи хардове. Друго, кво... Малко е тъпо да те пратят целенасочено да обираш банката, която таман си извършал просто щото ти е скимнало, и ти да се държиш като че ли никога не си бил там. Продавачите всеки път ти казват едно и също нещо. High stake диалозите не ми изглеждат никак high stake.
Но това всичкото са бели кахъри. Аре земете я изиграйте вече, че да имам с кого да си приказвам, освен с Александър.