Кой какво чете?
Moderator: Moridin
Регса, чети
. Не знам дали ще ти хареса, няма как и да знам вкусовете ти де, но на мен книгата много ми хареса (така де първите два тома). Ама като казвам много, наистина МНОООГО (особено втория том).
Иначе три дни не мога да спя и само чета безспирно 'Хрониките на Амбър'...

Иначе три дни не мога да спя и само чета безспирно 'Хрониките на Амбър'...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Много точен въпрос, който и аз си задавах докато четох въпросната книга. Е, дочетох я, но повече аз книга на Фийст не смятам да си купя, това беше просто посредственост като по учебник.Regsa wrote:Аз реших да започна "Сага за войната на разлома" на Фийст и вече сто и петдесета страница се питам защо ли си причиних това...

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- JaimeLannister
- Forsaken
Точно това си мислех докато четях първата книжка от Амбърите. Реших, че съм минала възрастта, на която е трябвало да я чета тази книга. Обаче, какво се случи, авторът ме опроверга и нямате представа колко се радвам, че го направи. Книгата е велика, като понавлезеш вече в hard историята с интригите и прочие.
А Фийст и Сагата съм чела преди три-четири години, може би ако я хвана сега ще имам различно впечатление. Но няма да го направя, разбира се, предпочитам да остана с хубавите впечатления.
А Фийст и Сагата съм чела преди три-четири години, може би ако я хвана сега ще имам различно впечатление. Но няма да го направя, разбира се, предпочитам да остана с хубавите впечатления.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Дочетох "Божиите монархии" на Пол Киърни и трябва да кажа, че останах малко разочарован. В продълженията авторът така и не успява да достигне отново нивото на първата книга. Стилът му е все тъй приятен и увлекателен, но сюжетът определено прави крачка назад. Киърни като че ли отделя прекалено много място за описване на мащабни сражения, които се развиват доста еднообразно и скоро се превръщат в досадно повтаряне. И макар че третият том си остава на сравнително високо ниво, в четвъртия и най-вече в петия се забелязват някои грубо скалъпени и нелогични моменти, чиято единствена цел очевидно е да се насочи сюжетът към замисления финал. Този финал пък от своя страна съвсем не е толкова впечатляващ, колкото би трябвало. Изобщо цялата пета книга прилича на нещо скалъпено надве-натри, за да се завърши поредицата. Жалко, можеше да бъде много по-добре!
Стига бе, вече напълно се отчаях! Тъкмо се бях зарекъл че "Бард" вече няма да поглеждам - ми да прощават, ама всичките им 120 книжки ги имам, и да вземат да продължат да се гаврят - тъкмо се бях зарадвал, че ще има малко свеж полъх с Дан Симънс, ама на. Не знам дали има смисъл, ама ако питате мен, да им се обяви един бойкот и толкова. Наясно съм че не са единственото издателство, което издава фантастика, ама все пак имах надежди. А, и аз Стивън Бакстър не видях да е излязъл на този панаир, не че щях да си го взема де, щото го имам в оригинал. Което ме навежда на мисълта да питам - някой има ли представа къде мога да си намеря третата книжка от Manufold серията на Бакстър (имам предвид в българска книжарница).
This signature is not yet rated
- Daggerstab
- Arcanist
Аз пък се сдобих с "Лъвовете на Ал-Расан" на изгодната цена от 4 лева - след като моят набег към панаира завърши с депресия по повод финансовото ми състояние се замъкнах на една кашон-сергия, където има хубави неща за малко пари, и си я взех.
В момента не съм в настроение да описвам подробно впечатленията си, затова с две думи - хубава книга. Разбрах най-сетне защо Спархоук Арабски не я харесва
В момента не съм в настроение да описвам подробно впечатленията си, затова с две думи - хубава книга. Разбрах най-сетне защо Спархоук Арабски не я харесва

Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Завърших Планетата в края на времето на Фредерик Пол, и не знам дали скоро ще си намеря sci fi книга, която да ми хареса толкова, колкото тази. Във възторг съм от Планетата - мащабите на действието, героите, етапите, през които премина човечеството на Нюманхоум, умиращата Вселена и много, много други неща. Чудесна книга.
Сега чета Мост от пепел на Роджър Зелазни. Започва малко объркващо, предполагам, че ще бъде в типичния за Зелазни стил. Паралелно опитвам да чета и Магистрала на вечността на Клифърд Саймък.

Сега чета Мост от пепел на Роджър Зелазни. Започва малко объркващо, предполагам, че ще бъде в типичния за Зелазни стил. Паралелно опитвам да чета и Магистрала на вечността на Клифърд Саймък.
pulled out
- JaimeLannister
- Forsaken
Напълно те разбирам относно "Планетата...". Накара ме да се почувсвтам малък и все пак част от цялото....Morgana wrote:Завърших Планетата в края на времето на Фредерик Пол, и не знам дали скоро ще си намеря sci fi книга, която да ми хареса толкова, колкото тази. Във възторг съм от Планетата - мащабите на действието, героите, етапите, през които премина човечеството на Нюманхоум, умиращата Вселена и много, много други неща. Чудесна книга.![]()
На мен "Планетата..." ми хареса, но не чак толкова много, сега ако ме питате едва ли ще си спомня много от сюжета й.
А иначе покрай началото на сесията почнах да си препрочитам части от...Колелото на Времето. Да, знам, че нещо ми има.
А иначе покрай началото на сесията почнах да си препрочитам части от...Колелото на Времето. Да, знам, че нещо ми има.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Не мен Планетата ми действаше дразнещо, но бях в тежка форма на липса на книги и четях всичко напечатано, дори да е стар вестник.
@ Мат, поне се погдотвяш за великата дата през октомври. А и ти е за изпита, ама не си признаваш, за да не разберат хората, колко точно си паднал...
Аз пък като всяка сесия си препрочитам Бюджолд.
@ Мат, поне се погдотвяш за великата дата през октомври. А и ти е за изпита, ама не си признаваш, за да не разберат хората, колко точно си паднал...

Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving