ТЕМА ЗА ТРЕЙЛЪРИ
Re: ТЕМА ЗА ТРЕЙЛЪРИ
Аз тоя филм ще го гледам само заради Афлек, щото гангстерската тематика толкова да ми е писнала, че повече няма накъде. Плюс че просто едва ли в близко бъдеще някой ще надскочи първите 2 сезона на Boardwalk Empire. Но сухият режим в Америка трябва да е един от най-скучните и изсмукани периоди.
И като говорим за преекспонирана история.
Hacksaw Ridge
https://www.youtube.com/watch?v=s2-1hz1juBI
Или евентуалното завръщане на Мел Гибсън като режисьор. За филма се говори все едно е новият Райън, което мен и не ме съмнява. Гибсън е железен режисьор и липсата му се усещаше след Апокалипто. И реално наистина нямах търпение за нови филм под негово ръководство.
------------------------
A новото с Уил Смит мяза да е такава сапи шитня и толкова да се напъва за тоя оскар, че срам да те хване:
https://www.youtube.com/watch?v=6FRB2K131-E
А Брад Пит е забравил да играе май. Освен това доста тъпо решение да вземеш него в такъв тип филм, след като е участвал в Inglourious Basterds. От тоя трейлър освен да те хване срам за хората, направили това нещо друго не става.
https://www.youtube.com/watch?v=nBTwUhtd3KM
И като говорим за преекспонирана история.
Hacksaw Ridge
https://www.youtube.com/watch?v=s2-1hz1juBI
Или евентуалното завръщане на Мел Гибсън като режисьор. За филма се говори все едно е новият Райън, което мен и не ме съмнява. Гибсън е железен режисьор и липсата му се усещаше след Апокалипто. И реално наистина нямах търпение за нови филм под негово ръководство.
------------------------
A новото с Уил Смит мяза да е такава сапи шитня и толкова да се напъва за тоя оскар, че срам да те хване:
https://www.youtube.com/watch?v=6FRB2K131-E
А Брад Пит е забравил да играе май. Освен това доста тъпо решение да вземеш него в такъв тип филм, след като е участвал в Inglourious Basterds. От тоя трейлър освен да те хване срам за хората, направили това нещо друго не става.
https://www.youtube.com/watch?v=nBTwUhtd3KM
Донякъде си прав, но пък предимството да си залупен като мен и да не си гледал филми и сериали които болшинството хора са, е че разни тематики и периоди които на другите хора са писнали, на мен не са. 

Last edited by Claymore on Mon Nov 14, 2016 11:52 am, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
трубадур
.
Примерно в Tenshi no Tamago и The Sky Crawlers са абсолютно на място.
Пък в Patlabor OVA и Urusei Yatsura (ако може да го броим) почва изграждането от абсолютната нула и го прави добре.
Не страдам от манията за тоталното изтребване на последния. Просто е инструмент, който трябва да се ползва разумно и според историята. На някое място, ще е признак за авторов мързел, на друго ще помогне разбирането и ще оправи темпото.
Щото аз повече клоня към b-movie впечатленията от трейлъра на Martix.
Martix
Спешъла към ТВ сериала (който е безсмислен без да си гледал останалите серии) или филмът в света на Arise, който е в най-мразената итерация и е рожба на друг екип - този зад треша Psycho-Pass?
Феновете му твърдят, че точно загадъчността и неизказаните неща са най-елитното му качествоа некадърност

Примерно в Tenshi no Tamago и The Sky Crawlers са абсолютно на място.
Пък в Patlabor OVA и Urusei Yatsura (ако може да го броим) почва изграждането от абсолютната нула и го прави добре.
Този филм съм го гледал поне 10 пъти.вземи си го припомни ти
Да, той я сваля и се докарва малко повече интелектуалец отколкото е, обаче ако помниш ТЯ в този момент е под контрола на една от есперите, която насочва разговора към философия/разяснения и сама вмъква доста монолог.Канада и мацката в затвора
Тъй де, Akira е много по-добре структуриран (все пак е един от най-любимите ми аниме филми), просто отбелязвам, че съдържа доста инфодъмп.на преден план винаги са отношенията между героите и чак тогава идва информацията
Не страдам от манията за тоталното изтребване на последния. Просто е инструмент, който трябва да се ползва разумно и според историята. На някое място, ще е признак за авторов мързел, на друго ще помогне разбирането и ще оправи темпото.
Защото първият филм, не е съвсем характерен за цялата поредицата, а и авторите на игралния обясниха, че ще адаптират/реинтерпретират едни неща от втория сезон на ТВ сериите.Защо да не е, единственият гоуст досега, с който има досег е именно анимето
Ма сериозно ли?да е доста над анимето във всяко едно отношение
Щото аз повече клоня към b-movie впечатленията от трейлъра на Martix.
Martix
Кой водиш за 3-ти?достатъчно болезнени спомени от злощастното ми гледане на 3-те филма
Спешъла към ТВ сериала (който е безсмислен без да си гледал останалите серии) или филмът в света на Arise, който е в най-мразената итерация и е рожба на друг екип - този зад треша Psycho-Pass?
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Казах, ако филмът се окаже добър ще е над анимето, което има само едно наистина безупречно качество - анимацията. Ако не е - все тая. Няма да е първият разочароващ сай фай. Даже не помня кога се появи последният хубав такъв. The World's End може би?
Инфодъмпът е инфодъм, само ако е инфодъмп
Това в акира не е, обсъждане на теми е, разясняване на проблеми между хора и дори в случаите, когато историята позволява за директно изливане на инфото пак не го правят, а действат внимателно.
На мен ми е любимото аниме, бтв, и ми е във вечната топ петица на всичко филмово въобще. Именно защото, освен заради прекрасната анимация, действа умело и с уважение хем към себе си и историята си, хем към зрителя.
Нещо, където гоустът се дънеше. Особено оная сцена на лодката - направо ме съсипа и то след поредица от сходни и последвана от такива. И там просто е инфодъмп, т.е. снесена по най-ужасния и некадърен начин информация, нужна на зрителя да разбере за какво става дума, а не както е в добрите филми, умело вмъкнат в диалога елемент, който обаче не взима централно място и не затормозява темпото.
Между другото когато филмът (гоуста тва) мълчи и е само анимация и звук е пиршество. Особено финалната пуцалка с танкчето си е баси оргазма.
УДАРИХ ИЛЯДО МНЕНИЯ!!!!! ЙЕ. За малко да направя отделна тема с мемета да отпразнувам постижението, че съм написал толкова много глупости. Ма ме мързи.
пп. Аз дося малко наизуст плямпах, щото имах само отделни клипчета и си градях представа на тях и какво ми се гледа реално. Ей го трейлъра на гоуста:
https://youtu.be/G4VmJcZR0Yg
Бе, евтинее да го еба. И тоя гаден син отенък на всичко, мани че е омръзнал, ама вече ми докарва физически дискомфорт, докато го гледам, плюс че и това ще е много тъмен филм, дето ще се дзверя през цялото време
Инфодъмпът е инфодъм, само ако е инфодъмп

Това в акира не е, обсъждане на теми е, разясняване на проблеми между хора и дори в случаите, когато историята позволява за директно изливане на инфото пак не го правят, а действат внимателно.
На мен ми е любимото аниме, бтв, и ми е във вечната топ петица на всичко филмово въобще. Именно защото, освен заради прекрасната анимация, действа умело и с уважение хем към себе си и историята си, хем към зрителя.
Нещо, където гоустът се дънеше. Особено оная сцена на лодката - направо ме съсипа и то след поредица от сходни и последвана от такива. И там просто е инфодъмп, т.е. снесена по най-ужасния и некадърен начин информация, нужна на зрителя да разбере за какво става дума, а не както е в добрите филми, умело вмъкнат в диалога елемент, който обаче не взима централно място и не затормозява темпото.
Между другото когато филмът (гоуста тва) мълчи и е само анимация и звук е пиршество. Особено финалната пуцалка с танкчето си е баси оргазма.
УДАРИХ ИЛЯДО МНЕНИЯ!!!!! ЙЕ. За малко да направя отделна тема с мемета да отпразнувам постижението, че съм написал толкова много глупости. Ма ме мързи.
пп. Аз дося малко наизуст плямпах, щото имах само отделни клипчета и си градях представа на тях и какво ми се гледа реално. Ей го трейлъра на гоуста:
https://youtu.be/G4VmJcZR0Yg
Бе, евтинее да го еба. И тоя гаден син отенък на всичко, мани че е омръзнал, ама вече ми докарва физически дискомфорт, докато го гледам, плюс че и това ще е много тъмен филм, дето ще се дзверя през цялото време

трубадур
Лично мен трейлърът ме кара да се съмнявам още повече в нея.
Да, естетически са адски красиви и ги има във всички филми на Оши, но ако не си свикнал на стила му, хем ще те дезориентират, хем може да пропуснеш да им се насладиш, докато се опитваш да ги разбереш.
Между другото с времето почва да ги прави малко по-разбираеми и лесни за възприемане, като в GITS:Innocence (или пък аз свикнах
).
И сам не вярваш на тази възможност нали?ако филмът се окаже добър
Лично мен трейлърът ме кара да се съмнявам още повече в нея.
Т.е. когато те кефи, не е...ми убу.Инфодъмпът е инфодъм, само ако е инфодъмп
Лично за мен този момент направи филма още по-неразбираем. Бях някакъв "Ама наистина ли трябваше сам да се досетя? Това тук е checksum проверка, че не съм проспал филма?".И там просто е инфодъмп, т.е. снесена по най-ужасния и некадърен начин информация, нужна на зрителя да разбере за какво става дума
Ако просто бяха природни/градски гледки отразяващи емоциите на главните герои - супер, но в тях се случват събития за които зрителят новак в поредицата (всички ние, защото тогава не е имало начин да сме чели мангата) няма достатъчно информация, съответно и не може да зацепи.Между другото когато филмът (гоуста тва) мълчи и е само анимация и звук е пиршество.
Да, естетически са адски красиви и ги има във всички филми на Оши, но ако не си свикнал на стила му, хем ще те дезориентират, хем може да пропуснеш да им се насладиш, докато се опитваш да ги разбереш.
Между другото с времето почва да ги прави малко по-разбираеми и лесни за възприемане, като в GITS:Innocence (или пък аз свикнах

Е, там и без да си гледал филма, пак ще схванеш за какво става дума.Особено финалната пуцалка с танкчето
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
Баце, стига вади от контекст, дейпа. Или деа знам, чети целото мнение, кат си тръгнал да вадиш произволно изречения. Обясних и за инфодъмпа, кога изливането на информация е, и кога е органична част от диалога, и за филма дописах и за анимето и за всичко, запри се
трубадур
Какво не съм разбрал/прочел?
Просто за мен инфодъмп е някакъв синоним на експозиция, а за теб е винаги с отрицателна конотация.

Това, че цитирам само част от текста (с цел по-голяма компактност на и без това раздутите ми текстове), не значи че не коментирам цялата мисъл...викам вече да сте ми свикнали.стига вади от контекст
Т.е. дали е инфодъм или го определяш според това - дали ти харесва употребата или не?Обясних и за инфодъмпа, кога изливането на информация е, и кога е органична част от диалога
Какво не съм разбрал/прочел?
Просто за мен инфодъмп е някакъв синоним на експозиция, а за теб е винаги с отрицателна конотация.
Постът го бях написал преди да добавиш твоето PS, но не го разкарах, защото и без трейлъра предполагам, не си таял големи надежди за този филм, а само нещо се правиш.и за филма дописах

Е па нема.запри се
Ми не е според мойто усещане. Инфодъмпът не е синоним на експозиция, ами нейната най-лоша проява, да го кажем по друг начин, инфодъмпът е некадърна експозиция. То и затва има тоя дъмп в името. С лайновоза ти изсипват информацията.
Експозицията е нужна, с нея нямам проблем, стига да е направена умело. Докато инфодъмпът няма никакви естетически качества, което го прави натрапчив, вади те от историята и те връща в реалността и осъзнаваш, че гледаш творческите напъни на катили в общи линии.
Експозицията е нужна, с нея нямам проблем, стига да е направена умело. Докато инфодъмпът няма никакви естетически качества, което го прави натрапчив, вади те от историята и те връща в реалността и осъзнаваш, че гледаш творческите напъни на катили в общи линии.
Kôkaku Kidôtai (1995)alshu wrote: MartixКой водиш за 3-ти?достатъчно болезнени спомени от злощастното ми гледане на 3-те филма
Innocence (2004)
Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society (2006 TV Movie)
Ама как да е, тея неща съм ги гледал преди 5+ години. Вече съм достатъчно голям, за да мога да си търся в какъв ред се гледат разни неща. След 10-тина години може да се пробвам пак със GITS-овете, като довърша Monster.
There are no rules! I'm gonna get you!
Martix
В противен случай Solid State Society трябва да ти е дошло малко странно, особено с това, че е в различен свят от другите филми.

Факт е, че има начин да се настроиш (дропвал съм го няколко пъти) и да го изгледаш така, че да извадиш само забавните елементи (примерно идиосинкратизмите на Лунге и прагматизма на Гримър), но ако просто го избуташ пряко сили - никакви върховни проникновения няма накрая.
Аз пък под впечатление от live action сапунките, които гледате с години съм останал с грешното впечатление, че това безкрайно разтакаване в Monster би трябвало страшно много да ви хареса.
Явно има специални критерии и за тегленето на локуми.
Да разбирам ли, че си гледал и сериала Ghost in the Shell: Stand Alone Complex?Вече съм достатъчно голям
В противен случай Solid State Society трябва да ти е дошло малко странно, особено с това, че е в различен свят от другите филми.
Ако го постигнеш едва ли ще ти се промени мнението и за него и за други аниме френчайзи.като довърша Monster

Факт е, че има начин да се настроиш (дропвал съм го няколко пъти) и да го изгледаш така, че да извадиш само забавните елементи (примерно идиосинкратизмите на Лунге и прагматизма на Гримър), но ако просто го избуташ пряко сили - никакви върховни проникновения няма накрая.

Аз пък под впечатление от live action сапунките, които гледате с години съм останал с грешното впечатление, че това безкрайно разтакаване в Monster би трябвало страшно много да ви хареса.

Кво ти странно, въобще не сгрях какво се случва през половината време, ама тва важи за много арт анимета (мога да говоря с часове за това колко малко разбрах от евангелиона).alshu wrote:MartixДа разбирам ли, че си гледал и сериала Ghost in the Shell: Stand Alone Complex?Вече съм достатъчно голям
А сериалът не съм гледал, щото тогава си търсих само филми. Обвинявам Amelia за всичко, тя ми ги препоръча тея неща, а бях млад и невинен

Мхм, още съм на 1/3, но вече почва да ми намирисва, че няма да има откровения накрая. Просто всички правят свирки на др. Тенма, щото е перфектен във всичко и историята се влачи толкова бавно, колкото са посмели. Не че е лошо аниме, ама е много тегаво за гледане. И тъй като не обичам да гледам по 10 неща наведнъж сега то ми затлачва опашката. Anyway, Martix problems.alshu wrote:Ако го постигнеш едва ли ще ти се промени мнението и за него и за други аниме френчайзи.като довърша Monster
Martix
Съмнявам се да ти е препоръчала да прескочиш сериала или да гледаш директно SSS.Обвинявам Amelia за всичко
Разбира се, че не. Тогава гледах само филми, за да мога да изгледам повечко неща за по-кратко време и като ми препоръча франчайза изгледах само филмите. Hence the laughing smily.alshu wrote:MartixСъмнявам се да ти е препоръчала да прескочиш сериала или да гледаш директно SSS.Обвинявам Amelia за всичко

Да бе, щото кой не обича безкрайни разтакавания. Защо мислиш гледам толкова малко сериали в днешно време. Щото трябва да ходя и на работа. Не, че е лошо да си развиеш историята бавно и постепенно, но просто нямам време за такива лигавщини. О господи, току що го осъзнах, илюминатите са организирали обществото по такъв начин, че да нямаш избор, освен да станеш фен на MCU.alshu wrote: Аз пък под впечатление от live action сапунките, които гледате с години съм останал с грешното впечатление, че това безкрайно разтакаване в Monster би трябвало страшно много да ви хареса.
^ Прибийте ги с камъни, не харесват монстър.
Най-ненужното продължение евър:
Bad Santa 2
https://www.youtube.com/watch?v=L87utWhvi8A
Единственият начин това да става за гледане е, ако Christina Hendricks е фул фронтал.
Най-ненужното продължение евър:
Bad Santa 2
https://www.youtube.com/watch?v=L87utWhvi8A
Единственият начин това да става за гледане е, ако Christina Hendricks е фул фронтал.
Beauty and the Beast
https://www.youtube.com/watch?v=SqQvZ_VUtg8
Някои сцени са почти идентични с анимацията, както я помня. НО говорещите предмети са повече от creepy.
иииии една вълнуваща дискусия за цвета на роклята на Бел
http://www.tor.com/2016/11/03/belle-bea ... w-or-gold/
https://www.youtube.com/watch?v=SqQvZ_VUtg8
Някои сцени са почти идентични с анимацията, както я помня. НО говорещите предмети са повече от creepy.
иииии една вълнуваща дискусия за цвета на роклята на Бел

http://www.tor.com/2016/11/03/belle-bea ... w-or-gold/
shadow dance nikoga ne luje