За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Thu Sep 10, 2009 12:43 am

То авантата е неизчерпаема, ала и ние не сме го включвали от има няма два месеца вова. Напоследък все по-интересни неща наизскачат, Бената все повече се заиграва с новия обектив и фотошопа, пък аз покрай дърводелстването и другите ремонтни дейности нямам никакво желание за нещо различно.... Мдам, болен мозък съм....

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Sep 10, 2009 11:22 am

само да известя - днес на Зенедар дейли хероика е Окулус :D Даларан е пълен с разочаровани играчи от това :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Sep 10, 2009 11:38 am

Че защо? С последните промени драконите се скалират според екипировката ти (не само Окулус, но и Малигос). Като им влезеш с Т8.5 сигурно с два дракона ще им разкажеш играта :lol:

А пък аз успях да изуча всички инскрипторски рецепти (според Акис), последната беше таз дето се превръщаш във вълк :lol: :lol: Известно фармене падна на траперите в Силвърбруук (Гризли Хилс), че преди това трябваше да правя и куести за да ме намразят (че са Алианс-френдли :roll: )

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 10, 2009 12:18 pm

Може и да го направя довечера. Като гледам бройката записани хийлъри, рейд май така или иначе няма да има.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 10, 2009 1:02 pm

Жалко :(. Искаше ми се да се помъчим още на Близначките. На 10-man битката е толкова лесна, на 25 е просто голям хаос и много масов дмг тече :(. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Goshko
Misting

Post by Goshko » Thu Sep 10, 2009 1:48 pm

След една хубава отпуска се върнах да поиграя :)

Понеделник и вторник направихме 40 опита на Beasts ама сме слаби и не ставаме, та не ги убихме. DPS-a все не стига, от 24тия опит нататък бяхме само с 2 танка и 5 heal и пак от време на време не успяваха да убият навреме Gormok, a а когато успяваха пълната паника на червеите ни довършва :( Отделно въпроса че танковете ни не са с BiS gear и от време на време се получаваше 65k за 0.65 секунди, давай следващия опит. Не е за 2 танка тази битка.

Вчера поне си направихме ToC с почивки между босовете за да се гледа мач и крясъци в TS за разни положения, но поне хората които нямаха телевизор имаха коментар на живо :lol: и взех няколко предмета. Пак с 5 heal (на beasts с 4 за по интересно). Беше доста смешно по едно време някой се обажда (след като е умрял в зелените кръгове - сакън ще му падне dps ако мръдне) "Айде бе хора какво става с heal-a" и му отговарят "Нищо не става просто сме 4" повече забележки в тази насока нямаше :)

След ToC заформихме и Ulduar но поради късния вече час само до XT. Стигаме XT в 12 без 15 и решаваме да правим XThard въпреки че сме 5 heal. Беше изненадващо лесно и даже падна правилния loot (cloth bracer-a с haste и червения socket) но го оставих за priest-a който обикновено е holy - нали по принцип съм дисциплина, а и вече доста си намалих crit-a.

Elayne каква тактика прилагате на близначките че ви се струват трудни. Аз двата пъти като ги правих ми се сториха толкова смешно лесни че не знам.

Да се похваля - взех някакъв Relentless предмет от VoA25 и цялата гилдия се забавлява защото аз съм изявен PvP играч със под 5k honorable kills за 4 години :D
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 10, 2009 1:55 pm

Снощи уайпвахме като пълни идиоти на Близначките. Честна дума, нямам представа какво точно правехме, обаче това беше ужасно масов демидж. И между другото сблъсъкът с орб от противоположния цвят винаги ли носеше масов демидж? Защото и като чета в нета (wowwiki), не видях да го пише. А и предния път беше ужасно лесно. Не знам, просто пълен хаос и срам снощи. Но демиджът просто беше прекален.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 10, 2009 2:04 pm

Е аз се срамувам и досега за Близначките. Когато целият рейд носи много демидж просто не знам какво по-напред да направя. Тичах за тия топки, улавях чат-пат по някоя черна, защото вървяха в комплект понякога, ползвах Prayer of Healing на моята си група и мелетата, хвърлях око на танка при нас и се опитвах да се местя и към средата, за да ловя кастър групата на Таис, която (групата) умираше първа.

От 7 хийлъра - аз последна :(. Не знам защо и как. :?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Goshko
Misting

Post by Goshko » Thu Sep 10, 2009 2:24 pm

Топките от грешния цвят винаги са си правили splash dmg. Стори ми се малко повече AoEто наистина но го отдадох на факта че предния път бяхме с 2 heal повече.

Ами аз бях на дисциплина, какво правех - PoM винаги като мога (сложил съм с на Power Auras да ми излиза като е off cooldown та не е трудно), през останалото време редя щитчета на който мога, penance/flash/binding heal на който ми се стори много назад. По принцип съм на танк, но босовете определено не бият много та имам свободно време да си избирам кой да лекувам. Бяхме с holy priest, disc priest, resto druid, holy paladin и resto shaman. Имах 2900 hps само от absorbs на щитове тоя бой, доста беше забавно :)

По-важно е каква тактика ползвате за да ги убиете. Ако не сте на hard mode или ако не гоните achievment-a да се делите на групи и да с мъчите да спирате всеки heal е безсмислено и затормозява излишно - целия raid с черно освен 2 healers които да обират бели топки и 1 offtank който да вземе черната валкирия и стапяте бялата. Това че ще има 1-2 heal-a от черната които няма да спрете е без значение enrage timer-a е повече от достатъчен.

Elayne на holy ли беше че с prayer?

После на Ануба holy попа полузаспал и/или не помни какво се прави на трета фаза като ги заразмятва тия ми ти CoHs и PoHs в TS 5 човека му викат "Стига ги лекува бе" "Спри с тоя PoH" "Само танка какво правиш" :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 10, 2009 2:39 pm

Ние се делим на групи. общо взето две групи в различни цветове, като хийлърите са обикновено в противоположния цвят. Оттам нататък почва да тече някакъв масов демидж (поне снощи). Не зная кой колко е бил близо до околните, когато е нагъвал орбовете, обаче просто беше зловеща картина. Изглеждаше не като да е splash dmg с определен обхват, а просто масов за целия рейд, ако някой нацели грешен орб. А гледах на някои клипчета, че народът хваща орбове едва ли не без да се обръща внимание на цвета, само да не стигнат до боса. С Дима и двете сме дисциплина. По едно време гледаш, че едва ли не всичко наоколо е с weakened soul, изяден шийлд и пак на половин живот и се набираш като луд на PoH. И пак не успяваш да аутхийлнеш.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Thu Sep 10, 2009 2:46 pm

На дисциплина свиквай да си последна - Recount не брои absorbs от щитове без допълнителен addon и дори и с него не ги добявя към healing done. Ако минаваш някой на дисциплина в recount значи той не прави нещо като хората :) Иначе си свали Recount Guessed Absorbs ще видиш че нещата въобще не са толкова зле колкото изглеждат на reccount-a. Ако някой каже нещо линкваш guessed absorbs и го питаш той колко healing има направено от щитове.
Last edited by Goshko on Thu Sep 10, 2009 2:48 pm, edited 1 time in total.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 10, 2009 2:48 pm

И аз това й казвам:) Вчера и двете имахме солидно количество абсорб на всяка битка. И в интерес на истината на някои битки тя минаваше не малко хийлъри.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 10, 2009 2:55 pm

Да, добре, знам. Все пак хората си мряха като мухи на Близначките. И ти като хийлър си се чувстваш отговорен.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Sep 10, 2009 3:10 pm

то никой от нас не очаква дисциплина прийст по върховете в Рекаунта, но когато видиш холи-прийст под дисциплина-прийст, се чудиш наистина какви ги върши в рейда...

а снощи бяхме трагедия... за по-голям срам - бяхме тръгнали със 7 хилъра в рейда, а рейда си умираше от понесения дмж... както Ланис казва, при нас се разделяме по равно дпс и хилъри, като заставаме отляво и отдясно... тези от дпс-то, дето бият по тъмната мома, вземат светлия цвят, а хилърите им - тъмния, за да обират орбове... за светлата мома - обратното... и както казаха - масово умирахме на орбовете... само дето какво видях... хилърите, дето трябваше да хийлвата нашата лявата страна - трима на брой, застанали на групичка при входа на инстанса... демек де що черни орбове идат от горния край се блъскат в бялото дпс и онези се опитват да аутхийлнат аое-дмж, вместо да си мръднат задниците да се разместят по начин, че да има хилър и в горния край да обере орбовете... единия път дори умрях директно от липса на хийлинг, като получих уиспър от хилър от нашата група, че съм им била "аут ъф рейндж"... :shock: при 7 хилъра, да умреш не от орбове, си е повече от срамота... за мен си бе просто нуубско изпълнение... опитах се да го кажа и в рейд-чата да се разпръснат, РЛ го потвърди, ама послушаха ли - нее... Фиделити и Анакс бяха тотално излишни в рейда... гушнали тотемите на Вура, как не мръднаха от местата си там... на практика от 7 хилъра, ние карахме с половината, а останалите само запълваха слотове... ако се бе спазила тактиката и бързо се обираха орбовете, ни масов дмж щеше да има, ни зор за се аутхийлва... ама то това се и очакваше, щото още от първите босове тръгна на зле рейда, дето мряхме поне 4 пъти... Ланис може да потвърди предишните седмици дали сме имали проблеми с първите босове или с Близначките... всеки си вършеше работата и нямаше дмж, от който да настава масов мор... такова чудо, като снощи не сме имали...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 10, 2009 3:29 pm

Честно казано, наистина си беше странно. На моменти имах чувството, че никой не хийлва, което не върви просто да е вярно, защото в момента имаме още един хийлър с капацитета на Муун - т.е. Муун и Вура са страхотен АоЕ тандем. Двете с Дима блъскахме шийлд при всяка възможност - общо взето не е имало момент, в който да се стои, без нищо да правиш и да се мотаеш. За пръв път от много време ми се случва да вляза във втора фаза на първата битка (червеите) с мизерна мана. Какво правеха хората, как се разпръсваха, нямам идея. А това, дето редовно енрейджвахме третия дзвер вече беше върхът. Съответно танкът мре, добичето помита половината рейд, успява да го спре другия танк и така.

А това, дето ни мреше редовно танк на първото добиче, просто не знам как да го коментирам. Вярно, че Хао стоеше с 4 стака, което макар да е healable, не е особено препоръчително, при хаотичния хийлинг, дето го имахме вчера. Но и не е само това. Абе тотален хаос бяхме.

Добавено: Абе, аз наистина съм силно озадачена - гледам няколко филмчета днес и по тях народът просто тича и обира орбове и гледам, че често не подбират цвят. Не може да са били само орбовете проблемът. Гледах сега и tankspot клипа - общо взето казват, че е ако те удари противоположен по цвят орб, получаваш демидж, но не е голяма трагедия. И действително 7к можеш да си ги хийлнеш. Въпросът е да не са 5-6 човека край теб в тоя момент. Или знам ли и аз какво.