Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Feb 21, 2011 2:26 pm

Amelia wrote: едит: Първите 2 минути на Катанагатари ме отнесоха. Спрях анимето и сега ще си ги пусна пак. Дано и нататък да има толкова епични сцени.
Т'ва и аз мислех да го подхващам. А някой може ли да ми препоръча нещо философско с майндфък елементи като Serial Experiments Lain?

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Feb 21, 2011 4:41 pm

Да бях погледала, че са по 50 минути тез епизоди, омг! Седим и си гледаме и то не свършва :lol: Katanagatari имам предвид, бая се посмяхме, ще се гледа :)
Иначе Summer Wars го гледахме преди месец и нещо, много приятно беше :wink:
Друго, което се гледа е Beelzebub - уникална простотия :lol:

Cruelty
Paragon

Post by Cruelty » Mon Feb 21, 2011 4:59 pm

Анимираха ли го вече :). Мангата от самото начало е дива простотия :lol:.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Feb 21, 2011 5:37 pm

Да, аз се каня и на мангата, ама ще видим кога :roll: Обикновено в минимум 15 от 20-те минути се гърча на стола си от смях :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 21, 2011 7:04 pm

Claymore47_Fen wrote: Т'ва и аз мислех да го подхващам. А някой може ли да ми препоръча нещо философско с майндфък елементи като Serial Experiments Lain?
нещо такова може да свърши работа...
http://en.wikipedia.org/wiki/Haibane_Renmei

http://en.wikipedia.org/wiki/Mushishi
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Feb 21, 2011 7:53 pm

Човек ти си екстрасенс, аз и без това мислех да го подхващам!

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Mon Feb 21, 2011 9:57 pm

Мушиши е гениално. :D

Аз си гледам Гинтама и от време на време Кеншин.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 22, 2011 8:43 am

Аз излапах новите на Hajime no ippo и са пак за н-ти път старите... :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 22, 2011 9:15 am

И аз ги изгледах всички и се чудя дали да почна New Challenger .

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Feb 22, 2011 10:29 am

Еми още от същото :). Малко анимацията по нова де, простаците са си същите, а и Дате с Световния и ТАКАМУРАААААА вс Хоук къртят секакъв фаянс :) :twisted: тия с Геромичи малко сериите беха мех само.

Ше фана мангата :D

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 22, 2011 10:50 am

Трябва да си призная че фаворита ми в серията беше Такамура а не Иппо както е било предвидено по сюжет.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 23, 2011 12:52 am

RRS - Споко, това се случва с всички гледащи Иппо. :D
Клеймор - не бих рекла, че в Мушиши и Хайбане Ренмей има майндфък, но си заслужават гледането. Хайбане има някво усещане като на Лейн, ма не съвсем. Виж Boogiepop Phantom - то е някъв майндфък, дето повече мяза на Лейн, ма аз нещо така и не го харесах.

Катанагатари свърши. Беше неортодоксално, с доста готина идея, но нещо не успя да ме влюби в себе си. Твърде много дърдореха и философстваха, а това рядко е добре, когато авторите нямат какво толкова да кажат всъщност. ТВЪРДЕ МАЛКО ТВЪРДЕ НЕВДЪХНОВЕН бой. ТВЪРДЕ АБСУРДЕН фенсървис.

Артът беше готин, макар че на моменти го променяха по неприятни за мен начини (по едно време всичко беше с едни дебели черни линии очертано - като в някое Картуун нетуърк филмче). Музиката беше няква еклектична смес от гениални тракове, които пасваха просто зловещо добре + хубави тракове, които не пасваха особено (отново имахме рап в самурайско аниме - не им ли писна?) + лоши тракове, които изобщо не пасваха + убердолнопробен джей-поп в ОП-а. Сякаш анимето не беше особено сигурно кво иска да бъде. Тая шизофрения я имаше и отвъд музиката - в началото на един от епизодите, например, гледахме как сестричката на нашия изтребва някви чиляци като в аркадна игрица за някоя от олд джен конзолите (примерно Нинтендо 64). Тва на средата на феодалния сетинг със самураите и нинджите, нали. Беше някво инцидентно, такова, и седеше кат на свинче звънче. Не че нямаше и други футуристични елементи в сериала - то си има и обяснение за тях, ама от това НАИСТИНА нямаше нужда.

Персонажите бяха средна хубост и не ме зарибиха. Отчитаха и развитие някво, уви, основно с дълги монолози и (понякога) диалози. Предпочитам тия неща да ми се показват, а не да ми се казват, щото и баба може да ляля, ма не може да ляля задължително достоверно. Иначе бяха някви зрелищни идиоти от първия до последния. Някои от тях снесоха много яки лафчета. А сестричката беше потресающа, но като й обясниха поведението, си загуби зловещото очарование. Не можах да повярвам на главната героиня, изобщо, а главният герой беше само една идея по-достоверен. И това между тях мога да го нарека само ТВЪРДЕ АБСУРДЕН фенсървис, щото иначе не знам като кво друго да го класифицирам. На нищо не приличаше.
Историята си беше ебала капаците, откровено, ама накрая като направиха равносметка на това, което се случи, всъщност се оказа, че не е била съвсем тъпо замислена.

Първите две минути си остават любимите ми минути от това аниме.
Бих му дала нещо като 7.5/8

PS. Оказа се, че композиторът на OST-a е Iwasaki Taku (правил музиката на Гурен Лаган), което обяснява защо някои от музикалните теми ме размазват и по-голямата част от саундтрака е яка. Тук го няма богатството от стилове на Гурен Лаган ОСТ, ама наличното е доволно добро. Ей сега си слушам ОСТ и настръхвам спорадично. Обичам го тоя човек! Ония две отнасящи начални минути от анимето ме отнасят основно заради музиката.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Feb 23, 2011 10:05 am

Аз съм още на 4-ти епизод на Katanagatari и засега ме кефят точно безкрайните диалози/монолози и абсурдизмите...
Странното е, че ми рекламираха това заглавие, като най-якият екшън за 2010 :shock: (дори май ще спечели категорията в AAA)...не е вярно, оказа се поредица от безкрайни философски дрънканици и чесане на езици в стил класическа театрална пиеса + някоя и друга ебавка с японските традиции. Още по-странното е, че точно това ме радва в него.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 23, 2011 10:39 am

Хаха, да, бая декламация пада. Верно като пиеса. А тия от ААА къде са видели тоя екшън - не знам. Има малко, ама е... малко.

Ох, как ми се гледа нещо много мащабно и епично за Бакуматсу революцията примерно. Ама да набляга на екшъна, не на драмата като Кеншин.
Или за времената на Нобунага и Токугава. Май ще хвана да погледам японски игрални филми.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Wed Feb 23, 2011 11:48 am

Amelia wrote: Или за времената на Нобунага и Токугава.
Може да пробваш Sengoku Basara. Не е никак исторически точно и екшъна е пресилен и нереалистичен, но като за непретенциозен самурайски екшън не е никак лошо.