Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
трубадур
Elder God

Re: Концертчета дребни и не толкова дребни

Post by трубадур » Sun Apr 10, 2016 2:16 pm

Човес, то само зарад криейтър и пауърулф как се вика си струва да дадеш кинтажа. Ма ме сломи болестно състояние и съм на илядо километра от събитието, та мъка. Ма як отчет, чакаме и за тази вечер, в момента иначе следя за това събитие от поне 5 различни източника.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Apr 10, 2016 2:35 pm

Никога не съм ги слушал. :lol: Отмина времето га слушах предимно метъл, а и тогава слушах повече алтърнатив, метълкор и некои мелодик дет неща. Сега сегиз-тогиз послушвам от време на време. Последно май слушах на Ghost албума, ако се класира.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 10, 2016 2:50 pm

Класира се, пичаги са. Идеята е, че тия банди на живо клъцат мощно и дори само на тиамат да се радваш, нямаше да се строшиш от разочарование. Иначе за метълкор, оня денка калибан беха тука. Много ви завиждам на сафянците затва, особено през 2016, щу качество се изсипа, а още не сме минали половината година.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 10, 2016 2:57 pm

Yan wrote:За жалост се сбъскахме от първа ръка с феномена пиян-чичак, който е нещо като хибрид между хлебарка и шотландски боец и трови концертния живот в България.
След концерта на Accept миналата година окончателно реших да не проявявам никаква милост към такива вече, пък да става каквото ще. Някакво пияно нещо размахва ръце неконтролируемо, бухва се в мен и в хората около мен няколко пъти, пречи ми, съумява да ми бръкне в окото под очилата... В един момент ми писва да му търпя тъпотията и при следващото падане вместо да се дръпна, вдигам ръце пред тялото си и се закотвям на едно място. Онзи отскача от мен като англичанин от викингска стена от щитове. Обръща се да търси бой, ама като ме вижда, май разбира, че няма да му хареса, и ми се маха от погледа... А не му бях набрал само аз тогава.

Иначе, аз сега ще ходя да гледкам Powerwolf и Battle Beast най-вече. Вчера и оня ден не можах да отида, макар че имам пропуск за трите дни, ама ми се обадиха изненадващо с поръчка за превод и...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 11, 2016 11:28 am

^Ами, хареса ми много, в крайна сметка. Друго и не очаквах, де, но с повечето групи имаше технически проблеми.

Dirty Shirt... Със сигурност са добри музиканти, обаче звукът им беше много зле. Акустична китара и клавир не се чуваха изобщо, вокалите и на двамата певци се губеха прекалено често, а за да чуя цигулка, трябваше да положа егати усилията. За сметка на това, електрическите китари бяха надути дотолкова, че поглъщаха всичко друго. Иначе, музикално ми допаднаха, подозирам, че вкъщи ще ги харесам повече.

Evil Invaders... ВТФ беше тоя финал?!?!? "Трябва да се махаме, довиждане, ще се реваншираме." Не знам, времето ли им свърши, какво стана, обаче ги резнаха прекалено неприятно. Звукът им беше малко по-добре и, с уговорката, че не обичам траш, бяха много добри, обаче краят на сета им беше прекалено кофти.

Battle Beast... Нура... :heart: :oops: :shock: :metal: Тя е демон в човешки образ. Факт. Егати гласището мощно, а какво присъствие на сцената има само... Иначе, най-после хубав звук, макар че и тук имаше технически проблеми на моменти - но пък и групата показа как се преодоляват, без да се накъса изпълнението и да се загуби интересът на публиката.

Powerwolf... Богчета. Искам пак. Тук вече технически проблеми нямаше или поне не усетих такива, а изпълнението беше... :devil: :bow: :metal:

Kreator... Не ги гледах, обаче съм сигурен, че са се представили добре.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Apr 11, 2016 11:36 am

Ден трети на Sofia Metal Fest беше белязан от доста проблеми със звука, които се изчистиха чак на Kreator.

Dirty Shirt откриха ударно с 20 минути закъснение. Съседите от Румъния забиват здрав фолккор (най-близкото родно нещо като звучене е Khanъ) и се раздадоха за 30-тината минути които им бяха отредени. Беше забавно да се гледа как 8 (!!!) души дивеят на сцената. Рехавата публика също ги хареса.

Evil Invaders бяха откритието на вечерта. Белгийците излязоха и ни отвяха. Здрав спийд траш с осемдесетарски привкус. Публиката се размаза. Ако си мислите, че Dragonforce свирят бързо сте в голяма грешка - сравнено с Evil Invaders звучат като на бавни обороти. За съжаление заради закъснението, което трябваше да се наваксва, им отрязаха сета и вместо 45 минути свириха около половин час, като по много куц начин им казаха да слизат от сцената. След това пиха бира с феновете, снимаха се с всички желаещи, даже бяха седнали до нас за началото на Kreator, но после вокалиста се хвърли в най-голямото мелe и не знам дали е оцелял. Останалите благоразумно отидоха в бекстейджа.

Battle Beast започнаха почти навреме и Noora затвърди мнението ми, че е звяр на живо. За съжаление проблемите със звука се засилиха, по едно време изчезна микрофона, после клавирите. Озвучителите закърпиха нещата, а групата се раздаде. Публиката се изкефи и пя и скача на всички парчета. Поне на мен обаче ми липсваше Anton Kabanen. Ще е интересно да се види какъв албум ще запишат без основния си композитор. След сета Noora се снима с всички желаещи и раздаде автографи.

Powerwolf ги чаках с голямо нетърпение, а както се оказа и по-голямата част от залата. Вълците не разочароваха и ни разходиха из почти всичките си албуми. Яко театрални на сцената, китаристите са епични. Отново имаше най-разнообразни проблеми със звука особено в началото, като губещи се вокали изчезваща китара и т.н. обаче германците са професионалисти и не позволиха това да им попречи. Звездата на вечерта за мен беше клавириста Falk Maria Schlegel, който приличаше на някакъв откачен Ренфийлд и нон-стоп надъхваше публиката и групата. Хубаво ще е Powerwolf да дойдат пак, за предпочитане с по-добро техническо обезпечение.

Каквото и да кажа за Kreator ще е малко. Миле и компания са машини и ни смазаха. Откриха с Enemy of God и не се спряха близо час и половина. Имаше огньове, имаше пушеци, имаше оръдия, които изстрелваха хартиени ленти и конфети по публиката. На Phobia мисля, че си повредих врата. В мелето нон-стоп имаше circle pit-ове, а на Pleasure to Kill и доста зловещ wall of death. На Flag of Hate залата направо полудя. След този концерт определено ме е яд, че до сега все ги изпусках и за следващи събития ще съм първи на опашката за билети. Вратът и гърлото ме болят зверски днес, обаче си струваше.

И накрая лошите неща - много скромна посещаемост. И днес залата беше полупразна. Мърч почти нямаше въпреки рекламата на две мърч зони (тук вината вероятно е и на групите), цените на пиенето естествено бяха епично надути...

Като за първи опит за фестивал на закрито обаче се получи доста добре.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Apr 11, 2016 11:42 am

Що не ги спретнете тия мнения кат статия, и без тва музиката е крайно незасгната в списанието? Много завиждам за криейтър и вълците, ма тия два абзаца ми напълниха душата. Жалко обаче за гафовете при вълците, особено пък престъпление като губещи се вокали. Когато все пак се чуваше, Атила толкова ли е мощен колкото, предполагам, всеки дето не ги е чул на живо, се надява да е?

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Apr 11, 2016 11:52 am

Аха, доста е мощен Атила :) Проблемите ги поизчистиха след 3-4 песни, но в началото няколко пъти се дърпаше в страни и показваше на озвучителите да му вдигнат малко звука на микрофона. С китарите беше подобна ситуацията (в един момент едната просто изчезна, но реагираха бързо). Забвно е че на живо наистина свирят без басист та китарите са си бая важни:)
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Apr 22, 2016 12:34 pm

Разгеле:
http://www.werock.bg/novini/avantasia-i ... 6?id=35204
Myrath и Avantasia в Каварна.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 27, 2016 7:28 pm

Да смениме малко плочата :)

Postmodern Jukebox
https://www.youtube.com/channel/UCORIeT ... untEXsguLg

http://www.eventim.bg/bg/bileti/postmod ... ls-section

мания е, макар в началото да стряска клипа ;) този си е отделно май пити парти.
https://www.youtube.com/watch?v=aVevvbFNKiY
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 13, 2016 3:44 pm

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri May 13, 2016 4:17 pm

Вика се "ебал съм ви в гъзо, я ше одим на найтуиш". С други думи, разгеле, цените са от шейсе до деедесе И тоа понеделник мисля да гепарствам неколко. Шитнята е, че е сряда. Което е мега лейм откъдето и да го погледнеш. Ма се тая, флоур ми е една от несподелените, целебрити любови и иде да пее с яката банда.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 25, 2016 5:52 pm

трубадур wrote:Вика се "ебал съм ви в гъзо, я ше одим на найтуиш". С други думи, разгеле, цените са от шейсе до деедесе И тоа понеделник мисля да гепарствам неколко. Шитнята е, че е сряда. Което е мега лейм откъдето и да го погледнеш. Ма се тая, флоур ми е една от несподелените, целебрити любови и иде да пее с яката банда.
Прилапах два билета за мен и една девойка.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed May 25, 2016 6:00 pm

The Dragon wrote: Прилапах два билета за мен и една девойка.
Праведно е туй нящо. На трибунаците ли или където трябва :mrgreen: ?

Бтв, за предните редици, след като цялата правостояща секция е на една цена, ще е баси клането. Не е ли да те пръсне хладна под от подмишниците на фльор, нема сми въобще да одиш на такова събитие.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jun 24, 2016 1:35 am

Queen + Adam Lambert е сериозен претендент за концерт на годината, че даже и на последните няколко.
Имаше и леко Manowar-ския момент с Хубава си моя горо като част от солото на Браян Мей, после малко X-Japan с включването на Фреди в Бохемската рапсодия (само на екраните, чак холограма нямаше). Разкошно. А Адам Ламбърт е голям глас :)