Търся...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Mon Aug 03, 2009 3:22 pm

Аз съм напълно не наясно с техниката - мъжа каза че е от рутера и че ще търсим нов, та затова и питам. А и проблема в началото го нямаше с разпределянето, появи се последните един два месеца. Дайте още инфо все пак що е това Шейпър, а аз довечера сигурно ще имам по-смислени въпроси.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Aug 03, 2009 3:33 pm

Хмм, WRT54GL може и наистина да не може да прави traffic shaping, поне не и с фърмуера, с който си идва. Ако обаче някой, който знае какво прави, му смени firmware-а с, например, dd-wrt - http://www.dd-wrt.com/ (с който аз съм вкъщи от няколко месеца без никакви проблеми), тогава ще може да се прави и това - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Quality_of_Service

Елица, "traffic shaping" по принцип значи ограничаване на трафика по някакви правила, които зависят от това какъв тип трафик е - примерно "пускай Skype-а с цялата скорост, която иска, torrent-ите може да ги задържаш, ама не ги пускай да падат под 15% от общия, а каквото остане, нека си ми е за web browsing".
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 03, 2009 3:48 pm

Traffic shaping не е точно (по-скоро не само :)) каквото Роумъра каза, но за в случая обяснението работи (ха сега познайте за какво са ми дипломните работи, а? :))

бтв shaping-a е сравнително важен за wireless рутери, понеже може по-добре да ти гарантира по-високо качество на услугите. Ако сте малко потребители обаче това всъщност не би трябвало да ви е толкова необходимо. Виж ако сте повече хора ще се отрази определено. Така че не се хвърляй на суперскъп рутер с най-якия възможен шейпинг веднага, когато може нещо по-евтино да ти свърши същата работа :)

за съжаление аз цени на рутери много не съм гледал напоследък и не се ориентирам монго в пазара и не мога да препоръчам нещо конкретно в момента.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Mon Aug 03, 2009 3:52 pm

За вкъщи е рутера и сме само двама, но с този с който сме просто не става вече.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Aug 03, 2009 4:03 pm

Мдам, може би трябваше все пак да спомена, че shaping не е само това, но все пак не ми се влизаше наистина в ненужни за случая обяснения за разликата между shaping, balancing, QoS и какво ли не още :) Лошото е, че аз не знам много за другите видове рутери - от две-три години насам WRT54GL е общо-взето това, за което много хора говорят като "малко скъпичък, ама може много неща" и конкретно за мен това беше добър компромис. Вероятно има и по-евтини варианти, които да свършат работа на хора, на които не им се иска да могат да го конфигурират съвсем както си поискат, но аз просто не съм се интересувал от тях, може би някой друг да се обади.

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sun Aug 09, 2009 1:48 pm

Търся ОС дето да работи от USBклечка.
Имам 4Г клечка и искам ос-мата да го ползва изцяло...
GNU/Linux, *BSD
Такова нещо..

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Fri Aug 14, 2009 2:33 pm

Търся магазин за спрейове близо до центъра.
Примерно такива, вършат работа:
Image

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Aug 14, 2009 3:01 pm

За какво ти трябват? И какъв тип. По "Христо Ботев" или женския пазар има няколко магазина/железарии където би трябвало да има. Иначе спрейове има и в "Слънчоглед" - художнически магазин, намира се на улица "Иван Вазов" (съседната на "Гурко" пряка на "Раковски") на втория етаж (поне напролет имаше).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Aug 14, 2009 3:33 pm

Бобсън wrote:Търся ОС дето да работи от USBклечка.
Имам 4Г клечка и искам ос-мата да го ползва изцяло...
GNU/Linux, *BSD
Такова нещо..
DOS
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Fri Aug 14, 2009 4:30 pm

Maledictus wrote:За какво ти трябват? И какъв тип. По "Христо Ботев" или женския пазар има няколко магазина/железарии където би трябвало да има. Иначе спрейове има и в "Слънчоглед" - художнически магазин, намира се на улица "Иван Вазов" (съседната на "Гурко" пряка на "Раковски") на втория етаж (поне напролет имаше).
Ще си купувам такива лампи за кухнята:
Image

и искам да им направя сребристите части бронзови, че контактите ми са такива, а дръжките на шкафчетата и закачалките са бронзово златисти, та искам всичко да е в тон, а не си намирам купешки - неоновите вариянти са или бели или сребристи. Ще проверя в слънчоглед. Около женския пазар вчера само една отворена железария хванах и в нея нямаше бронзовия цвят дето го искам. Днес ще се пробвам да изловя по ботев някоя, мерси :)

Всичките ми уреди са иноксови, но съм си наумила, че лампите трябва да се връзват с аксесоарите, пък.
Last edited by Елица on Fri Aug 14, 2009 9:03 pm, edited 1 time in total.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Aug 14, 2009 4:59 pm

Най-добре отиди в Слънчоглед - най-голям шанс има да си намериш нещо подходящо..... От там съм си взимал червен металик авто емайл лак за моделите, ала беше есента, не зная какво има в момента :)

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Fri Aug 21, 2009 3:16 pm

ТЪРСЯ:
Превоз
София - Балканкон
http://www.balkancon.com/
и обратно до София.

Ако някой автомобилен има един човекобагаж свободно място...

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Mon Aug 24, 2009 7:59 pm

Искам Ръчен Слънчев часовник...

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Tue Aug 25, 2009 5:02 pm

Някой занимавал ли се е с емулатори на PC-та? Търся си нещо - свободно или безплатно, може и с тестов период - което да ми позволи върху x86/x64 с Windows, Debian GNU/Linux или FreeBSD да емулирам някакво x86, върху което да си пусна Windows XP и - най-важното - да има някакъв вид pass-through за USB портове - да може да си заплюе поне един USB порт, да го открадне от host OS и като пъхна там нещо, да го намира guest OS. Чувал ли е някой за нещо подобно?

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Aug 25, 2009 7:05 pm

vmware
не го ли може?
Qemu
опитвал ли си?