Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 08, 2008 9:35 am

Днес си направих първото ходене до работа с колело. Оказа се доста по-малко инфарктно, отколкото очаквах - макар че си подбрах маршрут по малки улички като цяло, направих около километър и по булевард с много движение, нито един автомобил не ми направи проблеми. Чудя се дали средният шофьор не е взел да се очовечава... надали, но надеждата остава, дето викат хората.
Иначе работният ден определено започва много по-бодро, след като си навъртял няколко километра, вместо все още заспал да скочиш в колата и да псуваш колегите шофьори. Надявам да зарежа моето моторно возило за доста месеци напред (освен ако не вали дъжд, де :wink: ).

И, разбира се, да се похваля с новото возило - за парите си е силно доволно, доколкото си направих проучванията. Разликата със снимката е, че на моето рамката е в сиво и червено, вместо сиво и синьо.
http://www.dragbicycles.com/html/images ... _pro_b.jpg
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 08, 2008 9:42 am

А колко парички, ако не е тайна? :)
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:14 am

Жоре и ти ли ще преминеш от другата страна. :shock: Аз засега си оставам моторизиран. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 08, 2008 10:17 am

Отдавна искам ново колело аз, не сам оза хдоене до работата, ми за циклаж из парка.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:19 am

Аз пък се замислих дали и на мен няма едно колело да ми свърши работа. От Подуене до работата ми е 30 - 40 мин пеша. С колело сигурно мога да го взема за 15, за разлика от когато съм с колата сутрин. Тогава заради задръстването и прочее пак си ми е половин час пътуването. :evil:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Tue Apr 08, 2008 10:32 am

DELgado wrote:Аз пък се замислих дали и на мен няма едно колело да ми свърши работа. От Подуене до работата ми е 30 - 40 мин пеша. С колело сигурно мога да го взема за 15, за разлика от когато съм с колата сутрин. Тогава заради задръстването и прочее пак си ми е половин час пътуването. :evil:
ако фанеш колело,най-много да си избиеш още некой зъб!

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 08, 2008 10:43 am

Не е тайна, пък и го има в страниците на няколко български магазина :wink:
Колелото се води Драг Онтарио Про, струваше ми 480 лева и го взех от новия магазин на Веломания, мога да ти дам координати, ако искаш. В интерес на истината се бях насочил към Драг Онтарио, който е 415 лева и разликата е само в някои от компонентите (рамката е същата), но нямаха моя размер рамка, пък вече се бях наточил и скочих на Про-то.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:56 am

Skywalker wrote: ако фанеш колело,най-много да си избиеш още некой зъб!
Ще гледам да скипна тогава. :lol: И без това така и не се научих да карам колело като хората. 8-)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 08, 2008 11:00 am

не е особенно трудно :) айде да направим някое походче - на 30-40 километра извън софия някъде.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 08, 2008 11:11 am

Принципно съм съгласен, само да минат 2-3 седмици, че си разтегнах нещо коляното и не искам да го товаря много. Мари също си взе колело, така че може направо конвой да направим :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 08, 2008 11:49 am

Moridin wrote:От целия ми интернет работи единствено връзката с Шедоуденс :shock: :shock: :shock:
Ако ти трябва спешно да провериш нещо в некой сайт, само свиркай, ше следа темата.

За бипедалите - цялото ми детство е минало на седалката, из и около селото ми. Обаче не виждам смисъл от колело в град - и особено в Сф. Или ше те стресират и сгазят, или най-малкото им дишаш всичките мръсотиии и отрови, при което целият оздравителен ефект на упражнението се обръща.

(Аз лично се придвижвам или пеш по преки улички в центъра, или с такси/маршрутка, или безплатно с гр. транспорт, ако има пряк и удобен.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Apr 08, 2008 12:19 pm

С колело ми е по-бързо да отида до офиса, отколкото с градски транспорт, и определено по-бързо отколкото с кола. Не че съм ходил с колело, ходил съм с ролери :)

особено при тези задръствания колелото > кола

Термита (а и аз бтв) работим на Цар Борис III - една от малкото велосипедни алеи е там :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 08, 2008 12:32 pm

thunder wrote:С колело ми е по-бързо да отида до офиса, отколкото с градски транспорт, и определено по-бързо отколкото с кола. Не че съм ходил с колело, ходил съм с ролери :)

особено при тези задръствания колелото > кола

Термита (а и аз бтв) работим на Цар Борис III - една от малкото велосипедни алеи е там :)
Ставаме 3ма на тая алея дет бачкаме, ма трее се накана тая година си зема колело най-сетне и пак ше ме домързи след първото задъхване и ше го карам колкото от офиса до Била ;р
Last edited by Xellos on Tue Apr 08, 2008 12:37 pm, edited 1 time in total.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 08, 2008 12:37 pm

В някое паркче по равно за тебе е идеалка, ще ти подобри много тонуса, ще видиш.

Аз обичам много да карам, но ми е тъпо без компания. Колелцето ми е и въз старичко, ако и запазено. Иска ми се да си купя ново по-леко и по-здраво ^^, ма паричките засега не стигат и за билетчета :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 08, 2008 6:26 pm

Егати как ме изненадаха колегите днеска с яки подаръци. Не че не хапнаха добре тука ма обикновено праим некви по-скромни неща пък и не сме си първа любов офиса. :roll: Ше се гъзарим са с марков суичер на reebok :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”