Аз така и не развих любов към гиганстките роботи, тип Гъндам, та мисля да си остана със Сийд-а. Откъм мека ме кефят разни по-реалистични неща, които наблягат на по-философски и социални трактовки - Blue Gender, Patlabor, Evangelion. Такива бих гледала, щото са приятно интелектуално преживяване.
Fullmetal Panic май ми е любимата мека, ма то е заради Чидори и Соске и якия сетинг с Митрил, Амалгам и прочее (т.е. няма извънземни)- там меките някак си не са ми център. Гурен Лаган също го обожавам - ама то там подходът към роботите, а и към всичко, е ТОЛКОВА як! Та тия са приятно емоционално, а и интелектуално (на моменти) преживяване.
Код Гиас не ми е на нивото на преждеизброените, ма ме изкефи с бясното си темпо и обратите. Както и това, че не се биеха в космоса с разни извънземни.
Escaflowne пък е фентъзи-мека (0_0) и затова трябва да се гледа за обща култура. Аз го либя страстно още заради главния злодей
- Spoiler: show
Ма разните типични меки - Гъндъм, Макрос - не ме влекат хич и се хващам рядко да ги гледам. И не чувствам подтик да гледам повече...