Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 18, 2011 8:46 pm

Нямаме давност на спойлерите, щото всеки си гледа аниметата (сериалите, филмите, книгите), когато му хрумне и не се случва всички да ги гледаме по едно и също време. Има теми, в които слагаме думата *СПОЙЛЕРИ* в самото им заглавие, така че там е ясно, че спойлим и всеки влиза на своя отговорност. Та там спойлер тагове не трябват, щото народът е предупреден. Ама в останалите, трябва да се внимава. Не сме го написали в правилата това, може би няма да е зле да се сложи.

Аз така и не развих любов към гиганстките роботи, тип Гъндам, та мисля да си остана със Сийд-а. Откъм мека ме кефят разни по-реалистични неща, които наблягат на по-философски и социални трактовки - Blue Gender, Patlabor, Evangelion. Такива бих гледала, щото са приятно интелектуално преживяване.
Fullmetal Panic май ми е любимата мека, ма то е заради Чидори и Соске и якия сетинг с Митрил, Амалгам и прочее (т.е. няма извънземни)- там меките някак си не са ми център. Гурен Лаган също го обожавам - ама то там подходът към роботите, а и към всичко, е ТОЛКОВА як! Та тия са приятно емоционално, а и интелектуално (на моменти) преживяване.
Код Гиас не ми е на нивото на преждеизброените, ма ме изкефи с бясното си темпо и обратите. Както и това, че не се биеха в космоса с разни извънземни.
Escaflowne пък е фентъзи-мека (0_0) и затова трябва да се гледа за обща култура. Аз го либя страстно още заради главния злодей
Spoiler: show
(Нютон, копеле, как да не те кефи)
и мелодраматичния бишонен Фолкен.

Ма разните типични меки - Гъндъм, Макрос - не ме влекат хич и се хващам рядко да ги гледам. И не чувствам подтик да гледам повече...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Mar 23, 2011 9:12 am

Claymore47_Fen, сега доволен ли ли?
Релийзите на [TastyMelon] май са качествени.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Mar 23, 2011 1:12 pm

Благодаря че ми каза, че щях да забравя да погледна. :D

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 23, 2011 1:43 pm

Вчера изгледах Sword of the stranger който не знам как се води но е само филм, не сериал.
Не останах доволен - сюжета беше тъп до вдлъбване с клишарски герои и неотличаваща се с нищо централна история. Графиката беше на много високо ниво, с детайлен рисунък и спирах на някои места да наблюдавам пейзажи но скуката от сюжета надделя в крайното ми впечатление.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Mar 26, 2011 11:38 pm

4-ти епизод на Roberta's Blood Trail. Едва се сдържам да наспойля на негледалите, само ще кажа че Рок почва сериозно да кефи.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Mar 27, 2011 1:16 am

RRS, той Sword-a си е типичен самурайски филм, с всичките му клишета и т.н. Тези се гледат ако се кефиш на въпросните клишета (като мен) и ако ти се е пригледал бой с мечове. Иначе тея заглавия рядко имат кой знае кво да покажат откъм история.

Иначе аз догледах Лъки Стар и много му се изкефих в крайна сметка. Не става за гледане наведнъж, ма по епизод-два на ден влиза много добре.

Сега подхванах Денно Койл откъдето го бях зарязала. Некви мноу гъзарски работи стават в тая виртуална реалност (визирам първата кибер битка дето си спретнаха хлапетата), но аз понеже не ги разбирам, нещо не мога да им се трогна особено. Да видим нататък как ще е.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 30, 2011 10:58 pm

Догледах Dennou Coil, който беше идеен, с як арт и с ЕБАСИ ДОСАДНАТА ЗЕ ДРАМА накрая. Тия японци кога ще разберат, че да се слагат деца в сетинг и история за възрастни ПРОСТО НЕ РАБОТИ, освен ако децата не са им деца на въпросните възрастни? Бааааси, писна ми цели градове и нации да се въртят от някви препубесцентни младежи.

Изгледахме и Toradora! със Сашо. Там поне децата си ходят на даскало и си нищят пубертетските любовни драми. Ние това го правехме в 4ти клас по тоя начин, но японците дорасват за това поведение кат станат на по 17-18 години, знаем. Та това се оказа много яка ромкомка, определено любимата ми след Хана Йори Данго, обаче краят й уби всичко детско в мен и ми създаде ебаси ВТФ преживяването. Не знам създателите му кви химикали са приемали, за да го произведат, ама явно са били бая потентни (химикалите, не създателите нали). Но дори с тоя завършек ми дойде добре, щото клишетата в жанра са освежени и като никога имаме само готини аутисти. Тотално лишени от либидо, разбира се, щото историята е писана от поредната фригидна японка, но пак, поносимо е, че даже и радва.

В този ред на мисли, преди време в аниме.лудост пуснаха следната новина:
http://www.dnes.bg/world/2011/01/14/mla ... iia.108700
Това е доста тъжно, но някак разбираемо, ако ритуалите на ухажването в шожо-аниметата отговарят на истината. И на мен щеше да ми се отще да правя секс, ако трябва да мина през тоя ад, за да може евентуално НЯКОГА, С МНОГО УСЛОВНОСТИ да почна да го правя...
Last edited by Amelia on Wed Mar 30, 2011 11:09 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 30, 2011 11:07 pm

Съдейки по моя познат в япония и трите му деца няма такива проблеми.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 30, 2011 11:08 pm

Той японец ли е? Сигур е от по-старото и ебливо поколение...

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Mar 31, 2011 4:57 am

I az shte se obadq za Toradora - tova anime e omazvashto za janra si. Po-dobro ot nego opredeleno ne e imalo poslednite 5 godini. Moje da ima dosta klisheta, no e dobre napisano (izkluchae kraq OMG... pone chovek ne moje da se oplache ot lipsa na razvitie). Personajite kefqt bez izkluchenie, kato za purvi put ot moje bi Love Hina nasam vijdam vsichkite glavni personajki da sa ednakvo qki. Priqtni autisti edin vid.
Ili s drugi dumi - nai-nakraq si puluchih romcom fix-a sled 2 godini tursene na neshto koeto moje da stupi pone na malkiq prust na Love Hina (mangata), Beck, Green Green ili Hana Yori Dango.
Vupreki rushnatiq WTF krai s chista suvest mu davam 8.5

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 02, 2011 8:39 pm

ОМГ! За една седмица ми се случиха две мега яки романтични комедии. Първо - Торадора!, а сега - Skip Beat.

Преди време ревах, че попадам на хубави анимета (щото ги подбирам внимателно), но нито едно от тях не ме изкъртва от кеф. Е, сега се изкъртих на две заглавия от подобен жанр, който даже не ми е от любимите, в рамките на няколко дена!

Обичам годишните награди на аниме-реактор!!! Разочароват ме много рядко и ми спестяват загубата на време и нерви покрай проверяването на новите анимета. Скоро (като изчета наличната Skip Beat манга) ще подхвана Kemono no Souja Erin че бая награди е отнесло.

А да, загледах и Bamboo Blade, ма нещо ми доскуча и го зарязах.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 04, 2011 3:04 pm

Ако някой е пропуснал - вече има превод и релийз на новия Gintama епизод.
Дали някоя по-стабилна група ще се хване да го превежда?

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 05, 2011 2:46 pm

Новият сезон на Gintama почна традиционно мудно - епизод с безкраен рециклаж на една и съща шега...не че шегата не е готина, но след n-тия преобразен герой мааалко почна да се поизтъркава...лошото е, че и следващият епизод е част от същия арк...но пък все още ни предстоят част от интересните второстепенни герои - остатъка от Шинсенгуми, МАДАО и пр.
Иначе адски добро интро и гег преди интрото.

Приключи Level E.
На мен ми хареса - приятна комедийка. Не всички аркове бяха свестни...особено досадни ми бяха "рейнджърските"...но останалото е приятно.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 05, 2011 7:16 pm

Ок, начи скоро ще изтегля Левела да го видя.

Иначе съм безкрайно ощастливена от новината за Гинтама, но ще почакам да се съберат епизоди преди да я подхвана, въпреки че Гин-чан ми липсва много - от време на време си пускам някой от старите епизоди като ми домъчнее.

А нещо чува ли се за Бенизакура филма? Наскоро гледах много raw торенти. Няма ли да го събнат вече, бахти!

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 06, 2011 11:14 am

Amelia wrote:Той японец ли е? Сигур е от по-старото и ебливо поколение...
Малко късно го виждам това но ще отговоря - българин си е , мой набор жена му е японка.

За да не съм офтопик - видях че Black Lagoon продължението е излязло цялото и мисля да го зачеша по най-бързия начин.
Бях почнал да си гледам Мушиши отначало по един епизод на ден но ще го изоставя май. Имам някъкъв фетиш към Блек лагуната :)