Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Samail
Sorcerer

Post by Samail » Thu Jan 24, 2013 9:09 pm

Zeiss_optik wrote:Искам много да помоля: когато някой ме репликира - да репликира това, което съм казал, а не онова, което много му се е искало да кажа.
Благодаря предварително!
Ми сори, ама думите имат значение, мога да коментирам езика като аргумент, без да коментират спецефичната ти теза. (с която аз между другото съм съгласен, щото е очевидно някак си)

Това за шегата на Бойко май не е никакъв виц. Да не се окаже така, че след изборите целият народ изведнъж ще прогледне...
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Jan 25, 2013 11:49 am

Това за шегата на Бойко е основано на виц с почти стогодишна давност - "Мамо, мамо, родиха ни се пет нови болшевичета - Маша се окоти!", а след три дни "Мамо, мамо, болшевичетата станаха опортюнисти - котенцата прогледнаха!"
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Fri Jan 25, 2013 5:12 pm

Samail wrote:
Zeiss_optik wrote:Искам много да помоля: когато някой ме репликира - да репликира това, което съм казал, а не онова, което много му се е искало да кажа.
Благодаря предварително!
Ми сори, ама думите имат значение, мога да коментирам езика като аргумент, без да коментират спецефичната ти теза. (с която аз между другото съм съгласен, щото е очевидно някак си)

Това за шегата на Бойко май не е никакъв виц. Да не се окаже така, че след изборите целият народ изведнъж ще прогледне...
Виж сега, Samail: турците не са ми противници. Имам приятели турци - съученици, състуденти, съседи, познати и пр. Да работя с турци за мен винаги е било истинско удоволствие. Всичките ми клиенти- турци винаги са били коректни, никога не са се пазарили и никога не са се опитвали да се правят на по-юристи. Турчин (и не само турчин) може да ми стане противник когато сам се определи като такъв. С действия или с думи. Специално по отношение на турчина - проводникът на чужди интереси (Доган, Местан) или неоосманистът (Адем Кенан, Ердоган, Гюл). И всеки, който ги поддържа.
Hemos pasado!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 25, 2013 5:25 pm

Roamer wrote:Това за шегата на Бойко е основано на виц с почти стогодишна давност - "Мамо, мамо, родиха ни се пет нови болшевичета - Маша се окоти!", а след три дни "Мамо, мамо, болшевичетата станаха опортюнисти - котенцата прогледнаха!"
Сигурно няма нужда да казвам колко вселени по-смислено звучи оригиналният вариант
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jan 26, 2013 4:23 pm

Халваджиян при Карбовски разправя за "програмата" по която е взел парите Пайнера.

Процедурата били усложнена, че дори неговата фирма не се оправила с документите и наемали специална богато заплатена фирма която да им оправя документите. Същевременно всъщност тази програма била за въстановяване на пари - първо купуваш с твои пари , и чак след година ти правят оценка дали да те одобрят за въстановяване на 60% от сумите.

Ебати програмата за конкурентноспособност :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jan 26, 2013 6:16 pm

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 27, 2013 6:43 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sun Jan 27, 2013 9:48 pm

Този референдум беше напълно безсмислен. Ясно си беше, че в никакъв случай не би имало необходимата избирателна активност.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Feb 04, 2013 5:55 pm

Ще я поляризираме ли тая зодиакална светлина, а???

http://temadaily.bg/publication/7592-%D ... %95%D0%9B/
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Feb 04, 2013 6:39 pm

Междувременно тъкмо български учени, които работят в международно признати чуждестранни университети като „Харвард“, „Принстън“, „Йейл“, Калифорнийския технологичен институт и др., подкрепиха колегите си с петиция и отворено писмо до институциите. „Крайно време е да изхвърлим "гнилите домати" от българската наука“, призоваха те, като дадоха пример с директора на фонда Гюров: нула публикации в реномирани международни професионални научни списания; познания по физика на гимназиално ниво; абсолютно нелепи твърдения, че тектонните плочи и земното ядро не съществуват, a вместо това центърът на Земята е кух; апокалиптични предсказания за земетресения и т.н., и т.н.

Впрочем още назначаването на Рангел Гюров през март 2012 г. предизвика скандал в парламентарната комисия по образование, тъй като

професорската му титла се оказа от Ангола

В България той нямаше нужната хабилитация, за да оглави фонда (което не му е пречело да се назовава „професор“ и да бъде шеф на департамента „Науки за земята и околната среда“ в НБУ цели седем години!), та се наложи геологът Гюров да бъде обявен по спешност за професор от Университета по библиотекознание и информационни технологии...
Отрова, дайте ми отрова...

Хем се просвещавах тия дни по зодиакалните светлини на Млечния път, та що ли го изчетох и това...

Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sat Feb 09, 2013 12:34 am

Извънземните - вече и в букварите:
Image
Hemos pasado!

Super M
Warmage

Post by Super M » Sat Feb 09, 2013 3:26 am

Доста е тъп този Манол.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sun Feb 10, 2013 9:16 pm

В случая Манол е малчуган - и има пълното право хем да си фантазира, хем да си вярва. :)
Затова си мисля, че оня - дето е вкарал НЛО в букварите - всъщност е доста тъпият. Той със сигурност не е малчуган. :shock:
Hemos pasado!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Feb 13, 2013 3:52 pm

Какво е това фостата което по-ниско интелигентната прослойка на населението използва напоследък с повод и без повод?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Feb 13, 2013 3:58 pm

"в устата" от някакъв имбецилен комикс за спайдърмен
This is it. Ground zero.