- Spoiler: show
- 1. Изобщо не схванах за какво му беше на Геймън да прикрива личността на разказвача, при положение, че беше ясно кой говори, а когато пък накрая я разкрива, това с нищо не допринася - няма обрат, нов поглед и пр., просто - ми да, аз бях, е и? Със същия успех можеше и от самото начало да си каже кой разказва историята.
2. Изобщо не схванах какво се случва или може би защоЗначи, тримата влизат в къщата, която е действително зла и нищо повече не се чува за тях - ок, достатъчно зловещо е, обаче - после разбираме, че това е бил всъщност техният дом, след влизането в къщата не им се е случило нищо особено - явно, защото са си продължили животите нормално и единственото по-неприятно нещо е, че единият се е самоубил, а баща им явно е бил доста садистичен тип, ама това и без къща с духове би си останало също толкова неприятно и ежедневно (садистични бащи в литературата и в реалността има достатъчно, самоубийства по най-различни причини също), така че за какво беше цялата история?
Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
Чета Fragile Things и имам нужда някой да ми разтълкува разказа Closing Time, моля.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Не, то "защо"-то не беше, за да означи причината за ставащото, а да изрази точка б) от двата варианта по-долу:
а) не съм схванала какво се случва, тоест някой детайл от събитията, или
б) всичко си е точно така, но има някакъв смисъл или извод, който ми убягва.
а) не съм схванала какво се случва, тоест някой детайл от събитията, или
б) всичко си е точно така, но има някакъв смисъл или извод, който ми убягва.
Благодаря за отговора, интересна теория.
Ако някой друг е чел и също има какво да каже, моля
Ако някой друг е чел и също има какво да каже, моля

Този разказ и мен ме хвърли в тъч,
едит: не се сещам в коя тема трябва да питам,та тук ще е:
И тъй,искам да си поръчам три книги от американския амазон,които заедно с доставката ми излизат 49,60 долара. Това ли е цената,която ще платя с карта или ще има още 20% ддс,защото съм в България и ако има такова нещо,това ддс оттук ли ще ми го начисляват,само на книгите ли ще ми го начислят или на книгите+доставката?
ако може един кратък отговор
едит: не се сещам в коя тема трябва да питам,та тук ще е:
И тъй,искам да си поръчам три книги от американския амазон,които заедно с доставката ми излизат 49,60 долара. Това ли е цената,която ще платя с карта или ще има още 20% ддс,защото съм в България и ако има такова нещо,това ддс оттук ли ще ми го начисляват,само на книгите ли ще ми го начислят или на книгите+доставката?
ако може един кратък отговор

Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.
- Moridin
- Global Moderator
22 евро е границата, уви. По закон отпреди 30 години, в който още пише "екю".....................
(горчив опит)
само куриерите се занимават с митницата, поръчвай по пощата и си ок
(горчив опит)
само куриерите се занимават с митницата, поръчвай по пощата и си ок

Last edited by Moridin on Tue Apr 22, 2008 10:16 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
Наскоро получих колетна пратка с книги от САЩ, която беше подарък. Караха ме да ходя на митница и да платя 8 лв ДДС въз основа на килограмите. Мито за внос на книги в ЕС няма.(Поне едно смислено нещо да прихванат нашите гадове. Остана и ДДС върху печатните издания да махнат, или поне намалят и ще станем почти бяла държава.)
Принципно, има някаква такса за обработка на по-големи пратки, които остават в пощенската станция към митниците. Обаче, не мисля, че това е ДДС (което между другото не се смята на килограм), освен ако стойността на книгите ти е била около 40 лв (т.е. 20% от стойността). Макар че това е малко избирателно, защото съм получавал книги с твърди корици, които тежаха доста, в местната ми пощенска станции, а по-малки пратки - на митницата, където трябваше да платя въпросната такса.
This signature is not yet rated
@Tiaiel: Аз наскоро поръчвах 2 книги от американският амазон и ми пристигнаха поотделно, като два колета, вероятно точно за да се избягнат подобни такси.Най-вероятно и твоите ще са така.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*