The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Aug 14, 2009 6:46 pm

dellusion wrote:Гледам(отново) Футурама. Няма такъв сериал.
А най-големият кеф е, че ше правят нов сезон.
Мне, големият кеф е че новия сезон запазва стария войс каст, щото ако това не беше така (а замалко да стане), хич нямаше да е кеф, хеле пък голям :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Aug 23, 2009 2:35 am

Доизгледах първи сезон на Castle и силно го препоръчвам на почитателите на Нейтън Филиън, детективски сериали с комичен елемент и конкретно Moonlighting. В Castle обаче взаимодействието между двамата главни герои е много по-добро, а и двамата ме кефят, докато в Агенция "Лунна светлина" ме радваше само Брус Уилис.

Майката и дъщерята на Касъл допълват добре галерията персонажи, историите са хем интересни, хем забавни, хем сериозни, а завършекът на първи сезон (само 10 епизода :( ) ме кара да чакам с нетърпение началото на втори, за да видя каква ще е следващата реплика.

Нейтън Филиън както винаги играе чудесно. Той някак си внушава хем кадърност, хем небрежност все едно е нищо работа, хем че му е адски забавно да играе тая роля. Със Стана Катич си пасват идеално като екранна двойка.

Добре че втори сезон е одобрен и почва другия месец.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Sep 02, 2009 7:18 pm

Захванах "Carnivale". Гледал съм само първите три епизода, обаче те са направо невероятни. Сериозно, не очаквах да ми хареса толкова. Бтв, тук е най-добрата операторска работа и монтаж, която съм виждал в телевизионен филм изобщо. Трябва да се гледа. Направо е наложително.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Sep 03, 2009 1:34 am

Захванах "Carnivale". Гледал съм само първите три епизода, обаче те са направо невероятни. Сериозно, не очаквах да ми хареса толкова. Бтв, тук е най-добрата операторска работа и монтаж, която съм виждал в телевизионен филм изобщо. Трябва да се гледа. Направо е наложително.
Откарай го до втори сезон. Там според мен историята става доста по-целенасочена и вълнуваща. Сериалът е наистина брилянтен.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Sat Sep 05, 2009 4:42 pm

Покрай Dr. Horrible's sing sing along blog и мадамата Фелиша Дей (главната роля)
изгледах две он-лайн сериалчета.
Тhe Guild в която се разказва за супер вманиячени нърдове, които започват да се срещат и във "физикъл реалм-а".Филмчето "date my avatar" те са го правили.
http://www.watchtheguild.com/

другото сериалче Легендата за Ниил е огромна гавра с Zelda.

Препоръчвам на всеки.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Sep 08, 2009 7:22 pm

Kaк може Firefly да има само 14 епизода? Един от малкото сериали, които наистина ми допаднаха и бих гледал с удоволствие, а свърши за два дена, егати...

edit

Просто не е честно как свърши....
:cry:
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Sep 14, 2009 12:25 pm

Изгледах пилотните епизоди на новото Melrose Place и The Vampire Diaries.

Melrose Place като цяло ми хареса. Запазен е духът на оригинала, доста от героите имат за свои прототипи персонажите от стария сериал. И мистерията е увлекателно направена, надявам се на интересно развитие.

Изгледах първи епизод на The Vampire Diaries. Аз си знаех, че ще е пълна помия и глупост като Здрач, но то беше…. по-зле. Знам, че книгите са по-стари от поредицата на Майър, но това не прави историята по-малко предъвквана и банална. Най-тъпо прохабените 42 минути за последните три месеца… Личен принцип ми е да не съдя за сериал само по първия епизод, но в случая наистина няма да си позволя да изхабя още толкова минути.
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Sep 14, 2009 12:32 pm

Super M wrote:
Откарай го до втори сезон. Там според мен историята става доста по-целенасочена и вълнуваща. Сериалът е наистина брилянтен.
Изгледах го. Направо е велик. Всеки трябва да го гледа, сериозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Jen
Paragon

Post by Jen » Mon Sep 14, 2009 5:12 pm

Страхотен е, наистина. Първоначално е малко изнервящо и необичайно как се леят едни бавни, бавни нищонеслучващи кадри, но това действа почти като хипноза и след 4-5 серии вече имах близко до физическо усещане за прах, пясък, напечена пустош, скърцащи и разнебитени фургони, жега и Голяма Депресия, която не е само финансова, въобще някакъв безкрайно уморен и леко свръхестествен свят, с хора, които едва си мъкнат съдбите. И всичко това е много по-съществено от основния сюжетен сблъсък, а пък той от своя страна никак не е малко епичен и символистичен.

Много се потиснах, задето свърши така. Или по-точно задето не свърши така. В толкова глупости се наливат грешни пари и се продължават до момент, в който е напълно сигурно, че вече съвсем никой не ги гледа, а нещо рядко оригинално и излизащо от сериалските конвенции като Карнавал е зарязано буквално наникъде.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Sep 14, 2009 5:29 pm

Определено една от най-големите загуби за мен за незавършен сериал :cry:. От любимите ми е.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Sep 15, 2009 9:49 am

И аз гледах пилотния на The Vampire Diaries. Като цяло доста ми хареса (не съм гледал, чел и безкрайно не се вълнувам от здрачовската поредица). Изглежда приятно, макар и на пръв поглед леко банална вамприска измишльотина, която може да се окаже и по интересна, определено ще го гледам поне още няколко серии, най-малкото нашта мома е бая харна.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Sep 17, 2009 11:15 pm

С Гибли загледахме Hung с Томас Джейн. Засега е доста забавен :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Sep 18, 2009 9:24 pm

Изгледах първи сезон на Leverage и съм много доволен.

http://www.youtube.com/watch?v=QLQm3dvhiPc

Опасявах се, че идеята за измамници, всеки с различни умения, които действат в екип, за да крадат от богатите, да ги унизят и да възстановят правдата за прецакани от тези богати бедни може да стане еднообразна, но се оказа, че всеки от 13-те епизода предлагаше по нещо свежо и разглеждаше въпросната идея от достатъчно различни ъгли, за да не ми доскучае и за миг. А и завърши отлично, с двусмислена последна сцена тип "не знаем дали ще ни продължат, но си оставяме намек за вратичка".

Освен това персонажите са ми доволно симпатични, обръща им се внимание и са с приятно показани взаимоотношения. Сред тях е и Крисчън Кейн (Линдзи от "Ейнджъл" :wink: ).

Ще видя сега дали нивото се запазва в деветте излезли до момента епизода от втори сезон.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Sep 19, 2009 7:33 am

Втори сезон на Leverage започна съвсем добре. :D

Добавих опънинга му в предишния си пост. Не е спойлещ. Дава бърза представа кои са нашите в двайсетина секунди.

(айде и тук за всеки случай - http://www.youtube.com/watch?v=QLQm3dvhiPc )

Историите, пак казвам, са зарибяващи.
Тази на първи епизод от втори сезон например обсъжда фалиращите (понякога нарочно) банки и спасяването на някои от тях с държавни средства. :idea: Лошите тук са бостънски мафиоти и корумпирани банкери. Хареса ми тирадата на банкера как мафиотите не могат да им стъпят на малкия пръст при кражбата на пари в големи размери.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 19, 2009 11:54 am

Разгеле подхванах Doctor Who :mrgreen: Или поне тази част с Christopher Eccleston :idea:

...изгълтах първия сезон :mrgreen:

Много добро изпълнение.

хаха Doctor Who "2x03 School Reunion" кой играе принципъла :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”