Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 06, 2011 11:57 am

Еййй добре че ме подсети за лагуната :drool: Аз си праим зяпане на слеърс бавно и полека в нас напоследък... никога няма ми мине мерака към това нещо... Баси колко добре ни пасваха героите като джиткахме игрицата в сивостена... :( :(
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Wed Apr 06, 2011 12:08 pm

RRSunknown wrote:За да не съм офтопик - видях че Black Lagoon продължението е излязло цялото и мисля да го зачеша по най-бързия начин.
Къде го видя това? Аз като проверявах за последния епизод датата беше 11 май, а някъде даже бях видял 22 юни.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 06, 2011 1:34 pm

Объркал съм се - видях че в animes.bg има имената на всички епизоди и си помислих че са излезли. :oops:

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Apr 06, 2011 3:28 pm

Amelia
А нещо чува ли се за Бенизакура филма?
Ми има някакъв превод на [WhyNot-Hadena] със SD качество...не съм го заглеждал.

Загледах се в първи епизод на Tiger & Bunny...чудя се дали може да излезе нещо от него. Има потенцял на ултимативна гавра с риалити ТВ-тата и корпоративните интереси...въпреки че самото аниме е фрашкано с логотата на спонсорите си...но може и да не се развие в тази посока...ще видим.

Nichijou е сладурска гротеска с кратки гегове в стил Azumanga Daioh и Hidamari Sketch. Смятам да го следя.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sun Apr 10, 2011 9:00 am

Гледах Tekkon Kinkreet - интересен беше.

Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 10, 2011 10:54 am

Аз изгледах Rainbow: Nisha Rokubo no Shichinin
В него става дума за 7 младежа, които се запознават в някво доста гадно японско ТВУ малко след втората световна война. Та в общи линии гледаме как оцеляват в ТВУ-то и после как се справят с живота вече на свобода.
Начи, анимето е миналогодишния сейнен на Медхаус и като такъв разполага с хубав арт и гаден ню-метъл ОП. Вътре са се оляли с патоса (от особено патетичния тип, оня с мъжествените сълзи) и аз малко трудно му издържах първите 10 епизода. Обаче нашите типчета като излязоха на свобода стана яко и ме увлече. Са, тоя техния накамашип беше толкова захарен, че ме заболяха зъбите от него, ама ми докара някво позитивно усещане. Краят ми хареса, макар че мангата все още излиза, т.е. тва не е никакъв край.
Как да е. Различно заглавие от голямото количество ром-комки, с които пребозах напоследък, и като такова ми дойде добре.

Загледах и Kemono no Souja Erin, което почна много тъпо, но взе да надобрява и може да се окаже хубаво в крайна сметка. То е 50 епа, та мегдан за подобряване има. Фентъзи е, с нелош свят и с няква досадновата (засега) главна героиня. Та мяза леееееееееекинко на Джуни Кокки-то, има си разните антибиологични хвъркати твари, които човечеството почита и кралица и интриги. Да го видим къде ще му излезе краят.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sun Apr 10, 2011 12:49 pm

Reinbow и аз го гледам преди няколко месеца, някакво много не-сейнен ми дойде ама ставаше.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 11, 2011 10:11 am

Изгледах Бенизакура филма на Gintama.
Става и в SD качество.
Приятно е да се види историята прерисувана с малко по-качествена графика и анимации (особено потоците кръв :lol: )...имаше добавени едни-два гега извън основната история (примерно гавра с разпространителите - WB или fake трейлър за следващия Gintama филм).
Страното е, че в сглобен вид аркът ми прозвуча малко по-кратък и прибързан (а и май изпъкнаха plot hole-ове)...може би заради липсата на рекаповете от ТВ версията.
Към сюжета имаше добавени и две-три нови сцени.

Заслужава си, въпреки спойла от сериала.
От друга страна, според мен е абсолютно неподходящо заглавие, за зрител незапознат със света и героите на Gintama.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 12, 2011 9:20 am

Изгледах Ерин. В общи линии ми хареса. Нелошо фентъзи, с покъртително красиви бекграунди, но малко наивно и детско на моменти. Оливаха се с рикапите, провлачването на действието и редуването на пейзажи на фона на разни инсърт песни - ако го бяха направили стегнато и както трябва щеше да е 30 епа, а не 50. Главната взе да ми харесва чак накрая - може би до голяма степен причината за неприязънта ми към нея е сеюто й. ОТВРАТИТЕЛЕН ГЛАС И ОЩЕ ПО-ОТВРАТИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ! За съжаление й бяха отделили повече от 75% от сериала, и така не оставаше кой знае кво за останалите персонажи и симпатичната история дето се завръзваше около тях, ма какво да се прави. Все пак, дори в тоя формат, с безкрайните епизоди пасторална екопропаганда от страна на Ерин, беше останало време за любов, война, интрижки и прочее. Сетингът беше много як. Таман си виках - бах маа му и малоумно устроения свят и то взеха че ни развиха конфликт точно заради малоумието на световното устройство. Кеф!

Хвъркатите вълци обаче влизат в историята на анимето и фентъзито като най-нелепо изглеждащите митични създания, измисляни някога. Гущерите бяха по-яки (особено като ги даваха от високо как ходят) и епизодите с тях бяха някак слизести.

Музиката е доста добре, ОП-а в първия му вариант е много готин и някои от инсърт песните също са хубави. Обаче сред инструменталите има и няква жица, която стои толкова ни в клин, ни в ръкав там.

Ох, щях да забравя.... Двата комик рилийфа... Болката!

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 12, 2011 1:46 pm

Amelia
с покъртително красиви бекграунди, но малко наивно и детско на моменти
За съжаление й бяха отделили повече от 75% от сериала, и така не оставаше кой знае кво за останалите персонажи
безкрайните епизоди пасторална екопропаганда
Странно, но всичко това някак го предвидих гледайки плаката. Затова и скипнах заглавието.
Не казвам, че съм някакъв майстор на предвижданията по плакати, но явно този е доста говорящ и представителен за анимето. Радвам се, че съм прескочил анимето навраме, защото явно не е my cup of tea.

Dororon Enma-kun: Meeramera е забавна вдетинена изродщина...ще се гледа, най-малкото заради гласовета на Инуяша, Рин (пак от Inuyasha), Филионел (бащата на Амелия от Slayers) и Такасуги (от Gintama)...
Тези сеюта са някъква легенда, участват едва ли на във всяко 4-то аниме, което съм гледал.

ПП
Сега видях, че и мацката която играе Харуми е особено позната от ролята и на Нодаме :lol: :lol: :lol: или пък на Фу от Samurai Champloo.
(Е там и разни ...Of Stars и един арк в Gintama и пр. и пр.)

Абе, звезден състав.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 12, 2011 9:49 pm

Бе Ерин далеч не е толкова зле, колкото изглежда и неслучайно е обрало разни награди на Аниме Реактор. То има бая потенциал, хубав сетинг, развиващи се персонажи, хубави арт и музика, разни послания (които не са зомфг уникалните и дълбоките, но стоят добре там) и т.н.
Аз горе бая помрънках от него, но то е защото виждам как анимето би могло да бъде чувствително по-добро ако му бяха махнали рикапите и досадните два комични персонажа и бяха подбрали по-добро сею на Ерин. Но определено не съжалявам, че го гледах - т.е. не го намирам за загуба на време. От по-добрите фентъзи анимета е.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Apr 12, 2011 11:37 pm

На Ерин му гледах само първи епизод (започна като досадно фентъзи с плитки персонажи, устроено някъде между Not Europe и Not China). Нататък сигурно е станало малко по-добро, но поне от слушане на звука му, докато Amelia го гледаше, ми се драйфаше доста продължително. Музиката е комбо от стандартна китайска боза и пеене, от което да ти се насълзят очите (от болка). Особено опитите на персонажката да надига глас почти ме накараха да се хвърля от балкона, но за щастие нямаме балкон, та се отървах само с душевна травма.
Но как да е, колкото и да се развива по-нататък, не мисля да се занимавам с този "Миязаки" за бедни.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 13, 2011 4:38 am

Да съдиш за 50-епизодно аниме по първия му епизод и по инцидентните дочувания на точно най-гадните моменти от озвучаването (пеенето на главната героиня и втория ОП, който е някъв убер отвратителен кавър на първия ОП) е някак... малоумно, таковата... with all due respect...

Иначе няма много общо с Миязаки, въпреки еко-мотивите. Тук няма някъв глобален екологично-апокалиптичен феномен и не ни се обяснява колко ужасно съсипващ околната среда е човешкия вид. Има леко нехуманна политика на отглеждане на два животински вида, която бтв си има обяснение и е вплетена в интригите на кралството.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 13, 2011 6:26 am

Квооо....? Това вярно ли е 50 епизода? :shock:
Аз мислех, че е един сезон. Не знам кога успя да изгледаш толкова дълго нещо.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 13, 2011 9:00 am

Спя малко, знаеш. :lol:

Иначе изгледах Бенизакура-хен мувито на Гинтама. Май в сериала по ми хареса как е направено. Очаквах тука да барнат повече анимацията, да прерисуват разни кадри и т.н., и т.н. Уви, оставили са го както е в сериала, а там качеството на арта не е особено високо, което си е типично за безкрайните шонен-бози.

Иначе установих, че Гин-чан, Кагура, Кацура и Елизабет са ми липсвали почти физически като ги видях. И Мадао ми липсва. И Шинсенгуми. А тях ги няма в този арк. :cry:

Между другото, песните на DOES се връзват супер добре с това аниме и му придават един такъв куулнес. Трябва да си наточа някви техни албуми - приличен джей-рочец са, с ужасно прилепливи припеви.

Oui. Je suis garbage.