Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Jul 07, 2011 1:33 pm

Книгиту по поръчката отъ bd отъ 18и Май т.г. пристигнаха на 4и Юли (следъ 7 седмици пътуване..)

Списанията дету требваше да са пристигнали отъ САЩ м/увремену още ги нема...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 07, 2011 1:37 pm

Dude, това беше оригинално първия от двестате пъти, когато го направи, сега е малко втф. Основи си група за връщане на стария правопис.
This is it. Ground zero.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Sat Oct 01, 2011 2:22 pm

Хей хора: някой да има опит с поръчка на настолни игри от Bookdepository-то? Наското установих че има доста богат избор, и отново предлагат безплатна доставка, но ми е доста интересно дали пак си идва в локалния пощенски клон и дали не се правят проблеми за ДДС?
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Oct 10, 2011 10:24 pm

Един дребен казус.
Поръчах си 2 книги от bookdepositiry-то, обаче, реших да използвам картата на приятелката си и погрешка цъкнах книгите да се доставят на адреса на картата. Тъй като там няма кой да ги получи им отговорих на писмото за потвърждение. Казах, че съм се объркал и ако може да ги пратят на другия адрес...
Та се чудех- на някой случвало ли му се е нещо такова и имал ли е проблем?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Oct 18, 2011 3:21 am

Днеска ми пристигна една книга от bookdepository, която бях поръчал преди 3 месеца. Състоянието и е доста лошо и проблема поне частично е бил в нашите пощи.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Wed Oct 19, 2011 7:04 pm

Ако им се оплачеш, вероятно ще ти пратят нова; на мен веднъж ми е изчзвала книга досега, и веднага пратиха нова;;
Ако някой се интересува от настолни игри, доставката си е безплатна :>> Пказа се, че изборът не е много голям, но имаше каквото ми трябва и пристигна безпроблемно в огромен чувал за картофи от швейцарските пощи!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Oct 25, 2011 10:53 am

Бях чел темата преди време, но не помня повечето написани неща, та затова ще питам.
Ще получавам стипендия заради олимпиадата по английски и тая част която остава в мен а не в банката ще я използвам за книги. Първо искам да питам дали мога да дам заявка за книга на англ. в Книгомания която я няма в каталога без да плащам аванс? Ако да колко е доставка с куриер и плащането на ръка?
Второ, след като нямам 18 може ли майка ми да издаде кредитна или дебитна карта(БТВ коя работи за повечето сайтове включително bookdepository и booktrading) на моето име в която да се внасят парите и да използвам за да купувам книги?
П.П. Възможно ли е при евентуално поръчка да има проблеми на митницата и да не стигне до мен?
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Oct 25, 2011 8:11 pm

Не се занимавай с книгомания, цените са ненормални.
Майка ти може да си издаде дебитна карта, която ти да си ползваш. Не разбирам особено от банки, но аз ползвам Първа инвестиционна и съм много доволен. Вадиш си дебитна виза елекрон. Таксата за изваждане на картата е левче, мисля. Вадиш си сметката в лева. Съоветно като си внасяш пари, си ги внасяш директно в левове без никакъв проблем. Дори сметката да е на името на майка ти, ти пак можеш да внесеш в Първа инвестиционна без такса за внасяне.
Тази виза електрон ти работи и в амазон и в буук депозитъри и навсякъде. Когато изтеглят разни суми в евро или друга чужда валута, това става по съответния обменен курс на банката за деня. Тоест не е нужно да имаш сметка в евро или в паундове, за да пазаруваш от интернет.
Ако поръчваш от британския амазон или от който и да било буук депизитъри няма шанс да ти спрат нещата на митницата.
But goddamn,
you got me in love again

Zee
Adept

Post by Zee » Tue Oct 25, 2011 8:52 pm

ДСК издават тийнейджърски дебитни карти Виза Електрон - линк.
Може и други банки да предлагат подобна услуга, струва си да се проучат сайтовете.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 30, 2011 12:17 pm

Не ми се рови назад, предполагам 99.9% някой го е пускал преди сайта, ама не вреди. (Пенчев не смей да линкваш точно къде е споменато ;р)

http://www.abebooks.co.uk/

Част от склад на амазон.ком
Spoiler: show
Image
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Kolender
Farmer

Post by Kolender » Wed Nov 30, 2011 10:50 pm

Днес и аз си си пуснах молба за издаване на карта Visa Electron в Първа инвестиционна банка, като целта е да я ползвам за онлайн пазаруване. За Bookdepository специално не съм гледал, но много хора от сайта пазаруват като гледам. Преди това четох по различни места в нет-а, че това е най-удобната и с най-добри условия карта Visa Electron. Доколкото знам няма проблем да се свърже с PayPal (с който е по-сигурно, нали?), някои карти на други банки не могат. Предстои ми да разбера. Все пак със сигурност има други с повече опит с карти и онлайн пазаруване, тъй че и те може да споделят :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Nov 30, 2011 11:45 pm

Имам точно Виза електрон на ПИБ и я ползвам само за ел разплащания и нищо друго. Вързана е и към paypal, e-pay и каквото още се сетиш. Нямала съм проблеми. Само, ако сайтът ти иска verified by Visa, само тогава може да имаш проблеми с нея, защото не можеш да го направиш онлайн, както е за ДСК и Булбанк Виза електрон.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Feb 09, 2012 3:25 pm

Пак има промоция 10% на букдепозитори :) кажете мейли да пращам ваучери
This is it. Ground zero.

tonystarks
Smallfolk

Post by tonystarks » Sat Feb 18, 2012 8:04 pm

Да наистина има. Мисля че пускат промо за първи път от както бяха купени от Амазон. Неприятното за мен обаче е, че днес като проверявах цените на всички нещата в моя "wishlist" в ".com" са нагоре с по едно - две евро.

Eто моя мейл: borislav1402@yahoo.com
Дайте мейли.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Sat Feb 18, 2012 9:42 pm

Верно всички цени на книгите в кошницата, които си подбрах, но така и не поръчах онзи ден, са с 10% нагоре...

И без това напоследък изобщо не чета и имам запаси за поне 3 години напред, та мисля да си спестя тия покупки.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.