Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 24, 2010 4:00 pm

Всичко може да се разкаже с едно изречение

ако това е целта ни :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Feb 24, 2010 4:20 pm

Delegat wrote:Не можеш да разкажеш историята на Малазана с едно изречение :P
<offtopic>

Тъпня, Колтейн, тъпня, тъпня, Техол Бедикт, тъпня, тъпня ...

</offtopic>
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 24, 2010 4:34 pm

Dragon Age E gigantichesko klishe, ne vijdam kakuv e smisula da sporish. I strukturata na igrata se izcherpva tochno s "navij djudjetata, navij horata, navij elfite, razreshavaiki vsichkite im problemi, sled koeto gi upotrebi po prednaznachenie." Vsushtnost dali shte si govorim za Gray Wardens ili Specters, kakto i za drevni zli mashni ili drevni zli orki - se v guz. Igrite sa adski sravnimi, zatova i gi sravnqvam.

Za men predimstvoto na Mass Effect v sujetno otnoshenie e, che interakciqta sus sveta i personajite pri recruit-vaneto na "otbora" e na suvsem drugo nivo ot durvenqshkiq DA.

A horata iskat ot Bioware da pravqt oshte ot "dobroto staro" prosto zashtoto nai-strastnite fen bazi vinagi sa nai-malko naviti na promeni. Dobre se vijda tova dokude dovede izduhnalite JRPG-ta.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 24, 2010 4:42 pm

Мързи ме да те отговарям с дълги примери но ще ти кажа кратко че ако за теб сюжета се изчерпва с общите задачки значи си в голяма грешка .

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 24, 2010 5:10 pm

Саше, малоумен ли си, какъв си, понякога просто не знам....Аз си го обяснявам с някакви моменти кризисни състояния, в които изпадаш, хем напоследък бяха по на рядко, ама днес сме извадили кофти късмет с другите четящи темата...

Сравними са двете игри точно, когато цъфнат, вържат и дадат обилен плод. Едното е шутърче с ролеви елементи (макар че вече не е и шутър ами и то не знае какво е, без съмнение е хубаво обаче), другото си е хардкор ролева игра от най-висша класа.

Преди да продължаваш да говориш безмислици за историята на Драгън Ейдж бих искал да ти резюмирам "много по-добрата" история на Мас Ефект 2 - Лошите роботи искат да избият всичко живо и натоварват със задачат братовчедите си, които си взимат от нашия и екипа му, който той събира от кол и въже.

И интеракцията с персонажите и МЕЖДУ ТЯХ (нещо, което тотално го НЯМА в мас ефект 2) е дървеняшка аз лично спирам да споря с теб....То не са подаръците, не са разговори, не са персонални куестове и персонални предмети, не е емоция, не е чудо....А за абсолютно култовите разговори между отделни двойки персонажи просто няма да споменавам, защото аз такова нещо в МЕ2 не съм видял.

Абе въобще е БАТИ тъпата тема за дискутиране. Защо трябва да се сравняват двете игри? И двете са АДСКИ добри, и двете всеки тук ги е играл или ще ги играе и т.н. Ставаш малко дървен философ.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Feb 24, 2010 5:32 pm

RRSunknown wrote:Мързи ме да те отговарям с дълги примери но ще ти кажа кратко че ако за теб сюжета се изчерпва с общите задачки значи си в голяма грешка .
Недей да търсиш под вола теле :lol:

И DА:О ще стане
хардкор ролева игра от най-висша класа
точно когато цъфнат и вържат налъмите. Не може в подобна игра 70-80% от геймплей времето да е шибан дънджън кроул :evil:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 24, 2010 5:35 pm

Делегате след поредното ти тотално неаргументирано флеймене в тая тема мога само едно да ти кажа - продължавай да си играеш руските полуфабрикати докато ние играем истинските игри :wink:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Feb 24, 2010 5:37 pm

Никола, айде и ти се поовладей малко :) Че го избиваш на яко фенбойщина.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 24, 2010 5:38 pm

Аз съм си напълно овладян, то си личи черно на бледо жълто в подписа ми. Как винаги само на мен се прави забележка при условие, че една сюрия народ флейми много по-злостно за пореден път НЕ МИ Е ЯСНО, ама да не ставаме като в детската.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Feb 24, 2010 5:41 pm

Добре, хайде да го кажем така: само ти ръсиш епитети по отношение на другите участници :wink:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 24, 2010 5:42 pm

WTF? :shock:
При мен съотношението дънжън краул/диалози + кодекс е 40/60 и дори 30 /70

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 24, 2010 5:44 pm

Yan wrote:Добре, хайде да го кажем така: само ти ръсиш епитети по отношение на другите участници :wink:
Да го кажем така : само на мен от всички участници наистина не ми се четат глупости по отношение на една от най-добрите (лично за мен - най-добрата, но това си е лично мнение ест) игри за 2009.

И това, което каза Радо си е съвсем в реда на нещата - това, че Делегатът не е диалогизирал и не е чел енциклопедията си е изцяло негов проблем, а не на Байоуеър, още по-малко наш ;)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Feb 24, 2010 6:41 pm

Е да ти кажа и мен не ми се чете, че Mass Effect 2 е шутър(едит - "шутърче") с RPG елементи. Още по-малко от теб. Но пък, ако това ти е мнението, то има ли смисъл да ти тровя живота с обратното мое? Изобщо тук сме се събрали поне няколко човека с изградена гейм култура, а на такива мнението трудно се променя. :lol:

Има смисъл от споровете по различните въпроси, но само когато няма злоба. Почнем ли да си злобееме, почваме да не мислим трезво. Което съответно води до нетрезви разсъждения(поне при мен), а нетрезвите разсъждения водят до скучен и хаотичен спор. Демек - boring. А аз пиша тук за да убивам скуката, не обратното. :wink:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 24, 2010 9:35 pm

Kole, za poreden put se durjish kat tupanar. Moeto "flamene" e prosto lichnoto mi i predostatuchno argumentirano mnenie. Ako ne te kefi, ne pruskai fenboishtina nasam, molq.

Kak da e, po-kusno shte pisha v podrobnosti, che sega nqmam koga.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 24, 2010 9:52 pm

ЕТО И ТОЙ МЕ ОБИДИ, ИСКАМ МОДЕРАТОР!!!!!!!!!!!!!!!!!

Както и да е - хора, написах го вече сигурно 3 пъти - дай да не сравняваме хубави игри и то такива от различни жанрове, всеки има право нещо да му е повече на сърце от друго и това е. АлДим почна със сравненията, не аз. И ако мислете, че харесвам Мас Ефект 2 повече от Ейджа сте в дълбока грешка, просто за мен са несъпоставими. И не, МЕ2 не е просто шутърче, по-нагоре се поправих - играта буквално изгради собствен жанр напълно във втората си част.