Засрамено си взимам назад критичните думи към Марти Ноксън. От страницата й в Уикипедия видях списък на епизоди, където се води сценарист или съсценарист. Сред тях са два от любимите ми -
Bewitched, Bothered and Bewildered и
The Wish. А и пак в страницата й е цитиран Джос Уидън, който ясно си казва, че е запазил контрола си над сериала дори в късните сезони и заявява "правили сме грешки като всяка друга година, но не мислете, че те се дължат на пренебрежение".
Иначе съм на средата на пети сезон. Ако изключим великолепния
Fool For Love, другите епизоди не ме грабват специално. И с четвърти сезон беше така.
Раздялата на Бъфи с Райли ме понатъжи, но далеч по-малко от тази на Уилоу и Оз. Сестричката ми е малко изсмукана от пръстите като plot device. Уилоу и Тара са ми безлични (нямам предвид връзката им, а присъствието им като цяло). Зандър и Аня, както и Джайлс също са ми леко в миманса. Просто пети сезон ми е някак ялов. Дори заплахата от Глория не ме впечатлява.
Абе втори и трети сезон засега са ми любими. Ще видя дали ще съм още на това мнение след като изгледам пети докрая плюс шести и седми.
П.П. И един линк към сайт, който прави репортаж с подробни цитати от срещата на екипа на "Бъфи" с фенове на фестивала Пейли.
http://www.thefutoncritic.com/rant.aspx?id=20080320