Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 27, 2009 7:39 am

Засега се ядва. Има някаква логика Бъфито да търси по-специални мъже, ама на тоя етап още не му се е хвърлила, де. Нали той пробва да я целуне, а тя го отблъсна възмутено. Ама поне не го утрепа, което вече е добър знак. :mrgreen:

Спайк ми е по-забавен, без да ми е нелогичен. То влюбването впрочем няма рационално обяснение. Кадърът с фасовете от цигари до дървото пред къщата на Бъфи беше ценен. Както и сънят на Спайк за него и Бъфи и фантазирането му, че е с Бъфи докато беше с Хармъни. :lol:

А историята на Спайк и двете ситуации, в които различна жена му казва "You're beneath me" са прекрасно поднесени. :thumbsup:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 28, 2009 4:28 pm

Засрамено си взимам назад критичните думи към Марти Ноксън. От страницата й в Уикипедия видях списък на епизоди, където се води сценарист или съсценарист. Сред тях са два от любимите ми - Bewitched, Bothered and Bewildered и The Wish. А и пак в страницата й е цитиран Джос Уидън, който ясно си казва, че е запазил контрола си над сериала дори в късните сезони и заявява "правили сме грешки като всяка друга година, но не мислете, че те се дължат на пренебрежение".

Иначе съм на средата на пети сезон. Ако изключим великолепния Fool For Love, другите епизоди не ме грабват специално. И с четвърти сезон беше така.

Раздялата на Бъфи с Райли ме понатъжи, но далеч по-малко от тази на Уилоу и Оз. Сестричката ми е малко изсмукана от пръстите като plot device. Уилоу и Тара са ми безлични (нямам предвид връзката им, а присъствието им като цяло). Зандър и Аня, както и Джайлс също са ми леко в миманса. Просто пети сезон ми е някак ялов. Дори заплахата от Глория не ме впечатлява.

Абе втори и трети сезон засега са ми любими. Ще видя дали ще съм още на това мнение след като изгледам пети докрая плюс шести и седми.

П.П. И един линк към сайт, който прави репортаж с подробни цитати от срещата на екипа на "Бъфи" с фенове на фестивала Пейли.
http://www.thefutoncritic.com/rant.aspx?id=20080320
The Best of Mozart

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 28, 2009 4:48 pm

Мен пети, шести и седми си ми остават най-любими. Вероятно 5-ти води класацията с една цица напред :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 28, 2009 4:50 pm

На мен 5ти и 2ри са ми любимите. :)
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 28, 2009 5:01 pm

Elayne wrote:Мен пети, шести и седми си ми остават най-любими. Вероятно 5-ти води класацията с една цица напред :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Чия? :P

За да ви е любим пети сезон, трябва втората му половина да е наистина уникална. Защото първата не ми беше нещо особено, освен Fool For Love, естествено.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 28, 2009 5:11 pm

А и пак в страницата й е цитиран Джос Уидън, който ясно си казва, че е запазил контрола си над сериала дори в късните сезони и заявява "правили сме грешки като всяка друга година, но не мислете, че те се дължат на пренебрежение".
Ти да не би да очакваше да каже "сори пичове, изложихме се като кифладжии, защото не ни дремеше повече за сериала"? В смисъл, дори и да смята така, няма да го каже на всеослушание, нали? :lol:

Аз все още искам някой да напише какво аджеба харесва в седми. За шести мога да разбера какво се харесва на хората, макар и силно да не съм съгласен. За седми просто не мога да разбера как може някой да го харесва повече от шести дори, да не говорим повече от някой от 2-5.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 28, 2009 5:23 pm

Аз покрай оспойлването си научих за една сцена, която ме шокира.

В един момент Скубитата и някои Потенциални, които живеят в къщата на Бъфи я изгонват оттам. И тя безропотно напуска собствения си дом вместо да им изрита нахалните задници. Май доста фенове реагират в стил "ВТФ?!" на тая сцена. Ще ми е любопитно да видя как я поднасят, защото и аз не мога да си представя разумно обяснение.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 28, 2009 5:28 pm

Всъщност Бъфи си тръгва по собствена воля, защото останалите решават, че им е писнало тя да ги командори, а тя не ще да им помага, ако не е Лидерът (тм). Честно казано дотолкова дразнеща беше станала Бъфарата в този момент, че страшно много се изкефих, че я свалиха от власт, при все, че всички главни герои в тоя епизод се държат out of character и доволно малоумно. Ама то това последното си е нормално по стандартите на седми сезон...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 28, 2009 5:33 pm

Нищо де, има си осми сезон в комикси - доста добри, прочетох първите няколко. Както и виртуален осми сезон с фенфикове от оня линк, дето и ти ги четеш. Аз почнах да си ги разпечатвам превантивно и ги попогледнах оттук-оттам. Много добри описания на персонажите като реплики и взаимоотношения. :)
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 28, 2009 7:30 pm

Ми във втората половина на 5ти сезон има някои много яки серии, но мен си ме кефи щото е яко стори дривън, без тъпи филъри, с интересно развити взаимоотношения между персонажите, идеи за феминизма, които и мен ме интересуват и разбира се - прекрасни Спайк и главен лошковец. Имаше и няколко наистина убийствени диалога - Спайк - Райли, Райли - Зандър, Зандър - Бъфи. Тара и Уилоу стават по-готини в следващия сезон, тук и на мен ми бяха безлични. Краят е феноменален (като изключим тъпите 2 серии преди него).

ПП. Елейн, кажи дясната цица, че тя е по-голяма! :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 28, 2009 8:26 pm

Ицо, обсъждаш ли активно неща, дето не си видял сам?:lol:

Мен седми ме печели с края си основно, защото това не е сезон пер се, а билд-ъп към финала на целия сериал, при това превъзходен и какъвто Angel уви нема шанса да получи.

Иначе любими сезони са ми като че ли 2, 5 и 6. В пети са убийственият епизод с лудницата и The Body, който комай си остава най-силното нещо, което съм гледал по телевизия изобщо.
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 28, 2009 10:36 pm

Е да му имам и сетъпа на Джос, 21 епизода и пак му трябват не една, а две деус екс махини, за да завърши сериала. Едната - косата, големият лошковец на практика я подари на Бъфи, а другата - амулета, другите лошковци от оня другия сериал я подариха на Ейнджъл. Това никъде го няма баси. Talk about unearned victory...

Финалът на Ейджъл е много по-добър, просто защото си е съвсем в стила на целия сериал, но то и краят на рандъм венецуелска сапунка вероятно е по-добър от тоя на Бъфи.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 2:52 am

5 x 14.
Баси Спайк как си го натресе отвсякъде с любимите жени. :shock: Ей на това му викам реалистично описани отношения. :lol:
Евала на който му е хрумнало.

Ама малко съжалявам за Спайк и Друзила. Такава страхотна двойка са. А той не, та не - влюбен съм в русата хлапачка и туйто. Любовта наистина е сляпа.

Жесток епизод. Качва малко нивото на сезона. А още не съм гледал най-прочутите два от него. :D
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 2:58 pm

5 х 15.
Най-простичко ужасяващите последни 30 секунди, които съм виждал по телевизията.

И 5х 16 (The Body, предполагам?) започва със същата сцена - първо щастие, после шок. Евала на Уидън, че я е сложил и на двете места.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 3:54 pm

Да, The Body беше.

Покъртително добър епизод. Толкова различни начини да се реагира на болка и все правдоподобни.

А този епизод не е спечелил "Еми". Интересно ми е тогава кой епизод от кой сериал е взел "Еми" тази година вместо The Body. Доста впечатляващ трябва да е бил. :neutral:

Адашке, по-назад в темата ти се чудеше защо е избрано това заглавие. Ами след като изгледах епизода бих казал, че точно то е най-подходящото. Обърни внимание кои хора и в кои моменти говорят за "тялото". Да, това вече е "тялото". Не Джойс. Тя си е отишла.

Страхотно показване на всички персонажи. Всеки реагира по своему и всеки е верен на себе си.

Само вампирът беше малко излишен, но четох някъде (тук или в ComicBookForums), че Уидън е бил задължен по договор да включва поне една сцена с вампир във всеки епизод на този етап. И дори при тази принуда успя да я впише достатъчно добре. Един вид - да не забравяме къде сме, все пак.

Блестящ епизод.
Last edited by passer-by on Wed Apr 29, 2009 4:02 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart