Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Aug 24, 2005 10:16 pm

Surfer wrote: Колко Шанара книги има?Аз съм чел Потомците и Талисманите добри книжки бяха.Много ме накефи гигантската котка на едния от героите забавих му името.Даже я използвах като разказвач в няколко сесии на Ендивал.
Специалистката по Шанара се завърна и ей сега ще те светна по въпроса. :)
Шанарите са много. На български не знам кои точно части са издавани, но за цялата поредица можеш да се информираш от официалния сайт на Тери Брукс - http://www.terrybrooks.net/novels/index.html
С голямо нетърпение очаквам на 6 септември да излезе Straken, с която книга ще бъде сложен краят на познатата ни Шанара. Но Тери Брукс започва да пише прикуел, в който действието ще се развива малко след Great Wars. Котките бяха с имена Rumour и Whisper, като първата беше на Уокър, а втората - на Коглин.
Четеш Елегантната вселена? Преди извество време, докато си търсех Кратка история на времето от Стивън Хокинг, се чудех дали да не я заменя точно с Вселената, но все пак избрах Хокинг. Можеш ли да ми кажеш нещо повече за Вселената, добре ли е написана, разбираемо или само за физици-научни работници?
Нищо не чета в момента, а и почти нищо не съм прочела това лято. :oops: Просто не ми остана време нито за книги, нито за Интернет. Едва вчера съм се прибрала вкъщи и още не съм се адаптирала към обичайния ритъм на живот. Все още цикля на 368стр. на Дверите на скръбния дом и чакам да се появи някой от познатите от първа част герои.
pulled out

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Aug 24, 2005 10:49 pm

Morgana wrote: Все още цикля на 368стр. на Дверите на скръбния дом и чакам да се появи някой от познатите от първа част герои.

Интересно как успяваш, при положение, че Крокус, Апсалар и Фидлър се появяват още в първа глава.:)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Aug 24, 2005 11:57 pm

Ех, нямаше начин да не се заядеш с мен, а? :?
Разбира се, че ги има споменатите от теб, но аз имах предвид интересните познати герои - Ралик Ном, Уискиджак, Аномандър Рейк. Още повече, че в Дверите, Апсалар и Крокъс са част от пейзажа, а и още в първа част си бяха почти такива. Калам донякъде задържа вниманието ми, частите с Дюйкър ги чета по диагоналната система. Единствените, които наистина са ми интересни, са Мапо и Икариум. Задоволих ли интереса ти "как успявам" :?:
pulled out

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Aug 25, 2005 12:10 am

Просто исках да се пошегувам, съжалявам ако съм те засегнал. А ако наистина искаш да знаеш дали споменатите от теб герои ще се появят във втора книга:
Spoiler: show
не, не се появяват в "Дверите...". Аномандър и ко се завръщат в трета книга.

Иначе, мога само да ти кажа браво за интереса към Мапо и Икариум.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Aug 25, 2005 5:05 pm

Аз пък си препрочитрам "Портрет на една дама" и се чудя как няколко години разлика могат да променят възприятията ти така...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Sun Aug 28, 2005 12:03 am

Ей да точно Уокър беше.Брукс наистина не е играл на дребно, бая книжки изписал.Десет хикса за сайта.
За Вселената мога само добри думи да кажа.Определено не трябва да си физик за да я разбереш.Друг е въпроса, че аз исках бързо да я прочета и затова някой моменти не ги хванах.Книгата си е за широка публика.Примерите вътре са много и изключително нагледни.На някои моменти писателя си позволява лек хумор"материята (както и парите) обича да се скупчва на едно място".Освен това си личи че доста се е старал.Превода също според мен е добър.
преди малко намерихhttp://store3.data.bg/johnnyt/Movies/Th ... iverse%20/
Сега чета Вечната война, хюгото и небюлата са силно не заслужени.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Aug 30, 2005 9:27 am

Сега чета "Многоръкият бог на далайна" на Святослав Логинов. Още не мога да повярвам, че може да се напише книга по идеята от Xonix (моя асоциация, не на автора :wink:), и тази книга да е толкова интересна и... човечна. Въпреки че в основата си е чисто фентъзи, книгата е част от "Избрана фантастика..." на Бард. Според мен има защо.
Elves dig rocket launchers.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Aug 30, 2005 9:44 am

да, много е яка книгата :) идеята на xonix ми беше хрумвала и на мен, btw :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Aug 30, 2005 1:50 pm

Книгата е страхотна, а аз чета "Бръмбар в мравуняка" на братя Стругацки...
Малко неувлекателно започва...
Предполагам, че нататък ще си струва...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 30, 2005 2:02 pm

Сянката на хегемона. Изглежда за момента не по-зле от онази на Ендър :)
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Aug 30, 2005 2:04 pm

Хм, странна е, както повечето на Стругацки, но си има атмосферата... За мен най-неразбираемата тяхна книга е "Охлюв по стръмното"...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Tue Aug 30, 2005 3:03 pm

Morwen wrote:Хм, странна е, както повечето на Стругацки, но си има атмосферата... За мен най-неразбираемата тяхна книга е "Охлюв по стръмното"...
Хм... Това не съм го чел.
Преди време някой ми разказа за техен разказ с едно петаче дето главният герой го харчи, а то пак се появява, дали се сещате кой е ?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Aug 30, 2005 3:10 pm

Чакам да ме скъсат на изпита, за да мога спокойно да си хвана Adobe Premiere Pro учебника и някое непрочетено фентъзи! Писна ми от граматика :evil:...
Пък ако не ме скъсат (което е с 0.00001% вероятност), ще се бъхтам още 20 дни над проклетите учебници :cry:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Aug 30, 2005 3:13 pm

Не е от разказ петачето, а от романа "Понеделник започва в събота".

Аз почнах "A song for Arbonne" на Кей, засега само прологът съм прочел, но изглежда много обещаваща.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Sep 09, 2005 11:08 am

Най-накрая се справих с Дверите на скръбния дом и книгата взе, че ми хареса. Но това най-вече заради присъствието на Мапо и Икариум, а също и Калам, и въпреки Фелисин, Апсалар, Крокъс, Дюйкър и др. участващи. :lol: Жалко, че ги нямаше моите хора.
Сега захванах Спомени от лед. Паралелно чета Великите загадки от Хърби Бренън. Автора се е спрял на загадкита Атлантида, Марс и Древния Египет. Доста ми е интересна, Бренън се е постарал да събере повече научни факти и теории, не е като да си е смукал историите от пръстите.

Искам да ви попитам дали някой е чел книги от една поредица за Деринийте. Преди време, доста отдавна всъщност, четох няколко книги от такава поредица и единственото, което си спомням е, че много ми харесха. Сега искам да си потърся тези книги да си ги купя, но не се сещам нито как се казваха, нито кой е автора (жена, май, беше). Та молбата ми е, ако някой е чел или чувал за тази поредица, да ми даде инфо и дали ги има тези книги някъде.

P.S. Matrim, благодаря за инфото. Но да знаеш, че на SubBlack бутона за спойлерите не работи. :)
pulled out