Специалистката по Шанара се завърна и ей сега ще те светна по въпроса.Surfer wrote: Колко Шанара книги има?Аз съм чел Потомците и Талисманите добри книжки бяха.Много ме накефи гигантската котка на едния от героите забавих му името.Даже я използвах като разказвач в няколко сесии на Ендивал.

Шанарите са много. На български не знам кои точно части са издавани, но за цялата поредица можеш да се информираш от официалния сайт на Тери Брукс - http://www.terrybrooks.net/novels/index.html
С голямо нетърпение очаквам на 6 септември да излезе Straken, с която книга ще бъде сложен краят на познатата ни Шанара. Но Тери Брукс започва да пише прикуел, в който действието ще се развива малко след Great Wars. Котките бяха с имена Rumour и Whisper, като първата беше на Уокър, а втората - на Коглин.
Четеш Елегантната вселена? Преди извество време, докато си търсех Кратка история на времето от Стивън Хокинг, се чудех дали да не я заменя точно с Вселената, но все пак избрах Хокинг. Можеш ли да ми кажеш нещо повече за Вселената, добре ли е написана, разбираемо или само за физици-научни работници?
Нищо не чета в момента, а и почти нищо не съм прочела това лято.