A V A T A R

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Колко пъти гледахте Аvatar?

Poll ended at Wed Feb 03, 2010 8:17 pm

Веднъж
24
34%
Два Пъти
16
23%
Повече от два пъти
12
17%
Веднъж, но планирам още гледания
9
13%
Не съм го гледал
9
13%

Total votes: 70

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Thu Jan 07, 2010 11:25 pm

Буахахахахаха, ма чакайте бе, то още в самия си замисъл било планирано като трилогия...
http://www.aintitcool.com/node/43559
:lol: :lol: :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jan 08, 2010 12:21 am

Нещо казано от Мира във форума на "Ефремов".
Прехвърлям набързо темата и попрочитвам от тук- от там, че то... е ...няма изчитане!...
Та чета и неволно се сещам за една приятелка. Преди години аха да се разведе. Питам я:
-Е, душко, как стигнахте до тук? Вие бяхте перфектното семейство.
А тя:
-Знаеш ли, никога не бях се замисляла дали съпругът ми държи на мен. Ние вкъщи не разговаряме и не обсъждаме чувствата си както го правят в другите семейства.
Аз съм в голямо недоумение.У дома не си разваляме кефа от живота със задълбочени анализи. Нямам спомен и за приятели с подобни мании.
-А ти по кого съдиш? - питам и се чудя ще ми даде ли конкретен отговор.
-Е, нямам пред вид наши хора, но по филмите...
Аха... просветва ми. Тя гледала сапунки, в които най-дребното нещо води до няколко серии обсъждане.
Казах й:
-Прекалено много разсъждаваш, за да си щастлива.
Не знам дали преосмисли желанието си да търси причинно следсвени връзки към всяко нещо и да изнасилва половинката си с анализирането им, но след време разбрах, че семейният им живот е потръгнал.
На пръв поглед горната история няма връзка с темата. Но само на пръв поглед.
"Аватар"е филм -спор няма, направен за да достави удоволствие. На някои от нас ни хареса, защото се дистанцирахме от реалността и се потопихме цялостно в неговия свят. Успяхме да усетим филма на ниво емоционално възприятие. Наслаждението в момента, размислите в последствие, изводите от внушенията, които прави всеки за себе си... това е аналогично с всяко произведение на изкуството. Обаче... тръгне ли някой да прави дисекция...
В тая тема точно това се прави: дисекция. Също както моята приятелка, която без малко не се разведе, защото си внушила, че е редно да прави дисекция на семейните взаимоотношения, вместо да се наслаждава на хармоничната си връзка.
:yay:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 08, 2010 12:24 am

Amelia wrote:Щото не дразни само Скърдж и Силвър, а и мен, примерно, дет се кефя на филма. И сигурно има и други като мен. А мен ме дразни, защото отмества фокуса от самия филм и го съсредоточава върху индустрията, която честно казано е гнусновата и аз я презирам страстно. Така изглежда все едно в тоя филм няма нищо друго освен зелените пачки.
Хората, които ги интересува тая статистика, знаят къде да си намерят данните в нета.
За съжаление динамиката на индустрията определя дали подобни филми ще съществуват. Можем да си ги представяме като произведения на девствения творчески гений, а можем и да ги възприемаме като част от тази индустрия и в тоя случай има значение колко успешен ще е филмът. Същото е и с Оскарите. Може да са маловажни за Великото Качество, но са зверски важни както за кариерите на хората, дето ги взимат, така и за направлението, в което киното ще продължи. Аватар ще задвижи определени процеси неминуемо, повечето от които очаквам мен много да ме израдват, но това какви точно и колко силни процеси зависи много силно от статуса му, а той зависи много силно от успехите му. Така че както ми е супер важно какви, колко и кои награди ще спечели, така ми е важно и дали ще стане най-печелившият филм на всички времена. Заложил съм на тоя кон, един вид, и предпочитам да гледам състезанието, а не да си затварям очите, че има такова, и да си го представям как тича щастливо из прерията. Смисъл, ебати, все едно на вас ви се разрушава прекрасното изживяване, ако някой се интересува и споделя И комерсиалния успех? Втф е тая нетолерантност изобщо?! :shock:

Silver wrote:Буахахахахаха, ма чакайте бе, то още в самия си замисъл било планирано като трилогия...
Ъм, добро утро? За кво са лол-смайлитата?
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 08, 2010 12:46 am

Залагайки на тоя си кон, да разбирам ли че не знаеш къде се намират сайтовете с това инфо и че тази информация е дотолкова важна за тоя топик, че да трябва всеки ден да ни се ъпдейтва като прогниза за времето и курса на долара? Без бтв квото и да е дискутиране на това, което би могло да произлезе от тези кинти? По-рано имаше някъв спор за това дали филмът си е избил парите и дали ще има продължение. Оттам-насетне, тая фактология просто се пуска тука като фактология. На мен ми е супер излишна и за момента не води до никакви смислени дискусии. Досущ като онова с оценката на Батмана в ИМДБ. Отделно, че отдолу се усеща нишка на злорадстване от страна на фенбойовете, което пак е излишно.

Свържете тия факти с някви умозаключения, тогава пак ще си говорим.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jan 08, 2010 12:56 am

Бтв, с риск да ми скочат, мен без да ме дразни все още (все пак е споменато само веднъж след темата с милиарда), не ме кефи. Защото звучи като че ли има значение. Това дали ще стане номер едно, няма да стане номер едно, ще стигне или няма да стигне милиард и половина няма да означава нищо концептуално различно за филма. Да, друго си е да си шампион. Обаче всъщност всички стигнали до финалите са големи играчи, а понякога титлата е въпрос и на шанс.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 08, 2010 1:06 am

Не знаех, че само за някаква неоткриваема другаде информация трябва да се влиза във форума. Сега вече ще знам, но подозирам, че ще продължава да не ми пука. Сори, ма тоя тип цензура никога не ме е кефел и едва ли тепърва ще почне. Това нито е спам, нито е оф-топик, нито пречи на каквато и да е друга дискусия.

Морви, точно тука, точно с ТАЗИ скорост на генериране на приходите, е доста далеч от къвто и да е шанс. И точно затова е интересно да се ъпдейтва.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri Jan 08, 2010 1:12 am

Roland wrote:
Silver wrote:Буахахахахаха, ма чакайте бе, то още в самия си замисъл било планирано като трилогия...
Ъм, добро утро? За кво са лол-смайлитата?
Утрото щеше да е добро, ако беше видял интервюто с Камерън преди няколко месеца, в което той обясняваше как идеята му е била да направи завършен филм от-до, в който нищо да не остане недообяснено (което е факт). После с половин уста добави, че вселената му е толко яка, че позволява вътре да се вихрят и бъдещи приключения с други герои. И дума не е обелвал, че първоначално в главата му всичко е било оформено като трилогия. Историята с Уашовски за пореден път се повтаря, а от нея не следва нищо добро. Ей затова са смайлитата.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 08, 2010 1:14 am

Ъм, това, че прави завършен филм (и го е направило), как си пречи с правенето на трилогия? И човек би очаквал, че не се иска много акъл да се събере 2 и 2, след като актьорите са подписал иза три филма изначално. Логично е, че няма да се тръби, че е трилогия преди да се види как се приема напълно нов франчайз от публиката.

НО ДА, ТОВА Е ТОЧНО КАТО УАШОВСКИ И КАМЕРЪН Е АНТИХРИСТЪТ. ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ТОЙ МАСТУРБИРА, БОГ УБИВА КОТЕНЦЕ, А КОСТОВ ГО ПРИСВИВА СТОМАХЪТ!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jan 08, 2010 1:23 am

Oh god! Грубоватите коментари! Image

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri Jan 08, 2010 1:29 am

А, чакай, аз не приемам нещата толкова навътре. :)
Просто ти показвам поредния пример около Аватар, в който Камерън взема публиката за състояща се от някакви ритардс. Първо беше технологичното му чудо - вързаха му се; после дълбоките послания - вързаха му се; ся вместо да си каже честно - "пичове, филмът ми изкърти джобовете ви, сори, ще се правят още", той маже очите, че в главата му имало *изначално* оформена трилогия. За тва става въпрос, а не кой за колко е подписвал. Между другото, сега ще стане много интересно - студиото ще почне да му дава жега да се връща като режисьор, после, ако това стане, ще почнат да го натискат да се вмества в срокове да не се скапе хайпа... пък той не е от тези дето дава да го натискат. И въобще Аватар е много ярък пример за това как парите правят и убиват всичко хубаво в киното, така че - да - продължавайте с конните надбягвания. :)

Връщайки се на по-предния ти пост - да, Аватар ще отключи процеси и веднага мога да ти кажа какви: така както Син Сити отключи 300, The Spirit и Макс Пейн, така и Аватар ще отключи направата на евтини и неграмотни full-cg псведореалистични филмчета, пълни с компромиси, както и вълна от 3д ужасии. Само на едно се надявам - по-скоро всички да почнат да снимат филмите си в 3д, защото няма да се диша след няколко месеца, когато във всяка реклама на всеки филм на всеки треторазряден режисьор ти навират нещо триизмерно в очите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 08, 2010 1:37 am

Или, за да обобщим, чашата не е просто полупразна, а пълна с киселина, счупена и открадната от зъл трол :lol:

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri Jan 08, 2010 1:39 am

Не, за да обобщим - масовото превънасяне не води до нищо добро, защото Холивуд се управлява от тъпаци, които приемат и предават погрешни сигнали.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 08, 2010 1:40 am

Не обичам такива обобщения :) Едно от последните актуални беше "пиратството няма да позволи филм някога да надмине Титаник по приходи", ако си спомняш.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 08, 2010 1:41 am

За 2 минути търсене в нета открих интервю от преди няколко години, където Камерън ясно си казва, че планът му е да направи Аватар трилогия, ако приходите от първата част са достатъчно добри.
http://www.mtv.com/movies/news/articles ... tory.jhtml
Both the "Avatar" and "Battle Angel" series, he added, will begin with self-contained debut movies along the lines of the original "Star Wars" trilogy. "The films have to play as individual films, but they have a greater story arc that goes over the three-film cycle,"
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri Jan 08, 2010 1:47 am

Идеята за правене на трилогия ако приходите от първата част са достатъчно добри съществува от бая време преди това интервю, да ти кажа. Продължавам да обръщам внимание, че говоря за това как за пореден път всичко е много самодостатъчно и завършено ПРЕДИ премиерата и изведнъж се оказва планирано преди векове като епична трилогия. Ок, оттук нататък има две опции: или за направата на Аватар 2 ще хвръкнат още 5-6 години (и дотогава тоя тип кино ще е убит от лавината посредственост, която ще последва) или ще бъде направен за 2 и няма да има Аватар 3, защото Аватар 2 ще има 15% на доматите.