http://www.aintitcool.com/node/43559

Прехвърлям набързо темата и попрочитвам от тук- от там, че то... е ...няма изчитане!...
Та чета и неволно се сещам за една приятелка. Преди години аха да се разведе. Питам я:
-Е, душко, как стигнахте до тук? Вие бяхте перфектното семейство.
А тя:
-Знаеш ли, никога не бях се замисляла дали съпругът ми държи на мен. Ние вкъщи не разговаряме и не обсъждаме чувствата си както го правят в другите семейства.
Аз съм в голямо недоумение.У дома не си разваляме кефа от живота със задълбочени анализи. Нямам спомен и за приятели с подобни мании.
-А ти по кого съдиш? - питам и се чудя ще ми даде ли конкретен отговор.
-Е, нямам пред вид наши хора, но по филмите...
Аха... просветва ми. Тя гледала сапунки, в които най-дребното нещо води до няколко серии обсъждане.
Казах й:
-Прекалено много разсъждаваш, за да си щастлива.
Не знам дали преосмисли желанието си да търси причинно следсвени връзки към всяко нещо и да изнасилва половинката си с анализирането им, но след време разбрах, че семейният им живот е потръгнал.
На пръв поглед горната история няма връзка с темата. Но само на пръв поглед.
"Аватар"е филм -спор няма, направен за да достави удоволствие. На някои от нас ни хареса, защото се дистанцирахме от реалността и се потопихме цялостно в неговия свят. Успяхме да усетим филма на ниво емоционално възприятие. Наслаждението в момента, размислите в последствие, изводите от внушенията, които прави всеки за себе си... това е аналогично с всяко произведение на изкуството. Обаче... тръгне ли някой да прави дисекция...
В тая тема точно това се прави: дисекция. Също както моята приятелка, която без малко не се разведе, защото си внушила, че е редно да прави дисекция на семейните взаимоотношения, вместо да се наслаждава на хармоничната си връзка.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
За съжаление динамиката на индустрията определя дали подобни филми ще съществуват. Можем да си ги представяме като произведения на девствения творчески гений, а можем и да ги възприемаме като част от тази индустрия и в тоя случай има значение колко успешен ще е филмът. Същото е и с Оскарите. Може да са маловажни за Великото Качество, но са зверски важни както за кариерите на хората, дето ги взимат, така и за направлението, в което киното ще продължи. Аватар ще задвижи определени процеси неминуемо, повечето от които очаквам мен много да ме израдват, но това какви точно и колко силни процеси зависи много силно от статуса му, а той зависи много силно от успехите му. Така че както ми е супер важно какви, колко и кои награди ще спечели, така ми е важно и дали ще стане най-печелившият филм на всички времена. Заложил съм на тоя кон, един вид, и предпочитам да гледам състезанието, а не да си затварям очите, че има такова, и да си го представям как тича щастливо из прерията. Смисъл, ебати, все едно на вас ви се разрушава прекрасното изживяване, ако някой се интересува и споделя И комерсиалния успех? Втф е тая нетолерантност изобщо?!Amelia wrote:Щото не дразни само Скърдж и Силвър, а и мен, примерно, дет се кефя на филма. И сигурно има и други като мен. А мен ме дразни, защото отмества фокуса от самия филм и го съсредоточава върху индустрията, която честно казано е гнусновата и аз я презирам страстно. Така изглежда все едно в тоя филм няма нищо друго освен зелените пачки.
Хората, които ги интересува тая статистика, знаят къде да си намерят данните в нета.
Ъм, добро утро? За кво са лол-смайлитата?Silver wrote:Буахахахахаха, ма чакайте бе, то още в самия си замисъл било планирано като трилогия...
![]()
![]()
Утрото щеше да е добро, ако беше видял интервюто с Камерън преди няколко месеца, в което той обясняваше как идеята му е била да направи завършен филм от-до, в който нищо да не остане недообяснено (което е факт). После с половин уста добави, че вселената му е толко яка, че позволява вътре да се вихрят и бъдещи приключения с други герои. И дума не е обелвал, че първоначално в главата му всичко е било оформено като трилогия. Историята с Уашовски за пореден път се повтаря, а от нея не следва нищо добро. Ей затова са смайлитата.Roland wrote:Ъм, добро утро? За кво са лол-смайлитата?Silver wrote:Буахахахахаха, ма чакайте бе, то още в самия си замисъл било планирано като трилогия...
![]()
![]()
Both the "Avatar" and "Battle Angel" series, he added, will begin with self-contained debut movies along the lines of the original "Star Wars" trilogy. "The films have to play as individual films, but they have a greater story arc that goes over the three-film cycle,"
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests