Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 29, 2009 3:58 pm

Много си струва и с коментара на Уидън да се изгледа. Има и други причини да се казва така. Цялата "физическост" на човешкото съществуване. Например, Доун отива да пикае към края, Бъфи повръща, първата он-скрийн целувка на Уилоу и Тара, ей такива неща...
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 4:06 pm

Впрочем четох, че за въпросната целувка имало предварително големи притеснения от студиото как щяла да се възприеме от зрителите. Пък на мен ми се видя съвсем естествена. Нямаше никакво значение, че е между две момичета. Просто беше уместна в тази ситуация.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 29, 2009 4:06 pm

Не е имало притеснение, имало е търкания с телевизията. Те поискали да се отреже от епизода, Уидън казал, че ще напусне, и те спредли да искат да се отреже от епизода :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 6:17 pm

5 х 18.

Красиво. Много красиво.

Поведението на Спайк започва да размеква Бъфи и тя почва да го вижда в друга светлина.

Сега вече връзката между тях не ми се струва толкова нелогична, именно защото развитието й е предадено много постепенно, с леки наброски, ненатрапчиво. И реалистично, поне до момента.

(Джордж Лукас би могъл да понаучи едно-друго за развитието на човешките чувства и отношения от Джос Уидън :mrgreen: )

Чудесно изпълнение.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Apr 29, 2009 6:28 pm

Почваш да ме тревожиш с тази твоя обсебеност със Спайк... но пък това много помага за харесването на последните два сезона, така че всяко зло за добро. :)

Но пък да коментираш 5x18 без да споменеш Бъфибота си е безобразие.

[in the midst of conversation with Willow]
Buffy Bot: You're recently gay.
-----------------------------------

Buffy Bot: And Anya. How is your money?
Anya: Fine. Thank you for asking.

Не е имало притеснение, имало е търкания с телевизията. Те поискали да се отреже от епизода, Уидън казал, че ще напусне, и те спредли да искат да се отреже от епизода
Даже мисля, че не е имало промота на темата, а е било изненада, което си е класно. Нараво си преставям промото "Hot girl on girl kiss tonight! The witches finally do it! Watch Buffy! And in other news, someone might die in tonight's episode but you know, being there, done that, who cares." :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 7:18 pm

Прав си за Бъфибота, тая сюжетна линия беше доста ценна. И показателна за някои видове любовни връзки също така. Ама факт е, че моментите със Спайк най ме кефят.

5 х 19. Първа поява на Дарк Финикс-Уилоу. И страшно човешко показване как се грижиш за най-близките си хора, каквото и да се случва.

Този сериал определено израства с всеки следващ сезон.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 29, 2009 11:21 pm

Е, стигнах до края на пети сезон.

Във втората половина на сезона нивото определено се покачи. Ама все още втори и трети продължават да са ми любими, макар и вече с по-малка преднина. Просто и двата са по-цялостно качествени, докато пети разчита малко повече на отделни, макар и блестящи, епизоди като Fool For Love и The Body.
Roland wrote:В пети са убийственият епизод с лудницата
Не, няма го в пети, той явно е по-нататък, май в шести.

Освен това появата на Спайк и излекуването на Друзила във втори плюс BBB и Passion и сториаркът на трети с перипетиите около Фейт и кмета, който ми е най-стабилният злодей в сериала плюс The Wish накланят везните.

Така че засега - втори, трети, пети, първи и четвърти.

Да видим сега защо е целият рев около шести и седми.
Joss Whedon was credited as executive producer throughout the run of the series, and for the first five seasons (1997–2001) he was also the show runner, a role that involves serving as head writer and being responsible for every aspect of production. Marti Noxon took on the role for seasons six and seven (2001–2003), but Whedon continued to be involved with writing and directing Buffy alongside projects such as Angel, Fray, and Firefly.
Хммм...

П.П. Впрочем Уидън от самото начало ли е замислял толкова радикален край за пети или го е адаптирал заради анулирането на сериала по Уорнър Брадърс? Доколкото знам сериалът от шести сезон е преминал в Ю Пи Ен и може би Уидън се е застраховал за варианта ако останат само пет сезона и няма възможност за още два?
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 30, 2009 3:25 am

Една от любимите ми тиради на Спайк - от епизода с индианския дух. :D
I loved Spike's outlook on dealing with the Indian spirit in the "Pangs" episode.
"Oh someone put a stake in me.
I just can't take all this mamby pamby boo-hooing about the bloody Indians.
You won allright?
You came in and you killed them and took their land.
That's what conquering nations do.
It's what Caesar did and he's not going around saying "I came, I conquered,I feel really bad about it."
The history of the world is not people making friends.
You had better weapons and you massacred them.
End of story.
Listen to you! How're you going to fight anyone with that attitude?
You exterminated his race!
What could you possibly say that would make him feel better?
It's kill or be killed here.
Take your bloody pick"

Ahh the philosophical Spike....
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 30, 2009 8:34 am

Планиран си е тоя финал. Имало е лек рамисъл дали сериалът да не свърши там, ма не мисля, че е било сериозно.

Иначе не схващам как може човек да се кефи толкова чак на трети сезон. Мен той ми беше като че ли най-бланд от всичките...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 30, 2009 2:54 pm

Ами аз пък не схващам как някой може да не му се кефи. The Wish, историята с Фейт и сториаркът с кмета, който, пак казвам, за мен е най-стабилният злодей в сериала ми го поставят доста високо в класацията. Освен това при оценка на цял сезон втори и трети са ми по-качествени като цялостно впечатление, другите са ми по-неравномерни.

А "бланд" не бих използвал по адрес на никой сезон от "Бъфи". :)
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 30, 2009 3:58 pm

Ми това е, че сезонът има за мен общо взето САМО The Wish и кмета, който е як, но не може да се мери за мен с практически никой от злодеите след първи сезон. Фейт е готина, но доста уотевър. Най-безличен ми е тоя сезон, честно. Ма карай нататък де.

А бтв така наречената "неравномерност" иде баш от това, че в другите сезони има много по-ярки индивидуални епизоди. Т.е. общото ниво на сезонте не е по-ниско от това на трети, просто добрите са много по-ярки и много над него. От това идва неравномерността. The Wish е единственият такъв епизод в трети.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 30, 2009 6:11 pm

Трети сезон за мен е леко надценен сред фендъма, защото общо взето се води най-добър, но да кажеш, че има само The Wish е леко прекалено. Има Doppelgangland, Revelations, хората незнайно защо много се кефят и на The Prom, а финалните два епизода са много яки, стига човек да преглътне внезапната популярност на Бъфи сред съучениците й и тяхната изумително внезапна героичност. Аз пък съм голям фен на Gingerbread (Giles: We need to save Buffy from Hansel and Gretel), не е като да няма разнообразие в сезона. Но има и дебилният любовен четириъгълник Оз-Корди-Уилоу-Зандър, след развръзката на който Корделия почти нищо не прави освен да чака търпеливо да почне "Ейнджъл". :)

За мен кметът е ужасно надценен, не само защото си го отнесе като стой та гледай, а и защото нямаше никаква файда, че е кмет, а не рандъм чичка. Можеше примерно да арестува Бъфи за убийството, което беше дело на Фейт или по някое рандъм изсмукано обвинение, да я принуди да убие някой невинен полицай, абе въобще да използва по някакъв начин властта си. Иначе е фен, но много рядко му е позволено да бъде истински застрашителен. Но аз твърде любопитен с какво според теб го превъзхождат Dull Willow и Първото Зло, защото мен ако питаш и богомолката от първи сезон по-добре се справяше от тях.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 30, 2009 6:15 pm

Най-добри се водят втори и пети, поне от мненията, на които аз съм попадал. А най-диаметрално противоположно феновете са настроени към шести и седми. Нямам търпение да ги изгледам. :P

Кметът най ме кефи като злодей, защото беше чудесно развит като персонаж с маниите и репликите си. Мастърът, Адам и Глори не могат да му стъпят на малкия пръст. Дарк Уилоу не я броя още преди да съм завършил шести сезон, защото тя, както впрочем и Ейнджъл и Спайк са ми по-сложни герои. Говоря само за чисти злодеи. Първото зло ще го преценя като приключа сериала тия дни.
Last edited by passer-by on Thu Apr 30, 2009 6:18 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 30, 2009 6:18 pm

Дарк Уилоу го превъзхожда с това, че е Уилоу. Познаваш героя от началото на сериала и ако ти пука за него, импактът е много по-силен. Освен това тя е символ на покваряващата сила, зависимостта от лесното и прочее други неща, т.е. не е просто някакъв злодей. Нещо повече - под "злодеите в шести сезон" аз визирам и тримата идиоти, които са безобразно ценни ;)

Що се отнася до Първото Зло, на мен то ми е ужасно яко като концепция - начинът, по който се появява пред другите, тоталния майнд-фък и факта, че към края на сезона беше направило Бъфи и потенциалните гъски да си говорят сами.

Макар че разбира с нищо не може да се мери с Анджелус де...

Е Ицо, то якият злодей е тоя, дето не е чист бря :) (освен когато е Анджелус) Затуй примерно Тримата Идиоти и Дарк Уилоу кефят, както и Фейт.
Last edited by Roland on Thu Apr 30, 2009 6:21 pm, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 30, 2009 6:19 pm

Само дето сложните персонажи като Уилоу, Ейнджъл, Спайк и Фейт ги възприемам като едно цяло, не като добри/зли. Те са ми яки персонажи. Затова направих уточнението за чистите злодеи. :wink:
The Best of Mozart