Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 11:02 am

Morwen wrote:Писателите могат да правят каквото си искат в книгите си, които аз мога и да не си купувам, ако не ме кефят.
:roll: Колкото и да не те кефи конкретният писател, като личност или просто ей така, пък (Миевил е комунист, както знаем, и на адаша Спархоук му кипва злъчката само при мисълта :lol: ), подобно заявление не прави чест никому. Ако книгата е добра, трябва да можеш да се абстрахираш от личностните си убеждения и... да я прочетеш поне, ако ти я подарят, айде от мен да мине, зарежи купуването! :evil:
Morwen wrote:и да се опитат да комуникират с тях по нормалния начин. Бтв, нищо иновативно не виждам в пореното съкращение тип нармаг и колхоз :lol:
Както сама казваш, това е най-обикновен термин. Предполагам, че си гледала достатъчно тв сит-коми, за да си поне малко в час с терминологията. Ако не - човек се учи непрекъснато. И аз не знаех кво е остро да не забавиш някого. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Aug 17, 2007 11:10 am

Колкото и да не те кефи конкретния писател като личност (Миевил е комунист, както знаем, и на адаша Спархоук му кипва злъчката само при мисълта ), подобно заявление не прави чест на никого. Ако книгата е добра, трябва да можеш да се абстрахираш от личното си убеждение и да я прочетеш поне, ако ти я подарят, зарежи купуването.
Аааааааааааа??? Да? Никога не съм казвала друго? Говорех именно за случая, когато стилът не ме кефи и затова не чета писателя.
Както сама казваш, това е най-обикновен термин.
А как можах това никъде да не го кажа, а?
Предполагам, че си гледала достатъчно тв сит-коми, за да си поне малко в час с терминологията. Ако не - човек се учи непрекъснато. И аз не знаех кво е остро да не забавиш някого.
Ми не, гледала съм телевизионни ситуационни комедии. И понеже някой е ползвал три жаргонни израза, ся дай да удавим всичко в английски псевдоабревиатури. Логично.

Не, сори, и Рол ми се скара, че се заяждам, но не се. Аз наистина не схващам съкратения английски жаргон, съжалявам. Не виждам и ползата от употребата му.
Last edited by Morwen on Fri Aug 17, 2007 11:13 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Aug 17, 2007 11:12 am

МЛЪКНЕТЕ, ЧЕТИРИМА СМЕ СЕ НАТОЧИЛИ ДА РЕЖЕМ ЯКО!!!!

И Морви да си смени тайтъла, защото е БЕЗПОДОБНО НЕПРИСТОЕН

едит: Никво сори! Като не го разбираш, питаш или игнорираш и край на разговора, амаха!!!!
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Aug 17, 2007 11:15 am

shayhiri wrote:
Morwen wrote:Писателите могат да правят каквото си искат в книгите си, които аз мога и да не си купувам, ако не ме кефят.
:roll: Колкото и да не те кефи конкретният писател, като личност или просто ей така, пък (Миевил е комунист, както знаем, и на адаша Спархоук му кипва злъчката само при мисълта :lol: ), подобно заявление не прави чест никому. Ако книгата е добра, трябва да можеш да се абстрахираш от личностните си убеждения и... да я прочетеш поне, ако ти я подарят, айде от мен да мине, зарежи купуването! :evil:
Мдам... на моменти съм непоправим педант и се вглеждам прекалено много за възможни различни прочити на неясно формулирани изказвания, но в този случай, когато "ако не ме кефят" е част от подчинената фраза (започваща с "които аз..."), явно поясняваща "книгите си" (другият вариант е Морви да е тръгнала да си купува писатели, но... въпреки че почти всичко може да се очаква от нея, все пак не е такъв човек :P), граматически обоснованият прочит все пак е този, при който "ако не ме кефят" се отнася за книгите, а не за писателите... За да го отнесеш към писателите ти е нужен съзнателно тенденциозен прочит :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Aug 17, 2007 11:16 am

Moridin wrote:МЛЪКНЕТЕ, ЧЕТИРИМА СМЕ СЕ НАТОЧИЛИ ДА РЕЖЕМ ЯКО!!!!

И Морви да си смени тайтъла, защото е БЕЗПОДОБНО НЕПРИСТОЕН

едит: Никво сори! Като не го разбираш, питаш или игнорираш и край на разговора, амаха!!!!
Видя ли сега кво стана. :?

Аз млъквам.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2007 11:18 am

НОВО ПРАВИЛО: ВСЕКИ ТОПИК, В КОЙТО ВИЕ ДВАМАТА ПОЧНЕТЕ ДА СЕ ДЪРЛИТЕ, ЩЕ СЕ ЗАКЛЮЧВА ЗА ПОСТОЯННО.
And you can't dance with a devil on your back...