За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jan 19, 2009 3:00 pm

Вчера беше вечер на Mail drop просто :( Ма пак де мастър ъф елексирс дет го влачим полвин година и малко ачиивменти не зле. :mrgreen: Тука почва да ме кефи в група са друида, ама да си точа ноктите с котката основно. Стъннатото дърво на Таис просто с размаханите в паника ръчички ше си го тура за аватар :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jan 19, 2009 3:31 pm

Те това е, като си постоянно лице в лице с боса и изтърваваш веселите моменти :roll: Само чух хилеж по адрес на нашия любим лекуващ храст, ама нищо не успях да видя, искам снимки! :roll:
Малко дръпвам агро на моменти, но танкът е добър човек и спасява положението,
Какво ти дърпане, ти направо си ги трепеш соло :roll: Прегря ми ламарината от търчане напред-назад дорде си прибера цялото стадо мобове, фризби-то ми удря по три наведнъж, ти все дот-ваш четвъртия :lol: :lol:

В общи линии минахме УК хероик, после - понеже беше близо - УП хероик (аз там честно казано не вярвах че ще минем дракониадата и стрелбата с харпуни без уайп :roll: ). Точно в УП дръвчето на Таис изпадна в тежък уплах на последния бос :lol: :lol: За десерт беше един бърз ВиолетХолд хероик, бърз, бърз ама поумряхме на втория бос, че беше нов за всички ни и дорде нагласим тактиката... :roll:

Важното е че вече имам меч! Голяяяям! Направо ми трябват две гномчета да го носят :lol: :lol:
Останаха ми "само" 200 куеста в Калимдор.
С новия пач ще намалят бройката куести за Калимдор ачийвмънта, по-добре да поизчакаш :wink: Макар че хич не му се вижда кога ще дойде пусти пач (аз чакам да си взема гномска тротинетка 8-) )

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jan 19, 2009 3:39 pm

дам... малко разбор и от мен :)

в събота наистина се пооляхме с хериците и беше забавно :) пък и за пръв път правих Окулус 8-) естествено, не мина без мрънкане от моя страна (то ако мине, ще трябва да си го пишете като безценен ачийвмънт :lol: ) съботното парти бе в състав - Тишо (Светльо де), ала пала-танк, една сенчеста Ланис, Илийката с лока си дето смени 2 пъти билда, само докато се мотаехме из хероиците, аз със дръвчето, щото някой трябва да лекува лейзи дпс-тата барабар с танка... (малиииииии, колко мрънкане беше, че на танка рязко му пада живота :lol: ) и допълвахме със рендъм дпс - първо един хънтър от нашата гилдия, после - един шаман от харема на Светльо, щото Браги още се подмотваше като 79 лвл :P

в неделята кротко си левълвах лока (че ми трябва 50 лвл, за да вдигна (дез)енчантига си над 300), като изюрках Илийката да ми направи едно СМ за куеста и един Зул Фарак - за останалите... а после и Браги подхванах за още един ЗФ, че има малета, за да довърша и куеста за моркова-тринкет... паднаха ми синята каска, хубавия амулет от първия бос, както и прекрасния стаф от втория... уви, ръкавичките не паднаха :cry: демек - Браги, стягай се за второ убиване на 2-рия бос :P та лока стана 47 лвл помежду другото... народа заприижда на линия късния следобед и решихме, че е крайно време да се съберем да направим алхимиците Асая (друида на Ланис) и Мискинче (друида на Браги) мастъри в каквото са си избрали :D

Илия трябваше да ходи в Накс 10 (продължение от предната вечер), затова останалите 4-ма хукнахме към Блек морас... то хубаво, ама на хероик моята Лийд и Мискинката не могат да влезнат... наложи се да направим 2 ръна на нормал, за да си събере куест-айтъмите.. аз повече дпс-вах и скинвах, отколкото да кисна в дърво, че то не им мърдаше живота... така бе и в Ботаниката по-насетне, където убихме бос-а, който държеше книжката на Ланис за поушън мастърито...

свършили полезната работа, дойде време и за дейли хероика, който вчера бе UK... грабнахме едно роге от гилдията и хукнахме... претичахме го набързо, а после се отправихме за UP, че бе най-наблизо... за десерт - Вайълит холд, където на втория бос танка умря и оставих останалите да умрат, карайки се на танка, задето... си позволи да умре! ами може ли такова неудобство да създава!!! ще ми мре, ха! само дето не викнах във Войс чата на останалите "just die", както казва нашия рейд-лидер, като положението е неспасяемо или просто на хилъра не му се хилва от яд, че танка е умрял :D и така, уайп във VH (бтв, днес това е и дейли хероика)!! е, после го направихме без инциденти... но както отбеляза Браги - само мейл падаше!! :evil: е, поне от UP танка ни се сдоби с красив огромен меч! :D
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jan 19, 2009 4:00 pm

Svetlio wrote:Те това е, като си постоянно лице в лице с боса и изтърваваш веселите моменти :roll: Само чух хилеж по адрес на нашия любим лекуващ храст, ама нищо не успях да видя, искам снимки! :roll:
Не е за снимка това - анимацията си трябва! :lol: :lol: :lol: Едва не се търкулнах от стола от смях. Досега основно се смеех на наш танк найтелф, дето се забавлява понякога да прави тази анимация. Смешно си е - дангалак в уориърска екипировка да почне да трепери вдигнал ръце, обаче дръвчето просто май слага всички в джоб... хралупата ... или каквото там си има:)

А за агрото... ми аман все аз да се препотявам от напрежение за живота на другите... Ако е гарга, да е рошава... да се трупа опит :P
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jan 19, 2009 4:09 pm

Е довечера ше изнасилиме ЗФ :) Ше метна шотчетата ма са малко, че трееше се пак да вкарам некви нокти в задника на боса и аз :) Ма слабо дпс е :( Телеоптиката рулз :mrgreen: Ма наистина трее нърфат паладините ;ррр Ше има елексирчета да раздавам скоро :)

на кво да наблягам за са 1 agi и 2 atack power и 3то strenght? To билда и без тва почти пълен си е ферала и така, нема кво да настройвам там освен малко към мечка ма съм твърде тромав с ориентацията.

Баси са загрях, кой ни е Светльо :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Jan 19, 2009 10:01 pm

Падна! направо го отнесохме!
3 опита - един на 20%, един на 12, вдин на 6.
На 4 -тия опит го смляхме направо :D
са ми е едно такова пусто....ма и много гот де :D
а остават 2 4аса райд време, отивам обратно онлайн да видим дали ще ходим някъде :D

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Jan 20, 2009 10:36 am

Аз честно казано се надявам да не сме толкова добри през новата седмица, защото за няколко дни 10-мен рейд дезорганизация хората са на път да се хванат за гушите. Това е то - събери група момчета без работа на едно място и ще намерят начин да се счепкат. :?
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jan 20, 2009 11:36 am

Честито, PrivateRaio! :D

а при нас наистина настана меле... видя се народа с много свободно време и реши да се организира за 10 човека Накс, ама по оня самодеен начин, дето и на другите времето да организира, ама по някое/никое време... те толкова объркано стана, колкото го изписах и аз, ако разбрахте нещо... и мене ми скъсаха нервите, де...

едните се писаха "райд 2 за Накс", ала я ни вижте как се оправяме ние, аутсайдерите... истината е, че те поне бяха организирани - направиха си евент в рейд-календара на форума ни и си започнаха записвания, стартираха си рейда и т.н.

останалите, щото сме по-имба, постнаха тема "хайде в свободните от рейд дни да си организираме Накс 10", за коментари... напълно излишна тема... като искат - прави се евент в рейд-календара и който иска/може, се записва... естествено, освен приветствените коментари се появиха и такива, дето казват, че не са фенове всеки път да се джойнват в Накс 10, щото няма много какво да вземат вече от там, а предпочитат да си играят с алтове или с рийл-лайф приятели, или да търсят предизвикателство в рейдове за ачийвмънти... други пък видяха в това елитаризъм и го заклеймиха, предните тръгнаха да се оправдават... пълно мазало...

само не разбирам за чий са им тогава "елитаристите" в редови рейдове за Накс 10, в които те самите не искат да ходят? да им изфармят айтъмите? щото в крайна сметка всеки сам си решава как да си изкара свободните вечери и тези, дето са се облекли вече доста добре, щото са правили много пъти хероици и същия този Накс 10, нямат задължение да буустват останалите, дето все още търсят много неща от там... да не говорим, че поне желаещи за там има бол, така че ако има нужната организация, спокойно 2 рейда могат да се напълнят, барабар с по някой скучаещ "елитарист"...

за разлика от Ланис, аз обаче пак се надявам да разчистим за 2 дена 25 човека инстансите и после да си имам свободното време да си се подмотвам с който герой поискам... вече се сложих за бек-ап на явно "рейд 1" за 10-човека и няма да се кося толкова...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 20, 2009 5:08 pm

Телеоптиката ми даде идея за таурен друида име, тия дни ше дигам в шх ако е свободно. :mrgreen: Няма хубави шотове на дървото ;(

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Jan 22, 2009 10:14 am

Нов пач....
Промени, баланси....
Мен лично като паладин не ме бърка пача, щото промените са никакви.
Ако бях 20-ти левъл новия таунт скил щеше да ме бърка, даже щеше да ми е много полезен, но сега на 80-ти левъл ми е все тая.

Неприятна изненада в Накс. Нерфнат е. Според "сините постове" само Грубулус е "пипнат", и то само демиджа на отровата. Грънци!

Айде нема нужда - смазахме го снощи, и то с парти далеч от най-доброто което можем да саберем. Правеше доста по - малко демидж отровата му, беше доста по-рядко и за цялата битка я имаше 3 оозета, я не :(

Освен това кучето го убихме убер лесно, имаше само 1 гръдж (или както там се казваше скила дето взима на всички кръвта)....баси разходката.

Тадиус също ми се видя по-лесен и умря по-бързо от обикновенното.

За плаг и спайдър крилото не коментирам, защото те така или иначе не представляват интерес и рядко умира някой. Но на Лоатеб проблеми нямаше, а до колкото разбрах, при новия пач прийстовете могат да пуснат само един съркъл ъф хилинг вместо три, в хийл интервала.

Малко съм разочарован, и без това контента е бая лесен и ако си малко в час няма инстанция дето да ти се опре, а сега и райдовете пипнаха. Не стига че са малко, ами ги улесниха. Не им стигат 2 дето са разходка направо - Vault of Archavon (2(или беше 1) значки) и The Obsidian Sanctum (4 значки), а сега куцо, кьораво и сакато ще бражди и Накс.

Ще го преживеем, ма имаше кво друго да направят от Близард...
Толкова за сега от мен, стига съм мрънкал.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jan 22, 2009 11:17 am

Аз се пооблякох малко. Вече съм почти ок.

http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... &n=Huracan

Я някой вещ в танкването да дава съвети.

Едит - пари за crafted items не съм давал - всичко е дроп или от ковачите инженерите на гилдията.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jan 22, 2009 11:24 am

така е, PrivateRaio... ама то нали знаеш - както си го направите... а ние буквално си мрем да го правим по-интересно и съответно - си мрем... е, не много, ама с тази тактика "юруш на маслините", като не видели траш, пулване на група след група, без да обръщаш внимание що става отзад (тея Дед найтове им дай само са търсят нещо за пулване :evil: ), та през цялото време сме се движели с половин рейд в летален вид...

за да е още по-интересно, у родна Дружба тока заигра... токов удар след токов удар и директно ми гаси компютъра... :evil: после докато зареди Уина и играта, и те или убили боса, или почнали следващия - така пропуснах любимата си битка със споричките и критовете :evil:

после дадоха 10 мин почивка и аз се прехвърлих на мъж ми на компютъра, щото той удържаше на капризите на електричеството... ама там - ни Вента на гилдията, ни адони за рейдване... поне първото пуснах + най-нужните аддони и доиграх там рейда... но така се обърках, че по едно време си търча в кръг и ни рейд виждам, ни кое крило ще почваме... и хоп - някой прийст ме шпионира какви ги върша (ГМ-то обича така) и вика - "Таис, качвай се при Сафи, де"... брех, въобще не съм усетила, че сме разчистили крилата.... и Сафи падна от раз, ама с 5-ма живи останали да я довършат, и Кел`Тузад така... изобщо, както казах, инстанса лесен и познат, ама ние или губим тренинг в многото свободни дни без рейдване, или просто сме се разлигавили... да не говорим, че лага при Тади си бе все така прекрасен и виждах новата си поляризация с 3 сек. закъснение, което ми костваше живота + този на един от прийстовете, докато търчим за отсреща... та и той падна на магия...

иначе за пача, аз съм хем доволна, хем не... всичко извън рейдването ме кефи... обачеее... вече и лоците ни аутдмж-ват!!! :evil: бъфнали им били говедата, ама така са ги бъфнали, че са просто невъзможни! срамота е при моя гиър да се гледам в средата на редичката по дмж... ами то всички класове бъфнаха, само файър-магето - не!! даже тринкета, дето толкова му се зарадвах, вече е нърфнат и то здраво!!

иначе снощи поне намазах от рейда - взех си токена за Т7 роклята от Накс 25, че имах онази от Накс 10... апгрейда е мижав, като статсове, ама моята бе грозна и цветово хич не вървеше на сета!! взех и разкошния меч от Кел`Тузад!! най-доброто оръжие за кастър в гейма!! турих му и +63 СР енчант и сега имам с около +113 СР отгоре само от него... видях, че имам вейлърски значки и реших и нови бутушки с +хит да си купя... та така - поднових се.... странното е, че много малко айтъми останаха да ми трябват на този етап... но това е добре, така и останалите ще се пооблекат...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Jan 22, 2009 11:40 am

Хех, аз не съм много вещ, ама съвети раздавам и без да ме питат :lol:

Живота ти е малко, 23к не е кой знае колко, то верно че нямаш енчанти и камъчета тук-там, ама все пак. След пача Титанстийл хелма е просто трепач, сложиха му 2 сокета и направо маже, а при тия цени на титанстийл напоследък излиза почти без пари. За шолдерките ти завиждам, пропуснах да ги купя когато имах възможност и сега се облизвам край АХ, ама напусто :?

Пък и дефенс рейтинга ти е твърде висок, за 5-ман 535 е достатъчен, реинвестирай в стамина :wink: За тринкети - има един много хубав от бос в ВХ, другия добър е в АН (не че там съм ходил :lol: ама все някой ден ще стигна).

Ей го моя профил (по принцип 27к живот, ама сега съм без гоооолемия меч, че дигам унармед скил :lol: :lol: ) Половината са крафтнати, дават ти такъв стартов бонус, че хероиците немеят :wink:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... Palamurnik

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Jan 22, 2009 11:44 am

хихи, Дружба, ток....аз работя в Дружба 2, в сградата на РОССА, разбирам те прекрасно :D :D :D

Iначе и ние го имаме тоя проблем, всеки тича, пулва, овърагро нон стоп. Все едно правим ачийвмънт за време на целия Накс.

То дет найтовете са друга порода. С тях трябва да се контактува с търпение. Щото адски нагрухани са претичали през Бърнинг Крюсейда, разорали са Лич Кинга и сега на райдовете, като се балансират малко към другите класове, им се налага да помислят малко. И Близард трябва да им фикснат анимацията на зелената гняз дето им е аое, щото не виждам нищо. Един ДК да има в райда и всичко зеленее. Само за сравнение, моя консекрейшен е далеч по-блед и елегантен, и почти не се забелязва. А тяхното крие всичко - на Грубулус отровата е ясна, те са индентични почти анимациите, ма да крие и войд зоните на Кел и в Обсидиан с аддове - баси. В Обсидиан сменям резулюцията си на 800х600 ако има ДК в партито. Ма те рупат ли рупат.....веселяци. Според мен Близард са ги измислили за да дигат трудноста на райдването :D :D :D

ofc no offence given DKs 8-)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jan 22, 2009 12:31 pm

ааааааааааааа, говори ми за анимациите на спеловете!!!! всяка вечер преди рейд влизам във видео-опшъните и всички видео-детайли - на 0! иначе не мога да кастна! което обаче е мега-гадно, защото Накс става в пъти по-грозен, петната отрова Грубулус не ги виждам просто, а като умра и летя нагоре от гробището, губя ориентация, щото инстанса ми се показва в последния момент :evil: ама няма начин, иначе не може да се играе...

а за танкването на ДК си имам мнение и от двете страни на медала - умирам си от кеф ДК да танква, когато съм с Таис, щото държи здраво агро, обаче изпадам в тих ужас, когато съм на Лийд и трябва да го хийлвам, щото е много кекав и мре много бързо... няма ги огромното НР на друида танк, а уж е в плейт и той, пък уориър и пала по-носят на бой...