Batman Begins

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 17, 2007 5:29 pm

Не е същото. Едното ще е филм по същата история, а другото някакво самостоятелно (каж го де, стенд-алоун) продължение или предистория.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 17, 2007 5:32 pm

Поправих го междувременно, щото имах предвид по-скоро Силмарилиона или Хобит. А Батман5 си е баш рестартиране (и преповтаряне) на историята.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 17, 2007 5:32 pm

Алекс, ако първата екранизация по Толкин, при все бруталното си качество, беше в източна атмосфера, Барад Дур беше на пагодки цялата, а всички в Гондор носеха кимона, уверявам те, че новата екранизация, следваща по-плътно книгата, щеше да бъде доста хвалена.
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 17, 2007 5:34 pm

:idea:
Б.Б. = Батман Бигинс, т.е. Батман 4. 8-)
Само за теб Шайхири! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 17, 2007 5:36 pm

Байа, пет филма са дотук бе, душа. Провери малко.

Рол, почвам да зацепвам. Но малко ме съмнява. Ако примерът ти е коректен, първият филм щеше да бъде разкъсан и оплют заради своеволията - независимо от качествата си. А точно първият Батман има смазващ успех (на фона на който ББ бледнее). Защо?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 17, 2007 5:43 pm

Ми защото е як и щото не си точно ПРОТИВОРЕЧИ с атмосферата на комикса, въпреки че е различен от нея. А и кой ти е проверявал комикс-гийковете кво мислят 80-те години баш.

Бая, душата:

Batman
Batman Returns
Batman Forever
Batman & Robin

Batman Begins

И това не е Батман 5, а е Батман 1, ver.2

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 17, 2007 5:45 pm

В такъв случай имам да навксвам един, преди да гледам новия.
И се сетих за единственото което не ми хареса от Б.Б. - Кейти Холмс! :devil:
Макар че, в интерес на истината, много ми хареса как я спаси с "помоща" на прилепите.
Макар и да не е страхотен филм, режисьора и останалите работещи са си поизстискали мозъка за да може филма да е по-убедителен, интересн и т.н.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 17, 2007 5:46 pm

Baya сигурно не брои Батман & Робин, поради факта, че той трудно се квалифицира изобщо като кино :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Oct 17, 2007 5:50 pm

Кейти Холмс наистина смърди мощно :?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 17, 2007 5:57 pm

Е, чак толкова близко ли сте общували, бе... :dunno:
Иначе Кейти Холмс просто има едно доста детско излъчване, иначе си е ок.
I don't wanna die

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 17, 2007 5:58 pm

Doesn't like CGI in movies and purposely avoided it when he made "Batman Begins"
Ха-ха, прав съм бил значи. :roll:

Още веднъж, Престиж и Мементо са ми в Топ20 евър - обаче реализмът в Батман не ми стои на място, особено на фона на Бъртъновия. Наясно съм обаче, че точно това е причината повечето хора да харесват ББ.

Поне сценарият на следващия се очертава добър, щото вече и братчето на Нолан участва.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Oct 17, 2007 6:11 pm

Абе човек, колкото пъти трябва да ти се каже, че филмът на Бъртън не е най-близката интерпретация на Батман? Добре, явно ти го вземаш като еталон, но защо всички останали трябва да го правят? И пак повтарям, кажи ми защо смяташ филмите на Бъртън за много по-успешни от този на Нолън, след като дори и само по финансови показатели да го вземеш, той се представи повече от прилично?
This signature is not yet rated

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 17, 2007 6:18 pm

zhivik wrote:Абе човек, колкото пъти трябва да ти се каже, че филмът на Бъртън не е най-близката интерпретация на Батман?
При положение, че мразя супергеройски комикси, нали се сещаш колко ми пука? А и по принцип смятам, че е тъпо да се придържаш към хартиения оригинал, ако можеш да го направиш по-пригоден за висшата медия (на киното).

Относно финансовия успех: ББ просто удвои бюджета си, нищо бог знае какво, даже не е на голяма печалба. Оригиналният Батман на Бъртън удванадесетори бюджета си - и го използва много по-пълноценно откъм визия. :roll:

Нолан е прекрасен сценарист (в тандем с брат си), но фантазийният му усет никъв го няма. По-добре да не му дават зрелищни филми занапред.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 17, 2007 6:31 pm

По-висша медия в какъв смисъл е киното?
Да, има неща в книгите, които няма как да се предадат на екрана и неща, които си плачат да бъдат добавени. Само че ако се прекали филмът престава да бъде по книгата (или каквото там) и става по някакви смътни мотиви от нея.
I don't wanna die

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Oct 17, 2007 6:32 pm

Един въпрос - какво точно включват тези приходи, тъй като все пак премиерата на Бъртъновия филм е била през 1989-та, и ако добавяш всичките приходи от merchandise, VHS и по-късно DVD разпространение, разбира се, че ще излязат 12 пъти повече. Да не говорим, че бюджета на Бъртъновия филм е по цени от 1989-та, а току-що проверих на Amazon, има издания на DVD през последните 2-3 години. Така че аргументът ти не важи, ако държиш, ще направя едно преизчисление по цени от 1989-та година, сигурен съм, че разликата няма да е толкова голяма.
This signature is not yet rated