Batman Begins
Поправих го междувременно, щото имах предвид по-скоро Силмарилиона или Хобит. А Батман5 си е баш рестартиране (и преповтаряне) на историята.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Алекс, ако първата екранизация по Толкин, при все бруталното си качество, беше в източна атмосфера, Барад Дур беше на пагодки цялата, а всички в Гондор носеха кимона, уверявам те, че новата екранизация, следваща по-плътно книгата, щеше да бъде доста хвалена.
And you can't dance with a devil on your back...
Байа, пет филма са дотук бе, душа. Провери малко.
Рол, почвам да зацепвам. Но малко ме съмнява. Ако примерът ти е коректен, първият филм щеше да бъде разкъсан и оплют заради своеволията - независимо от качествата си. А точно първият Батман има смазващ успех (на фона на който ББ бледнее). Защо?
Рол, почвам да зацепвам. Но малко ме съмнява. Ако примерът ти е коректен, първият филм щеше да бъде разкъсан и оплют заради своеволията - независимо от качествата си. А точно първият Батман има смазващ успех (на фона на който ББ бледнее). Защо?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Ми защото е як и щото не си точно ПРОТИВОРЕЧИ с атмосферата на комикса, въпреки че е различен от нея. А и кой ти е проверявал комикс-гийковете кво мислят 80-те години баш.
Бая, душата:
Batman
Batman Returns
Batman Forever
Batman & Robin
Batman Begins
И това не е Батман 5, а е Батман 1, ver.2
Бая, душата:
Batman
Batman Returns
Batman Forever
Batman & Robin
Batman Begins
И това не е Батман 5, а е Батман 1, ver.2
And you can't dance with a devil on your back...
- BaYa
- Forsaken
В такъв случай имам да навксвам един, преди да гледам новия.
И се сетих за единственото което не ми хареса от Б.Б. - Кейти Холмс!
Макар че, в интерес на истината, много ми хареса как я спаси с "помоща" на прилепите.
Макар и да не е страхотен филм, режисьора и останалите работещи са си поизстискали мозъка за да може филма да е по-убедителен, интересн и т.н.
И се сетих за единственото което не ми хареса от Б.Б. - Кейти Холмс!

Макар че, в интерес на истината, много ми хареса как я спаси с "помоща" на прилепите.
Макар и да не е страхотен филм, режисьора и останалите работещи са си поизстискали мозъка за да може филма да е по-убедителен, интересн и т.н.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Ха-ха, прав съм бил значи.Doesn't like CGI in movies and purposely avoided it when he made "Batman Begins"

Още веднъж, Престиж и Мементо са ми в Топ20 евър - обаче реализмът в Батман не ми стои на място, особено на фона на Бъртъновия. Наясно съм обаче, че точно това е причината повечето хора да харесват ББ.
Поне сценарият на следващия се очертава добър, щото вече и братчето на Нолан участва.
Абе човек, колкото пъти трябва да ти се каже, че филмът на Бъртън не е най-близката интерпретация на Батман? Добре, явно ти го вземаш като еталон, но защо всички останали трябва да го правят? И пак повтарям, кажи ми защо смяташ филмите на Бъртън за много по-успешни от този на Нолън, след като дори и само по финансови показатели да го вземеш, той се представи повече от прилично?
This signature is not yet rated
При положение, че мразя супергеройски комикси, нали се сещаш колко ми пука? А и по принцип смятам, че е тъпо да се придържаш към хартиения оригинал, ако можеш да го направиш по-пригоден за висшата медия (на киното).zhivik wrote:Абе човек, колкото пъти трябва да ти се каже, че филмът на Бъртън не е най-близката интерпретация на Батман?
Относно финансовия успех: ББ просто удвои бюджета си, нищо бог знае какво, даже не е на голяма печалба. Оригиналният Батман на Бъртън удванадесетори бюджета си - и го използва много по-пълноценно откъм визия.

Нолан е прекрасен сценарист (в тандем с брат си), но фантазийният му усет никъв го няма. По-добре да не му дават зрелищни филми занапред.
По-висша медия в какъв смисъл е киното?
Да, има неща в книгите, които няма как да се предадат на екрана и неща, които си плачат да бъдат добавени. Само че ако се прекали филмът престава да бъде по книгата (или каквото там) и става по някакви смътни мотиви от нея.
Да, има неща в книгите, които няма как да се предадат на екрана и неща, които си плачат да бъдат добавени. Само че ако се прекали филмът престава да бъде по книгата (или каквото там) и става по някакви смътни мотиви от нея.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Един въпрос - какво точно включват тези приходи, тъй като все пак премиерата на Бъртъновия филм е била през 1989-та, и ако добавяш всичките приходи от merchandise, VHS и по-късно DVD разпространение, разбира се, че ще излязат 12 пъти повече. Да не говорим, че бюджета на Бъртъновия филм е по цени от 1989-та, а току-що проверих на Amazon, има издания на DVD през последните 2-3 години. Така че аргументът ти не важи, ако държиш, ще направя едно преизчисление по цени от 1989-та година, сигурен съм, че разликата няма да е толкова голяма.
This signature is not yet rated