Page 5 of 6

Posted: Thu Nov 22, 2007 10:13 pm
by BaYa
Moridin wrote:Ама някак тегаво е така всички срещу Гибли... :oops: Гиб, предлагам да минеш на позицията, че просто си суеверна :idea:
Ми нахвърляйте се и с/у мен тогава. Понеже и аз съм с Гибли. И кротко и тихо, без истеризми, си отбягвам всеки етикет който си признае, че са ровичкали из гените на това което купувам.

Но да предупредя, че няма намерение да се защитавам или отговарям, защото тази тема (дори и за учени, лекари, химици и пр.), все още е повече въпрос на лично мнение. Не и на доказатлства.

Амелиа, защо храната убива? Предполага се, че тя е нещо като бензин за тялото. И особено ако е качествена (а и по принцип) подхранва организма, келтки, органи и т.н.; и се превръща в енергия. Аз мислех, че убива застаряването на клетките, радикалите (това на което на испански се вика radicales libre, но не знам думата на български) и най-вече самият живот.

Posted: Thu Nov 22, 2007 10:17 pm
by Amelia
Ок. Кажи ми някакъв тип храна и аз ще ти кажа с какво е вредна. Така ще е най-лесно.

Posted: Thu Nov 22, 2007 10:25 pm
by The Dragon
Amelia wrote:Ок. Кажи ми някакъв тип храна и аз ще ти кажа с какво е вредна. Така ще е най-лесно.
Ябълка, ягода и маруля :)

Posted: Thu Nov 22, 2007 10:33 pm
by Amelia
Почвам с ягодата, щото тя е най-вредната, понеже е силен алерген, както и останалите горски плодове. Ако някой ден имате бебета, включете я късно в храната им. Като оставим настрана химичните безумия като торове, инсектициди, пестициди и т.н., с които всяко едно от тези трите е в контакт, + вредните микроорганизми, които могат да се просмучат в марулята, целулозата, от която са изградени, сама по себе си понякога може да е доста голям проблем за червата. Ние, за разлика от кравите нямаме необходимата биохимия и микрофлора да я разградим, при което се получават някои неприятни неща като колити, гастрити и най-вече - апендицити. Да ви е сладко! :lol:

Posted: Thu Nov 22, 2007 10:49 pm
by Pugsley
Аз хапвам наред нема кво да се занимавам с торове.

Posted: Thu Nov 22, 2007 10:52 pm
by BaYa
Амелиа, а вярно ли е че марулята в грамадни количества е халуциногенна (наркотик, демек)?? :wink: Чувала съм го, но за количества който човек не може да погълне от раз по никакъв начин.
А относно наторяване и пр., май и водите с които се полива са важни. Имам приятел който през 80-те години е изкарал тифус. И са открили, че се дължи на водата за поливане - поливали са ги с фекални(?) води.

Posted: Thu Nov 22, 2007 11:00 pm
by Amelia
Мда, водата, която марулята всмуква, може да съдържа болестотворни микроорганизми, които влизат с нея в растението. Та нищо чудно тифусът на оня твой приятел да е от това...
Иначе в нея има някакво леко упойващо вещество. Сашко ми беше разправял, че римляните обичали да си хапват марулка за десерт, за да заспиват по-лесно.
Други видове храни със здравословен статус, който да разбия? :lol:

Posted: Thu Nov 22, 2007 11:04 pm
by shayhiri
Жабешки бутчета. Едно лято в Ахтопол си хапвах редовно, за да дразня жената.

Posted: Thu Nov 22, 2007 11:24 pm
by Amelia
На прима виста се сещам за доброто старо свойство на жабите да абсорбират огромни количества вода през кожата си. Ако изобщо някога успеете да преодолеете психологическата бариера и да се нахраните с нещо, което е плувало щастливо в еди кои си фекални води и/или блата и което съдържа един господ знае какви вещества и бактерии от там - хапвайте със здраве. Богати са на протеини, без да са мазни, така че не е лоша храна. Но и с това не трябва да се прекалява - големите количества протеини водят до големи количества пикочна киселина в кръвта, която в крайна сметка се отлага в ставите и причинява подагра. Е няма да можете да ходите, верно, но поне ще сте болни от болестта на кралете. Куул, не? :lol:
Друго?

Posted: Thu Nov 22, 2007 11:44 pm
by LifeJoker
Жабите в интерес на истината са едни от най-добрите биоиндикатори за чистота на водата. А и нали се сещаш, че ако всмукваха бактерии през кожата, жабешките бутчета щяха да са от мърша :lol:

Posted: Thu Nov 22, 2007 11:51 pm
by Amelia
Сичкото месо е мърша :lol:
Са ще ми кажеш, че в него няма никакви микроорганизми? :shock:
Бтв, това, което е "чисто" за жабите, не значи, че е чисто за мен. Щото при това положение щяхме да си сръбваме от блатната водица и да си нямаме грижи. Ма не го правим, нали?

Posted: Fri Nov 23, 2007 12:02 am
by The Dragon
Amelia wrote: Са ще ми кажеш, че в него няма никакви микроорганизми? :shock:
След 3-4 часа на нажежена фурна? Трудно е да останат живи микроорганизми. А всяко нещо оцеляло при такива условия заслужава да живее.

Да има месо! Да е драно, а не брано! И не само да е расло, ми и да е пасло!

Posted: Fri Nov 23, 2007 12:04 am
by LifeJoker
Ми всъщност наличието на микроорганизми в кръвоносната система в повечето случаи води до тежко заболяване или смърт. Нормална микрофлора има в кухините (отпред и отзад) и по кожата, при нараняване на последната навлиза и навътре и тогава им таковат таковата на бактериите всякаквите му имунни механизми. Абе иначе казано, ДА, в месото не би трябвало да има микроорганизми, ако са спазени санитарните изисквания при коленето на жабите. :lol:
Е, разбира се микроорганизми има във всичко, изложено на атмосферни влияния, но те попадат там постфактум, гълташ ги и като дишаш и явно не са такъв проблем. Там обаче няма навлезли през кожата дизентерийни ентеробактерии.

А за чистото, еми поне няма да пукнеш от индустриални отпадъци, а повечето стомашно-чревни проблеми се решават с адекватни антибиотици, пък и ти остава много време за четене в пълно усамотение :P

Posted: Fri Nov 23, 2007 12:06 am
by Amelia
Много ми се иска да видя какво освен въглерод (и евентуално калциеви и фосфорни образувания) остава след 3-4 часа жабешки бутчета в нажежена фурна, че ми стана интересно. Га ше ме водите да ми покажете?
Друга хранителна група, която да ви интересува?

едит: Много гот за антибиотиците и останалата фармацевтика. Верно, кому са нужни черен дроб и бъбреци, ениуей? Да не говорим, че гъбичките по най-различни части от тялото винаги са били голям плюс за всеки любител на физиологическия комфорт. :lol:
Бтв имам някви спомени от даскало, че единствените стерилни неща в организма (когато не са атакувани от някоя инфекция, разбира се) са кръвта, урината, мозъка и белите дробове. Са, ненам ква бактерия може да влезе през кожата, но мисля, че си е съвсем възможно, кво.

Posted: Fri Nov 23, 2007 12:13 am
by LifeJoker
Тя влиза, ма въпроса е после какво става с нея :twisted:

Добавено: Сори, че продължавам със спама, ма да помислим логично. Ако аз съм бактерия и влезна в месото, което да кажем е предимно мускул и не ми таковат таковата какво се случва. Храна бол, в жаба ще ми е малко студенко сигурно, но ще се преживее. Еми ще ми дойде порив да се размножавам. И след един ден вече няма да има жаба. В сферата на любопитното, наскоро научих, че на здрав и прав 70 килограмов мъж се падат около 2 кила живо тегло микроорганизми. Плашещо, нали :lol:

http://www.sivosten.com/content.php?review.355 ей това беше по-популярната статия.