Иначе аз само най-първият Трек и Вояджър не успях да гледам, но съм се нахъсала да опитам, когато се отлепя от друго едно занимание. Гледа ми се

Elayne wrote:Дакс![]()
![]()
!
Иначе аз само най-първият Трек и Вояджър не успях да гледам, но съм се нахъсала да опитам, когато се отлепя от друго едно занимание. Гледа ми се.
Lazy wrote:Elayne wrote:Дакс![]()
![]()
!
Иначе аз само най-първият Трек и Вояджър не успях да гледам, но съм се нахъсала да опитам, когато се отлепя от друго едно занимание. Гледа ми се.
- Spoiler: show
Колебая се вече кога да го гледам, особено след аргументите на Лейзи и твоите, а има и една по-субективна причина.Roland wrote:Има още една причина Ентърпрайз да се гледа последен, Ицо. Той в ОГРОМНА степен разчита вече да си фен, вече да знаеш много от събитията, да си наясно с технологиите, а понякога дори и с героите на старите сериали. Един вид опитва се да ти гали носталгията и да ти покаже как е тръгнало всичко. Т.е. той не е мислен като начало, а наистина като ретроспекция. Според мен гледането му само ще спечели, ако си го оставиш поне за след ТОС и ТНГ. А и в неговия случай както каза Лейзи, хронологията е малко... "абе то това не е документирано, ама се е случило".
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
The Cage си можел и да я прескочиш - в The Menagerie, Part I & II се повтаря изцяло (без 2-3 кадъра и с една променена реплика). Нищо, скоро ще си го гледаш наново.passer-by wrote:Отпочнах значи маратона.
Първи осем епизода на ТОС, като за първи броя пилота The Cage, който понякога се води нулев.
Ентърпрайз го оставям за накрая след съвети тук и в www.trekbbs.com - може би най-внушителният форум на франчайза, силно го препоръчвам.
Отначало ми беше малко неловко да гледам историите (нормални за онова време, но малко наивни от съвременна гледна точка) и шейсетарската декламативно-театрална актьорска игра, но много бързо интересът ми бе привлечен от все по-качествените идеи във всеки следващ епизод, а и привикнах към персонажите. Особено ми хареса The Enemy Within, което едва ли е случайно, защото от финалните надписи разбрах, че е писан от Ричард Матисън. Charlie X също ми допадна.
Опасявах се, че предвид времето на заснемането му, ще трябва да изгледам ТОС-а едва ли не от обща култура, а се оказа, че ми доставя кеф и приковава интереса ми още преди средата на първи сезон - нещо, което не мога да кажа за други, по-съвременни сериали, които са доста напред в класацията ми (не че бих го сложил над тях де, шейсетарски си е като изпълнение).
Приятна изненада, определено.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests